De la ROIMAGE am primit o gramada de materiale noi si amuzante despre animatia 3D, Megamind:

Cateva poze din Megamind 3D :

Poze de la prezentarea Megamind 3D de la ComiCon:

Personajele :

Megamind (Will Ferrell)

Acest super-antierou genial are un singur lucru în cap: să-l înfrângă pe duşmanul său de moarte, Metro Man, luptătorul local împotriva crimei. Fiind singurul supravieţuitor al unei civilizaţii avansate dintr-o galaxie îndepărtată, Megamind a fost catapultat pe Pământ, unde s-a prăbuşit înăuntrul unei închisori de maximă securitate. Crescut de dezaxaţii încarceraţi, intelectul său suprem a evoluat în geniul rău de astăzi. Megamind e extrem de creativ în eforturile lui de a-l distruge pe Metro Man – foloseşte roboţi, vine cu invenţii năucitoare şi chiar o răpeşte pe prietena lui Metro Man, Roxanne Ritchi, ca s-o folosească drept momeală – şi totuşi succesul îl ocoleşte. Spre meritul lui însă, Megamind rămâne ferm convins că într-o zi, foarte curând, el va triumfa. După cum ne va dezvălui povestea noastră, se pare că a sosit în sfârşit şi vremea lui…

Metro Man (Brad Pitt)

Idolul orgolios ce luptă împotriva crimei e în toate privinţele aşa cum ar trebui să fie un supererou – cinstit, invincibil şi adorat universal. El zboară, trage cu laserul prin ochi şi chiar arată bine în haine mulate. Când el e prin preajmă, toţi cetăţenii decenţi şi buni din Metro City sunt în siguranţă. Deşi este un supererou frumos, talentat şi iubit, el trăieşte într-un oraş plin de locuitori blazaţi, unde poliţiştii se pot relaxa în voie, şi unde chiar şi luptele lui frecvente cu Megamind, duşmanul său de moarte, au devenit previzibile şi s-au transformat în rutină. Dar spre uimirea tuturor – chiar şi a lui Metro Man însuşi – ultima strategie a lui Megamind se dovedeşte reuşită: îl distruge pe Metro Man, lăsând Metro City fără speranţă şi fără erou.

Roxanne (Tina Fey)

Prietena lui Metro Man; Roxanne e o jurnalistă isteaţă şi practică. Pe vremuri o tânără reporteriţă ce visa la premiul Pulitzer, ea a devenit un redactor popular ce scrie despre ispravele lui Metro Man – mai degrabă o specialistă în profilul supereroului decât o campioană la mânuit stiloul. În plus, răpirile ei repetate de către Megamind au devenit obositoare. Dar când super-prietenul ei este distrus, iar peisajul puterii din Metro City se schimbă, noua evoluţie din domeniul “bine contra rău” ar putea deveni un subiect despre care merită să scrie.

Hal / Tighten (Jonah Hill)

Hal e un ratat, un mocofan şi propriul său inamic. Un trântor de doi bani, merită toate festele pe care i le-a jucat soarta. Jalnicele lui încercări de a-i face curte şefei sale, Roxanne, sunt mereu refuzate categoric. După moartea lui Metro Man, Megamind îl alege în mod neverosimil pe Hal să devină noul erou – transformându-l pe nou botezatul “Titan” în duşmanul de moarte al lui Megamind. Dar, neputând să se ridice la înălţimea predecesorului său mai energic, Tighten ajunge la concluzia că eroismul nu aduce profit… şi, încet dar sigur, acest nou supererou devine ultimul şi cel mai periculos antierou.

Minion (David Cross)

Această creatură e singurul suvenir al lui Megamind de pe planeta lui natală demult pierdută: un animal de companie transportat prin galaxie în capsula spaţială a lui Megamind. Megamind a construit un robot asemănător unei maimuţe pentru a-l adăposti pe Lacheul său credincios, care a devenit acum asistentul său personal. Devotat orbeşte şefului şi prietenului său, cea mai mare dorinţă a lui e să fie promovat de la simplu “lacheu” la “partener” cu drepturi depline.

Detalii si amanunte :

STORY

 • Nr. total de cadre de storyboard: 99.590
 • Nr. total de cadre de storyboard pentru scenele “Dating/Training”: 7.534
 • Nr. total de versiuni de scenariu pentru “Dating/Training”: 103

MODELING

 • Megamind are 1.65 m, iar capul reprezintă o treime din înălţimea lui. Asta îl face să aibă corpul unui bebeluş şi un cap de adult.
 • Megamind foloseşte trei arme în film. Pistolul care deshidratează, arma cu infuzie de ADN şi arma uriaşă care deshidratează pe care o foloseşte împotriva Arahnobotului.
 • Nu ar fi fost posibil să se creeze toate clădirile din Metro City, dacă echipa de producţie nu ar fi creat un soft special, denumit ‘City System’, care să genereze automat toate clădirile de fundal din oraş. Metro City are, de asemenea, un sistem de autostrăzi, complet funcţional.
 • Bicepşii lui Metroman au un diametru de 63.5 cm. Mai mari decât ai lui Arnold Schwarzenegger la apogeul carierei lui.
 • Robotul Uriaş are 14 metri înălţime.

MULŢIMILE

 • Sunt patru tipuri de mulţimi în film: oameni, păsări, maşini şi Creieroboţi.
 • Pentru mulţimile din film au fost create peste un milion de personaje.
 • Mulţimea din piaţă e formată din mai mult de 58.000 de personaje.
 • În oraş circulă 120.000 de maşini.
 • Densitatea traficului de maşini a fost calculată în funcţie de suprafaţa zonelor unde apar maşinile – zonele industriale au mai puţine maşini decât zonele de locuinţe sau din centru.

COSTUMELE

 • În film au fost folosite mai mult de 10.000 de ţinute simulate, dintre care 726 de cape şi costume pentru peste 5500 de personaje din mulţime.
 • Au fost create în total 320 de costume integral simulate, în comparaţie cu “How to train your Dragon” – 90, “Monsters Vs. Aliens” – 106 şi “Shrek Forever After” – 138.
 • Au fost 12 feţe stâlcite – majoritatea lovite de ferestre.
 • Crearea costumelor animate a luat 1317 de săptămâni nete de muncă. Dacă o singură persoană ar fi făcut această muncă, i-ar fi luat peste 25 de ani sau 6585 de zile lucrătoare normale.
 • Peretele cu Idei are 979 de sfori şi 6625 bucăţi de hârtie.
 • Creatorii costumelor au apelat la un croitor profesionist încă din etapa de preproducţie a filmului, pentru a afla mai multe despre designul vestimentar, croieli, proprietăţi ale materialelor, astfel încât costumele să fie cât se poate de verosimile.
 • Artiştii animatori care au creat costumele şi-au cusut singuri cape şi le-au purtat în timp ce făceau cercetări , adică se căţărau pe frânghii, se dădeau cu tirolienele, sau făceau skydiving indoor.

EFECTE SPECIALE

 • Mini-fulgerele de electricitate au fost create cu ajutorul aceluiaşi soft cu care s-au creat părul personajelor şi iarba.
 • Praful rezultat din dărâmarea clădirii Observatorului a fost compus din 13.5 miliarde de particule.
 • Capul Creierobotului Uriaş din final e compus din aproape 100.000 de Creieroboţi individuali.
 • Mega-explozia de la Observator a necesitat o echipă de 7 artişti, care au lucrat aproape 4 luni la crearea ei.
 • Câte picături intră într-o aversă de ploaie? În Megamind au fost aproape 700.000.

LUMINILE

 • Inspiraţia pentru luminile poliţiei, care înconjurau clădirea Primăriei au fost filmările de exterior din filmul Die Hard.
 • Imaginea finală a lui Minion a necesitat ranadarea elementelor în şapte layere diferite.
 • Printre mărfurile furate pe care le  vedem în biroul lui Megamind, în afară de teancurile de bani şi de lingourile de aur, se numără: Chivotul Legii, Mona Lisa, sania Rosebud, Şoimul Maltez, Bijuteriile Regale ale Marii Britanii, tabloul “Noapte înstelată” de Van Gogh, un Ferrari roşu, un scuter galben, mai multe statuete Emmy şi Oscar, câteva statui de marmură greceşti, pictura lui Cezanne „Piramida de cranii”, o cursieră cu 10 viteze, „Medusa” lui  Caravaggio, un autoportret al lui Rembrand, Cupa Campionatului Mondial de Fotbal, o colecţie de vase din dinastia Ming, precum şi o ciornă a Constituţiei.
 • Secvenţa în care Titan zboară cu Roxanne deasupra oraşului a fost una din cele mai complexe; când Roxanne e aruncată peste clădire, numai luminile au necesitat peste 3500 de layere pentru a întregi compoziţia cadrului.

TEHNICE

 • Cele peste 9000 de clădiri şi străzi din Metrocity au ocupat un hard disk de 1 TB.
 • Turnul Metro este înalt de 828 de metri, adică are 138 de metri mai mult decât Burj Khalifa din Dubai.
 • Cel mai mult timp de randare alocat unei duble a fost de 50 de ore; mai multe scene au necesitat peste 24 de ore de randare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.