Filmul cu cea mai bună lansare din istoria cinematografiei, Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2 a dominat incontestabil box office-ul românesc din acest weekend, fiind vizionat în premieră de aproximativ 43.000 de spectatori.

Ultimul film al fenomenului mondial ce are la bază romanele lui J.K. Rowling, Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2 a fost lansat simultan în 26 de cinematografe de către MediaPro Distribution și a devenit odată cu premiera sa pe ecranele românești cel mai răsunător debut al seriei la noi în țară.

În box office-ul românesc din acest weekend, Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2 a surclasat filme precum Bad Teacher/ Profă rea, dar buuună și Transformers 3, care au fost vizionate de aproximativ 13.000 și respectiv de 9.000 de spectatori.

După ce a doborât mai toate recordurile posibile, generând încă din primele zile încasări de peste 476 de milioane de dolari la nivel mondial, Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2 a fost lansat simultan în 59 de teritorii și a devenit cea mai de succes premieră cinematografică a tuturor timpurilor din Anglia, unde a obținut încasări de 36,6 milioane de dolari și Australia, care a generat venituri de 26,7 milioane de dolari.

Printre recordurile doborâte de ultimul Harry Potter se număra acela pentru cel mai bun box office pentru o singură zi – vineri, când a cumulat 92,1 milioane de dolari – și totodată recordul pentru cea mai bună zi de lansare.

Filmul a început să desființeze recordurile precedente încă dinaintea lansării, numărul colosal de bilete vândute în avans oferind un prim indiciu al box office-ului fenomenal ce avea să urmeze.

Aflați pentru ultima dată pe marile ecrane în interpretarea legendarelor personaje care le-au adus faima la nivel mondial, actorii Daniel Radcliffe, Rupert Grint și Emma Watson, își iau rămas bun de la fani alături de nume mari ale cinematografiei precum: Ralph Fiennes, Maggie Smiț, Helena Bonham Carter și Robbie Coltrane, ducând la bun sfârșit cu stil decadă Harry Potter.

În acest capitol final, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter și cel mai mare dușman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârșit cu dramatica încleștare între bine și rău. După ce au distrus un Horcrux și au aflat semnificația magicelor Talismane ale Morții, Harry împreună cu Ron și Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o șansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reușește să pună mâna pe Bagheta de Soc și acum vrea cu orice preț să atace Școala Hogwarts și să pună stăpânire pe cele două lumi.

Episodul final al luptelor magice promite scene de luptă impresionante între vrăjitori și Devoratorii morții, puse în valoare de tehnologia 3D și IMAX 3D. O producție Warner Bros., Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2 poate fi vizionat în prezent în cinematografele: Hollywood Multiplex (București și Oradea), CinemaPRO, Movieplex. Un film distribuit de MediaPro Distribution.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.