The Skin I Live In – Controversatul film al lui Almodovar, din 11 noiembrie, în cinematografe

0
975
Ascultă acest articol


Cel mai recent film al lui Almodovar, și probabil printre cele mai controversate, “La Piel Que Habito”/”Pielea în care trăiesc” a avut premiera internațională la Cannes, în Competiția oficială  din mai 2011 și va rula în cinematografele din România din 11 noiembrie. În rolurile principale, Antonio Banderas și Elena Anaya.

“La Piel Que Habito” al lui Almodóvar este un horror. Nu ca gen cinematografic în sine, spune regizorul care a câștigat până acum de două ori Oscarul, ci din cauza temei – schimbarea sexului ca pedeapsă dată cuiva – despre care Almodóvar crede că este cea mai groznică pedeapsă posibilă. O abordare complet diferită a transexualității, comparativ cu toate filmele lui de până acum.

Cel mai recent film al lui Almodóvar, și probabil printre cele mai controversate, La Piel Que Habito”/Pielea în care trăiesc” a avut premiera internațională la Cannes, în Competiția oficială din mai 2011 și va rula în cinematografele din România din 11 noiembrie. În rolurile principale, Antonio Banderas și Elena Anaya. În România, noul film-cult al lui Almodóvar este adus de Independența Film, casa de distribuție care a promovat filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare a unor premii internaționale prestigioase, ca ”Todo sobre mi madre”, “Trainspotting”, ”Melancholia”, ”Amélie”, ”In The Mood for Love”, ”Vicky Cristina Barcelona”, ”Dogville” etc.).

Povestea. De când soţia i-a murit în incendiul care a urmat unui accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificială, rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, reuşeşte să creeze o piele care funcţionează ca un scut împotriva tuturor agenţilor externi. În continuarea anilor de studiu și de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice şi un cobai. Scrupulele n-au fost niciodată o problemă. Iar Marilia (Marisa Paredes), femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Cât despre cobaiul uman…

În prima săptămână pe ecrane (11 – 17 noiembrie), “La Piel Que Habito” va rula la  Hollywood Multiplex, The Light Cinema – în București. În perioada următoare filmul va ajunge în toată țara.

Pedro Almodóvar (62 de ani) a primit până acum de două ori Oscarul – o dată, pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, “Todo sobre mi madre”, în 1999, iar în 2002, pentru Cel mai bun scenariu original – “Hable con ella”. După Cannes, “La Piel Que Habito” a fost prezentat la Toronto Film Festival, în septembrie și la New York Film Festival, luna trecută.

“La Piel Que Habito” este produs de El Deseo (eldeseo.es) și distribuit internațional de compania americană FilmNation Entertainment (wearefilmnation.com). Scenariul îi aparține lui Pedro Almodóvar, în colaborare cu Agustín Almodóvar și bazat pe “Mygale”, de Thierry Jonquet (Éditions Gallimard), iar director de imagine este José Luis Alcaine. În România “La Piel Que Habito” este distribuit de Independența Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.