Ursul – DVD

0
2278
Ascultă acest articol


Comedia anului în România URSUL, în regia lui Dan Chişu, din 24 noiembrie pe DVD.

La numai 6 luni de la lansarea de succes în cinematografe, filmul Ursul în regia lui Dan Chişu va putea fi găsit pe DVD.

Lansarea DVD-ului va avea loc în prezenţa echipei în cadrul Festivalului Internaţional de Film Dakino, la Cinema Scala, joi 24 noiembrie 2011, orele 20:45, urmat de o proiecţie specială a filmului.

 Ursul  este un road-movie plasat în România anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei sale prin vânzarea singurului urs – bătrân şi pe moarte – unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc deciziei directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia.

Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toţi cei ce le ies în cale fac din Ursul comedia anului 2011 în România.

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume precum Şerban Pavlu, Mihai Constantin, Magda Catone, Claudiu Bleonţ şi Gabriel Spahiu.

Coloana sonoră a filmului este semnată de Goran Bregović. Cunoscutul muzician mărturiseşte că Ursul este prima comedie la care a lucrat, el fiind cunoscut pentru muzica filmelor regizorului sârb Emir Kusturica (Time of the Gypsies, Arizona Dream, Underground).

„Este prima mea comedie”,

spune Bregović,

„Nu am mai scris niciodată până acum muzică pentru comedii. Pentru mine acest lucru a însemnat să fac parte dintr-un proiect al prietenului meu”,

continuă acesta.

Ursul este un film despre sinceritatea noastră, a fiecăruia. Despre o etapă din viaţa noastră când, imediat după Revoluţie, nu ne cunoşteam adevărata listă de priorităţi şi încă eram dominaţi de sentimentalism. Astăzi s-ar fi numit sentimentalism ieftin, dar atunci era unul pur. Toate deciziile se luau emoţional. Este o poveste banală despre o situaţie banală. Un individ este pus din motive politice la conducerea unei unităţi. Nu are nicio cunoştinţă de management şi încearcă să rezolve problema asa cum ştie. Aşa cum a învăţat la revoluţie. Doar că instituţia unde este numit director este circul din Bucureşti. De aceea tot demersul lui devine tragi-comic. Pentru că dacă ar fi fost numit director la FAUR şi ar fi vrut să vândă un strung, nimeni nu s-ar fi opus. Artiştii sunt oameni diferiţi, cu trăiri diferite, aşa că lucrurile o iau razna”, spune regizorul filmului, Dan Chişu. ”Este ca o fotografie din tinereţe la care te uiţi şi te miri cât erai de slab sau cât de mult păr aveai în cap. Şi zâmbeşti. La fel şi în filmul ăsta. Te uiţi cât de inocent şi sensibil erai şi cât de puţin alterat de capitalismul care abia îşi arată colţii”,

adaugă Chişu.

Ursul, produs de Libra Film, este distribuit de Transilvania Film, iar anul acesta a fost unul dintre filmele cele mai apreciate de către public la cea de-a 10-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Ursul - Magda Catone, Claudiu Bleont, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.