Filmul care arată viața a șase dintre cei mai buni breakdanceri din lume din spatele reflectoarelor, „Turn it Loose”, va putea fi vizionat marți, 3 aprilie, începând cu ora 19.30, la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City. Biletul de intrare are un preț special, de 20 RON.

Doi dintre protagoniștii filmului, Roxrite (campionul mondial en-titre) și Ronnie (campionul mondial din 2007) vor fi prezenți la film pentru o sesiune de autografe, dar și o mică demonstrație de breakdance, de la campion, la campion.

Prin ochii a șase breakdanceri, participanți în cea mai importantă competiție de b-boying din lume, Red Bull BC One, lăsăm de-o parte orice preconcepție și intrăm în spatele reflectoarelor. Filmul reușește să intre în interiorul vieții lor, descoperind cât de greu i-a fost acestui fenomen de dans să se facă cunoscut la nivel mondial – aproximativ 30 de ani în care dansatorii și-au depășit limitele, atât fizic, cât și psihic, împingând dansul clasic la noi dimensiuni, greu de imaginat la vremea respectivă.

Din diverse colțuri ale lumii, cele 6 personaje care ne conduc prin diverse povești ale vieții lor, de la momentul în care s-au apucat de dans, din Senegal, până în Japonia. Descoperim o generație unită prin mișcări fizice, care vorbesc aceeași limbă, aceea a culturii, fiecare dintre ei visând să fie cel mai bun din lume. De ceea ce ne dăm seama foarte repede, este că acești B-Boy sunt alteți excepționali, care au abilitatea de a combina artele marțiale și elemente din gimnastică cu dansul. Însă, la bază, rămâne cultura străzii, născuți în sărăcie și meniți să facă față celor mai grele situații. Așa începem să înțelegem determinarea personajelor care doresc să ajungă în vârful piramidei, poveștile lor captându-ne în această competiție.

Ben-J vine din ghetourile Dakarului, din Senegal și participă la prima competiție internațională. Prin Ben-J înțelegem presiunea participării în competiția Red Bull BC One, pentru că el reprezintă așteptările fiecărui B-Boy din Senegal. Lilou, franco-algerianul, câștigător al Red Bull BC One în 2005, luptă în propriul război. Revenindu-și repede după perioada de Ramadan, trebuie să-și repună pe picioare reputația în Soweto, dupa ce a pierdut în 2006 în prima rundă. Apoi, facem cunoștință cu Roxrite, americanul care se bucură de succes, lăsând de-o parte greutățile pe care le-a îndurat în Mexic până la 8 ani, atunci când a emigrat în SUA.

Taisuke, din Japonia, este cel mai tânăr competitor, având doar 17 ani. Împotriva dorinței părinților lui, acesta a părăsit casa din Nagasaki la 16 ani, urmându-și visul de a deveni cel mai bun B-Boy, la Tokyo. Între timp, campionul coreean Hong 10, luptă pentru a-și apăra titlul. Pe de altă parte, îl mai avem pe Ronnie, breakdancer-ul profesionist din Las Vegas, care are un scop precis în această competiție – participarea în onoarea fratelui său și revanșa după ce a pierdut în finala din anul precedent.

TURN IT LOOSE combină drama umană cu intensitatea vizuală a dansului în sine, pentru că dansul este cel care face aceste personaje cu totul excepționale. Pe lângă competiția în sine, le aflăm poveștile, ne uimesc cu aptitudinile lor, prin muzicalitate și perseverență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.