A şaptea ediţie Anim’est aduce spectatorilor bucureşteni cea mai neruşinată surpriză. Senzaţiile tari de la Creepy Animation Night ajung deja la a patra ediţie, dar 2012 aduce în premieră încă un eveniment special: The Night of the Animated Bad Taste. Pe 6 octombrie, de la ora 23:00, o noapte delicioasă de kitsch şi erotic îi aşteaptă la cinema Patria pe cei mai dezinhibaţi fani ai animaţiei.

 Cei ce vor îndrăzni să lase pudoarea şi pretenţiile elitiste la uşă vor avea parte de câteva ore care le vor provoca simţurile şi gusturile. The Night of the Animated Bad Taste este un road show initiat de HAFF (Holland Animation Film Festival), criticul de film olandez Jan Doense, expert în ale horror-ului şi trash-ului, fondatorul şi organizatorul Festivalului de Film Fantastic din Amsterdam şi collectionneur par excellence Michael Helmerhorst, cu un program plin de trailere sau fragmente din cele mai întunecose cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane, multe politically incorrect, inacceptabile, extravagante, revoltătoare, scandaloase.

De la clipuri pornografice de la începuturile cinematografului până la caricaturi, filme underground sau stereotipuri comerciale, trailere, încercări de fantasy sau ambiţii artsy eşuate, clipuri Beatles re-animate în stil Hanna & Barbera, varianta sovietică a lui Goofy, Captain America sau Popeye ca răspuns la „disneyficarea globală”, Popeye înfruntând inamicul japonez  în filmuleţe de anti-propagandă din anii ’40 sau reclame ratate la produse junk food celebre în anii ’30, colecţia de dubioşenii trece prin toate tehnicile şi genurile, scoţând la iveală animaţii desenate de mână, cu păpuşi, anime-uri sau animaţii realizate pe computer din toate timpurile, invitându-vă să vă întrebaţi ce înseamnă cu adevărat prost-gust.

În programul de clipuri sunt incluse şi scurte intervenţii ale lui Michael Helmerhost, care va împărtăşi celor prezenţi detalii despre unele dintre animaţiile prezentate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.