Alb-Negru – Iron Man

0
2432
Ascultă acest articol


Iron Man este printre cele mai bune filme cu supereroi. Poate pentru că a fost printre primele filme apărute cu eroi din benzile desenate și ca orice treabă nouă este nevoie de un început bun și fără surprize neplăcute.

iron_man

Deci Iron Man a fost printre primele filme cu supereroi și probabil printre cele mai bune filme de acest gen.

În film îl avem în prin plan pe Tony Stark (Robert Downey Jr.) moștenitorul Stark Enterprises care posedă o inteligență și ingeniozitate ieșite din comun. El este răpit și ținut în captivitate pentru a construi o armă de distrugere în masă. Dar datorită capacitățiilor sale avansate, el construiește o armură de fier cu ajutorul căreia evadează și descoperă o conspirație la nivel înalt și o să facă tot ce îi stă în putință pentru ai opri pe acești oameni din planurile lor de a cucerii lumea.

Stark este principalul distribuitor de arme al SUA și uitați încă un motiv bun pentru care tocmai el este luat ca și ostatic.

El devine omul de fier (Iron Man) un justițiar cu mască, plin de șarm și cu o statură socială cum nu vezi de exemplu la Hulk. Dar cu toate acestea el are și un stil de viață haotic care este o imagine în oglindă a imaginii care încearcă el să o prezinte lumii prin costumul lui Iron Man. Odată cu trecerea timpului, apare și presiunea generată de un asemenea stil de viață și se vede nevoit să aibe una dintre cele mai grea luptă din viața sa, cu el însăși.

Acuma revenind strict la părerea mea, aceasta este una foarte bună, deoarece are toate ingredientele unui film bun, adică: scenariu bun fără găuri, actori care îți dau o stare de bine atunci când îi vezi la treabă și nu în ultimul rând avem și acțiune din belșug și foarte bine dozată. Adică nu se aruncă câteva scene de acțiune, pac-pac și gata filmul. NU! Regizorul a știut exact cum să-i dozeze momentele bune și nu a generat acea stare de plictiseală care se întălnește tot mai des în ultimele filme cu supereroi. Acesta a știut cum să profite de un scenariu bun și nu a aruncat doar niste bum-bum-uri ca să umple golurile din scenariu.

Pe ansamblu îl recomand să fie vizionat deoarece ar fi păcat să nu îl vedeți având în vedere că predecesoarele sale au luat-o încet dar sigur în jos.

[rating:4/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.