Actriţa Charlotte Gainsbourg interpretează rolul principal, acela al nimfomanei la maturitate, în filmul regizorului Lars von Trier, Nymphomaniac.

Lungmetrajul a fost lansat în două părţi, astfel că Nymphomaniac Vol. I are premiera azi (vineri, 17 ianuarie) în timp ce Nymphomaniac Vol. II va intra în cinematografe pe data de 7 februarie.

Nymphomaniac reprezintă cea de-a treia colaborare dintre actriţa britanică Charlotte Gainsbourg şi regizorul danez Lars von Trier. Ea a mai jucat în Antichrist (2009), unde a avut tot un rol principal, alături de Willem Dafoe (actor distribuit şi în Nymphomaniac), rol pentru care a primit premiul pentru  “Cea mai bună actriţă” la Festivalul de la Cannes în 2009. Deasemenea, Charlotte Gainsbourg a jucat în Melancholia (2011), cel mai recent film al lui Lars von Trier, înaintea lui Nymphomaniac.

Alt film celebru în care aţi putut-o vedea pe Charlotte Gainsbourg este 21 Grams (2003), în regia lui Alejandro González Iñárritu, unde a apărut alături de Sean Penn, Benicio Del Toro şi Naomi Watts.

Despre rolul din recentul Nymphomaniac, Charlotte declara:

[pull_quote_center]“Scenele de sex nu au fost atât de complicate. Greu mi-a fost la fazele cu masochism. Acelea au fost cele la care m-am simţit jenată şi, da, atunci a fost puţin umilitor”.[/pull_quote_center]

Iar despre actriţă, Lars von Trier îşi aminteşte:

[pull_quote_center]“Charlotte mi-a zis ceva ce mi-a plăcut foarte mult: a spus <<Este un film ciudat>>. A fost foarte drăguț din partea ei, pentru că chiar fusesem îngrijorat că filmului îi lipsea oarecum trăsătura asta.”[/pull_quote_center]

Cinematografele în care intră săptămâna aceasta Nymphomaniac Vol.I sunt: Cinema Studio (premiera, de la ora 20), Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digiplex Băneasa și alte cinematografe, iar în ţară, Grand Cinema Digiplex Băneasautea fi văzut la Cityplex Braşov, Cityplex Constanţa și alte cinematografe din țară.

Nymphomaniac (2013) este o producţie Zentropa Entertainments, compania regizorului danez Lars von Trier şi este distribuit în România de Independenţa Film.

Charlotte Gainsbourg – actriţă şi cântăreaţă

Pe numele complet Charlotte Lucy Gainsbourg, actrița s-a născut în 1971 la Londra, într-o familie de artişti. Tatăl ei a fost cunoscutul cântăreţ francez Serge Gainsbourg, iar mama este actriţa britanică Jane Birkin (67 de ani). Cei doi părinţi sunt celebri, printre altele, pentru interpretarea în duet a melodiei “Je t’aime… moi non plus”, în 1969, piesă care a ajuns pe primul loc în Marea Britanie, dar a şi fost interzisă în câteva ţări pentru conţinutul explicit. Bunica lui Charlotte a fost actriţa Judy Campbell. Iar actorul Yul Brynner i-a fost naş.

Debutul său muzical a avut loc în 1984, la vârsta de 13 ani, cu controversata piesă “Lemon Incest”, cântată împreună cu tatăl ei. Primul album, produs tot de Serge Gainsbourg, a fost lansat când a împlinit 15 ani. S-a numit “Charlotte for Ever”.

Tot la vârsta de 13 ani a jucat în primul ei film: Paroles et musique (1984), alături de Catherine Deneuve. Doi ani mai târziu primește un Premiu César pentru “Cea mai promiţătoare actriţă” în filmul L’effrontée, iar în 2000 câştigă titlul de “Cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru personajul din La Bûche.

Charlotte Gainsbourg este inițial aleasă să joace în filmul 21 Grams (2003) datorită faptului că regizorul Alejandro González Iñárritu este un mare fan al tatălui ei. Ulterior, recunoaşte că s-a îndrăgostit de ea.

În 2006 apare împreună cu actroul Gael Garcia Bernal în The Science of Sleep, regia Michel Gondry. În 2009, rolul din Antichrist-ul lui Lars von Trier îi aduce un premiu pentru “Cea mai bună actriţă” la Cannes. Continuă colaborarea cu regizorul danez şi, doi ani mai târziu, o vedem avînd un rol secundar în Melancholia (2011).

Recent a jucat în Confession of a Child of the Century, film care a avut premiera în 2012, dar nu a ajuns şi pe ecranele din România.

[pull_quote_center]“Îmi place să joc roluri foarte diferite de felul meu de-a fi. Astfel încât să mă pot ascunde mai bine după ele”,[/pull_quote_center]

a spus la un moment dat actriţa.

În 2001 este membru în juriul de la Cannes, iar în 2012 face parte din juriul celei de-a 62-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Muzică pentru analize RMN

Al doilea album muzical a fost lansat în 2006. S-a numit “5:55” şi a fost un succes, cel puţin în Franţa. Spre sfârşitul lui 2009, Charlotte Gainsbourg lansează un al treilea album: “IRM”, produs de Beck (“Loser”). Numele albumului este acronimul traducerii din engleză pentru “magnetic resonance imaging”, echivalentul RMN-ului de la noi. În urma unui accident la sky nautic în SUA, actriţa a suferit o hemoragie cerebrală pentru care a fost nevoie de intervenţie chirurgicală şi, probabil, de mai multe analize de tip RMN, fapt care a inspirat-o.

Charlotte Gainsbourg, pe coloana sonoră a Nymphomaniac

Al treilea album se numeşte “Stage Whisper” şi a fost editat în 2011. În 2013 lansează un cover după melodia “Hey, Joe”, înregistrat cu Beck, pentru coloana sonoră a filmului Nymphomaniac.

Partenerul de viaţă al actriţei este, de mai mulţi ani, actorul franco-israelian Yvan Attal (Munich, The Interpreter, Rush Hour 3), alături de care Charlotte are trei copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.