Alb-Negru – The Fast and the Furious

0
2346
Ascultă acest articol


The Fast and the Furious este filmul care deschide seria de filme în care acțiunea, cursele de mașini ilegale și adrenalina sunt la cote astronomice.

the-fast-and-the-furious

Deci este puțin probabil ca cineva să nu fi auzit de cursele ilegale din Fast and Furious care îți ridică tensiunea și te fac să vrei mai multă adrenalină, în această primă parte avem două bande rivale care luptă pentru controlul asupra străzilor din Los Angeles, dar cum nu totul poate fi așa de ușor,  avem un polițist sub acoperire care încearcă să îi oprească.

Avem mașini rapide, avem actori ”furioși” (pe unii nu îi mai avem R.I.P. Paul) și acțiune de primă clasă care nu plictisește.

Să discutăm un pic și despre subiectul acestui film. Dominic Toretto este șeful străzilor din L.A., iar cursele de mașini sunt ca un câmp de luptă plin cu adrenalină, tensiunii și multă multă viteză. Brian O`Conner este polițistul sub acoperire despre care ziceam mai sus. El trebuie să îi câștige încrederea lui Dominic pentru a putea să se apropie de acesta cu scopul de a afla mai multe despre Dom și partenerii săi.

El împreună cu Johnny Tran sunt suspectați de către poliție pentru spălare de bani pentru că banii din cursele de mașini ar fi murdari și câștigați ilegal. Brian reușește să îi câștige încrederea lui Dom și devine unul de al lor, doar că ei nu știu mai nimic despre trecutul lui și mai ales nu știu că este polițist.

Pâi totul ar fi simplu până în acest moment, adică Brian să îi predea poliției pe Dom și pe ceilalți și el să își vadă de viața lui în continuare, dar ar fi fost prea de duzină premiza asta așa că au bagat-o în joc și pe sora lui Dominic, Mia, care se vede atrasă de Brian, iar cel din urmă, se trezește prins între ciocan (poliția) și nicovală (Mia).

Din momentul în care lupta dintre gașca lui Dom și cea a lui Johnny devine tot mai periculoasă, Mia și Brian devin tot mai apropiați, iar Brian se simte ca în familie alături de Dom și prietenii acestuia… dar el este un polițist și trebuie să ia o decizie care îi poate schimba viața.

Un film bun spre foarte bun care îmbină foarte bine niște elemente comune din filmele de acțiune și reușește să o facă foarte bine, iar succesul francizei, care o să urmeze, este cel mai bun exemplu al muncii depuse pentru acest film.

După cum au zis și alții înaintea mea, acest film a fost un deschizător de drumuri atât pentru viitoarele filme din serie cât și pentru jocurile video care au început să fie tot mai multe și atrage tot mai mulți fani.

[rating:4/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.