Alb-Negru – Star Trek Into Darkness

0
2258
Ascultă acest articol


Acum câteva cuvinte despre Star Trek: Into Darkness despre care pot spune că a împărțit lumea in două tabere: fanii Star Trek încă de la început, adică aceea care au văzut filmele și serialele originale și nu dau prea mulți bani pe noile filme și le consideră inferioare și ”fanii noi” care au văzut doar ultimele filme Star Trek.

into_black

Revenind strict la Into Darkness... ceea ce am observat pe durata celor 2 ore este faptul că acest film îl putem încadra în genul ”popcorn movies” alături de Transformers și  alte filme în care accentul este pus pe efecte speciale și mai puțin pe scenariu și tocmai din acest motiv fanii clasici ai universului Star Trek nu prea văd acest film demn de numele… Star Trek. Dar pentru mine un consumator de rând al filmelor și serialelor pot spune că a fost un film satisfăcător.

Cum ziceam… efectele speciale sunt în special pentru a-ți fura ochii de la scenariu sau de cât de subțire este el. Avem efecte speciale, avem actori cunoscuți și avem un regizor care s-a remarcat în trecut cu alte producții. Și să nu uităm de clasicele clișee care nu puteau lipsi dintr-o asemenea producție și care scad din nota finală a filmului.

Și îl mai avem și pe Sherlock. scuze, pe Benedict Cumberbatch care a fost unul dintre principalele motive pentru care am urmărit acest film.

Căpitanul Kirk și echipajul său se întorc pe pământ după o misiune și mare le este mirarea când află că planeta lor se vede amenințată de un pericol cum nu s-a mai văzut până acum. Khan este antagoistul peliculei, pentru fani numele spune ceva dar pentru noii fani nu este un nume răsunător. Pentru cei care nu știu cine este Khan aș putea să vă spun că este o ființă superioară care nu este prea prietenoasă. Și că tot veni vorba de antagonist mi-a plăcut cum a reușit  J.J. Abrams să se joace un picuț cu mintea noastră, dar vă las să vedeți filmul.

Deci Kirk alături de echipajul său se întoarce acasă și dă peste un nou inamic. Doar ca totul să fie mai interesant de ce toată acțiunea să aibe loc pe pământ? De ce să nu mergem în singurul loc unde pământeni nu și-ar dori să meargă, Kronos, planeta klingonienilor cu care nu aveau o relație tocmai bună.

În final spun că acest film este unul OK care merită văzut odată dacă nu vă deranjează clișeele care au ajuns la ordinea zilei în mai toate filmele și scenariul mai subțirel.

[rating:3/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.