Gareth Edwards şi Gary Whitta lucrează împreună la un nou film „Star Wars” de sine stătător

0
1038
Ascultă acest articol


Pe lângă episoadele unei noi trilogii „Star Wars”, Lucasfilm şi Disney au început proiectul dezvoltării mai multor filme de sine stătătoare, care vor oferi noi poveşti, dincolo de Saga iniţială. Gareth Edwards va regiza primul astfel de film, după un scenariu de Gary Whitta. Filmul este programat să apară pe marile ecrane în decembrie 2016.

Gareth Edwards a ajuns în prima linie a cinematografiei odată cu filmul său extrem de bine primit, „Monsters”, pentru care a îndeplinit deopotrivă rolurile de scenarist, regizor, director de imagine şi artist al efectelor vizuale. Arta şi viziunea prezente în „Monsters” i-au adus şi poziţia importantă de regizor al unuia dintre smash hit-urile acestui an, „Godzilla”.

[pull_quote_center]„De când am văzut «Star Wars», am ştiut exact ce vreau să fac pentru tot restul vieţii – să mă alătur Alianţei Rebelilor! Nu aş putea fi mai entuziasmat şi mai onorat să pornesc în această misiune alături de Lucasfilm”,[/pull_quote_center]

spune Edwards.

Experienţa de scenarist a lui Gary Whitta include şi filmul „The Book of Eli” din 2010, cu Denzel Washington în rolul principal. De asemenea, el este un bine-cunoscut jurnalist şi editor în industria jocurilor video, precum şi parte din echipa premiată cu BAFTA pentru adaptarea Telltale Games a filmului „The Walking Dead”.

Whitta afirmă:

[pull_quote_center]„Din momentul în care am văzut filmul original, copil fiind, «Star Wars» a fost cea mai profundă inspiraţie pentru imaginaţia mea şi pentru cariera mea de scriitor. Este extrem de special pentru mine, astfel că, a mi se oferi şansa de a contribui la această moştenire, mai ales în colaborare cu un regizor atât de talent ca Gareth, este chiar un vis împlinit. Încă mă ciupesc singur.”[/pull_quote_center]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.