Agenda culturală a Grand Cinema & More, se îmbogăţeşte în această perioadă cu spectacolul Miss Daisy și șoferul ei, producție a Teatrului Evreiesc de Stat. Aceasta se va juca vineri, 27 iunie, la ora 20:00 în sala Epika din Grand Cinema & More.

missdaisy

Piesa cunoscutului dramaturg american Alfred Uhry, distinsă cu premiul Pulitzer pentru dramaturgie, spune povestea a două personaje structural diferite, dintr-o Americă în care modernitatea şi spiritul liberal se înfruntă cu rasismul.

După ce-a mai distrus o maşină nou-nouţă, Miss Daisy, văduva unui bogat fabricant evreu, e forţată de fiul ei, Boolie, să renunţe la şofat. Boolie îi angajează un şofer negru, pe flegmaticul şi înţeleptul Hoke. La început, relaţiile dintre cei doi sunt tensionate, Miss Daisy având întreaga aroganţă a poziţiei ei sociale, o serie de prejudecăţi precum şi o limbă ascuţită. Dar cu timpul, confruntându-se şi cu problemele segregării şi antisemitismului, situaţia se schimbă şi cei doi se apropie unul de altul…

[pull_quote_center]”Dincolo de o poveste poetică şi comică despre prietenie şi toleranţă Miss Daisy și șoferul ei este pe de-o parte un eseu (pe alocuri crud) despre ceea ce Tolstoi numea „marea surpriză a vieţii“ – bătrâneţea, iar pe de altă parte o meditaţie asupra călătoriei noastre prin viaţă, o călătorie dificilă şi imprevizibilă până la capăt pentru că, nu-i aşa?, viaţa e cea care nu are limite, nu moartea.”[/pull_quote_center]

spune regizorul Claudiu Goga

Scenografia:Ștefania Cenean

Ilustraţia muzicală: Vasile Manta

Distribuția: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Mircea Dragoman

Spectacolul face parte din stagiunea de vară a Grand Cinema & More, cinematograful din Băneasa Shopping City. Sălile Grand Cinema & More găzduiesc spectacole și transmisiuni în direct sau înregistrări ale unora dintre cele mai frumoase spectacole de operă, teatru şi balet din întreaga lume.

Mai multe detalii despre programul difuzărilor pot fi gasite pe http://www.grandentertainment.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.