Doar două săptămâni până la finalul înscrierilor pentru Aristoteles Workshop 2014

0
1457
Ascultă acest articol


Au mai rămas doar două săptămâni disponibile pentru înscrierea la ediţia a noua a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop 2014, ediţie care se va desfăşura în satul Vama din Bucovina (județul Suceava), între 20 august – 21 septembrie. Atelierul este produs de Dan Nuțu, iar data limită a înscrierilor, 30 iunie. Cei care doresc să se înscrie o pot face aici: aworkshop.org.

Ca de obicei, sunt aşteptaţi să se înscrie la acest atelier atât regizori, cât şi operatori şi editori! Cei 12 studenţi participanţi vor forma echipe de tip regizor+operator+editor, aşadar, de reţinut că toate cele trei poziţii sunt importante în procesul de realizare a unui film documentar.

Atât tutorii, experții, cât și invitații de prestigiu din industria filmului pe care AW i-a avut până acum spun că modul în care este structurat acest atelier este un privilegiu de care studenții nu vor avea parte la nicio facultate de film sau program de masterat din lume.

Aristoteles Workshop se adresează tinerilor din Europa Centrală și de Est, cu experienţă anterioară în regie, imagine, montaj, sunet sau producţie de film şi/sau televiziune, fiind un atelier anual de film documentar în care profesioniști ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri în crearea propriului documentar.

Modulul propus este de maxim 30 de minute de film, dar deschis la elemente de ficţiune. Grupaţi în patru echipe mixte a câte trei participanți cu experiență prealabilă în film – un regizor, un operator și un monteur – ei au la dispoziţie cinci săptămâni. Evaluarea proiectelor va fi realizată în fața unui juriu format din profesioniști internaționali la sfârșitul workshopului.

Filmele produse de AW au fost selecționate și premiate la festivaluri de prestigiu: Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc.

Susținut de Canalul ARTE/France, alături de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), de Centrul Național al Cinematografiei și de iStyle, programul oferă participanţilor un triplu beneficiu: să înveţe, să producă un film şi să fie promovaţi ca cineaști.

După înscriere, aplicanții vor fi notificaţi de primirea dosarelor. Cei selectaţi ca admişi vor fi anunţaţi via email până în data de 10 iulie şi vor confirma, la rândul lor, participarea, până în 20 iulie.

Taxa de participare la cursurile Aristoteles Workshop este de 500 EUR. Suma acoperă cazarea şi masa în locaţie (Vama, judeţul Suceava), accesul la echipamentele de producţie şi post-producţie, pe toată perioada atelierului, precum și cursuri de film organizate de experți internaționali și îndrumarea studenților de către tutori pe tot parcursul workshopului.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial: http://aworkshop.org/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.