Ascultă acest articol


Documentarul regizat de Alexander Nanau și produs de HBO şi Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production, va fi prezent în secţiunea competițională New Directors a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian.

 O poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto şi surorile lui  este un documentar observațional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București și spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilaria atipică a celor trei şi încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viaţă mai bună.

Mă bucur că Toto și surorile lui are premiera internațională într-un festival de categorie A, dar mai mult decât atât, că aceasta are loc într-o secțiune rezervată de obicei filmelor de ficțiune, a declarat regizorul documentarului, Alexander Nanau.

Primul film documentar realizat în urma colaborării dintre HBO și Alexander Nanau Production, în regia lui Alexander Nanau, Lumea văzută de Ion B, a câștigat Premiul EMMY® International la categoria Arts Programming în 2010.

Toto şi surorile lui  a fost selecţionat în cadrul secţiunii competiționale New Directors a celei de-a 61-a ediţii a Festivalului de Film de la San Sebastian, ce va avea loc în perioada 19 – 27 septembrie 2014. Aceasta va reprezenta şi premiera internaţională a documentarului în calendarul festivalurilor de film.

Filmul va avea premiera la HBO în luna decembrie a acestui an.

Toto și surorile lui este un proiect sprijinit de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și OSF (Open Society Foundation).

Filmul a participat în cadrul IDFA Pitching Forum (2011), Docu Rough Cut Boutique și Cinelink Sarajevo (2012) și este sprijinit printr-un grant de Sundance Institute Documentary Film Programs și a participat la Sundance Documentary Edit and Story Lab 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.