Un număr record de spectatori marchează debutul regizoral al Cristinei Iacob. #Selfie are până în acest moment peste 87.000 de spectatori, iar Cristina se pregătește pentru premiera celui de-al doilea lungmetraj regizat de ea: Un dar pentru tine (working title).

Cu toate că debutul ei în cinematografe a fost reprezentat de #Selfie, Un dar pentru tine (working title) este primul scenariu de lungmetraj pe care l-a scris și regizat și va avea premiera în cinematografe la finalul acestui an. Scenariul filmului Un dar pentru tine(working title) este o poveste inspirata din realitate.

[pull_quote_center]„E bine sa ne reamintim din când în când că merită să trăim pentru dragoste și că asta ne împlineste mai mult decat orice este material pe lumea acesta. Este o poveste ce dă speranță, cu actori cunoscuți în ipostaze extrem de diferite față de tot ce au jucat până acum”,[/pull_quote_center]

declară regizoarea.

În afară de premiera în cinematografe a următorului ei lungmetraj, Cristina pregăteste sequel-ul #Selfie 2, la care va începe filmările în toamna acestui an.

Cristina Iacob 2Despre Cristina Iacob

Este o tânără regizoare și scenaristă, licențiată în regie de film si absolventă a unui masterat in cinematografie în cadrul London Film School.

A regizat până în prezent 2 lungmetraje: “#Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), care a avut premiera în cinematografele din România pe 9 mai 2014 și “Un dar pentru tine“(cu: Raluca Aprodu, Dragoș Bucur), aflat în postproducție.

“În film la Nasu’ “ – mediu-metraj (2012), “Zestrea” – scurt-metraj (2011), “Mircea Veroiu” – documentar (2010), “Raport despre indiferenta”- scurtmetraj (2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

Scurtmetrajul “Zestrea” a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internațional Dakino, Festivalul Internațional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câștigat și premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc, iar “În film la Nașu’ “ a fost selecționat la nenumărate festivaluri internaționale și a obținut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

 Cristina Iacob este președintele Asociației Scenariștilor Români (ASCER).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.