Ro Image 2000 anunță cu plăcere că Dracula: Povestea nespusă, epopeea care spune povestea transformării  omului blestemat cunoscut de istorie sub numele de Vlad Țepeș, în nemuritoarea creatură a nopții despre care am învățat să ne temem după ce apune soarele, Dracula, a adus în cinematografele din România în weekendul de lansare, 3-5 octombrie 2014, 57.184 spectatori, cu încasări totale de 1.087.530 lei.

dracula-untold-ro

Omul pe care istoria l-a numit Dracula din diverse motive și cu diferite scopuri, a fost o figură istorică reală, la fel de terifiantă pentru milioane de oameni precum vampirii din miturile străvechi. Legendele unor creaturi care se hrănesc cu sânge se regăsesc în toate culturile umane, de la Lilitu, din Babilonia, un sucub care se hrănea cu bebeluș, la Asasabonsam, creatura în care credeau populațiile Ashanti din Ghana. De mii de ani, oamenii au cultivat această legendă, dar de-abia în secolul al 10-lea, în Europa slavă, și-a făcut apariția pentru prima dată în limbajul modern cuvântul “vampir”.

La aproape un secol de când lumea filmului a făcut cunoștință cu Dracula,  Universal Pictures, studioul care a făcut pionierat în revitalizarea filmelor de acest gen, revigorează legenda răspunzând la o întrebare care, în mod curios, nu s-a pus niciodată până acum în niciun film, iar românii au arătat că vor să știe cum a început totul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.