Una dintre cele mai îndrăgite şi cunoscute poveşti din lume a revenit pe marile ecrane începând din 13 martie. După 65 de ani de la premiera animaţiei Disney, „Cenuşăreasa” îşi pune din nou condurii de cleştar şi se pregăteşte pentru balul regal.

Fermecând deopotrivă fete şi femei, povestea tinerei care îşi pierde pantoful de cleştar în seara balului – încercând să fugă înainte de miezul nopţii, când vraja urma să dispară – rămâne o poveste despre iubire, curaj, bunătate, magie şi… pantofi.

slippers1b

 Astfel, filmul s-a dovedit a fi prilejul perfect pentru a provoca designeri celebri, precum Jimmy Choo, Salvatore Ferragamo, Paul Andrew, Alexandre Birman, René Caovilla, Nicholas Kirkwood, Charlotte Olympia, Jerome C. Rosseau şi Stuart Weitzman, să reimagineze pantoful Cenuşăresei în noi creaţii rafinate.

Pantofii au fost expuşi în cadrul expoziţiei Cinderella de la Festivalul de Film de la Berlin, în februarie 2015. Începând cu luna martie, aceştia vor fi disponibili în magazine de lux din lume – Saks Fifth Avenue din New York şi Beverly Hills, Harrods în Londra, Galeriile Lafayette din Paris, Excelsior Milano, Tsum în Moscova, Isetan Shinjuku în Tokio, Level Shoe District – Mallul din Dubai. Preţul pantofilor inspiraţi de Cenuşăreasa va fi între 795 şi 4.595 de dolari americani.

De la pantofi cu barete la cei de lac, fiecare pereche reprezintă aducerea în lumea modernă a pantofului-simbol al Cenuşăresei. La realizarea acestor noi modele au fost folosite sclipitoarele cristale Swarovski, compania de bijuterii care a produs, de asemenea, pantoful de sticlă al Ellei pentru film, sub îndrumarea lui Sandy Powell, creatoarea de costume premiată cu Oscar. Forma pantofului din film a fost inspirată de un pantof elegant din anii 1890, găsit de către ea într-un muzeu din Northampton. Au fost create 8 copii ale pantofului, dar nici una dintre acestea nu a fost purtată, fiind folosite doar ca recuzită. Un astfel de pantof a ajuns luna aceasta în dulapul cu accesorii al revistei „Vogue”.

Filmul „Cenuşăreasa / Cinderella” este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 13 martie 2015, fiind proiectat atât în vForum Film România, cât şi în cea dublată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.