Mihaela Mihuț și Cornelius Horgan, profesori și actori în New York, membri permanenți ai prestigiosului Actors Studio, și care în prezent predau actoria la una dintre cele mai respectate școli de film, School of Visual Arts, din New York, revin pentru a doua oară la București, pentru a susține un workshop de actorie bazat pe tehnica Metodei lui Stanislavski/Strasberg. Atelierul este conceput atât pentru profesioniști (actori, regizori, scenariști), cât și pentru cei care au alte meserii, și doresc fie să învețe tehnicile de bază ale meseriei de actor, fie să își dezvolte abilitatea de a vorbi în public, de a susține un interviu, de a depăși blocaje și a ajunge astfel să comunice potrivit și corect în orice situație.

Atelierul Actors at Work va avea loc în perioada 14 aprilie – 3 mai 2015, într-o locație centrală din București (strada Pitar Moș, nr. 19).

Pentru detalii și programări: conellaacting@gmail.com și Actors at Work – facebook, pagina evenimentului. (https://www.facebook.com/events/845067488898299/)

Actors at Work este o oportunitate de a studia Metoda în cadrul unui atelier conceput de doi actori și profesori cu mulți ani de experiență, care au fost și sunt în continuare privelegiați să studieze și să lucreze cu un grup de artiști de elită, ca Al Pacino, Harvey Keitel, Ellen Burstyn, Alec Baldwin, Sthephen Lang, Lee Grant etc.

Cursurile vor fi susținute în limba engleză, cu traducere simultană în limba română, dacă participanții își vor exprima această dorință.

Din cele 20 de zile de curs, 14 vor fi destinate profesioniștilor (de luni până vineri, timp de trei săptămâni), iar 6, neprofesioniștilor (sâmbăta și duminica, timp de trei week-enduri). (Programul cursurilor, mai jos, la finalul materialului.)

Workshopul este astfel conceput încât, dacă un participant nu poate ajunge la toate cele 14 (respectiv 6) cursuri, fie că nu poate să se alăture colegilor din primele zile, nu poate sta până la final, ori programul nu îi permite să participe în zile consecutive, el poate urma mai puține cursuri, fiecare zi de curs fiind structurată încât să fie utilă în sine.

Actors at Work pentru actori, regizori, scenariști

Pentru artiști, atelierul este unul inovativ întrucât se concentrează pe drumul pe care fiecare trebuie să îl parcurgă înspre sine, un proces continuu de a ajunge și de a rămâne conectat cu el însuși, într-un mod firesc și frust, care îl va ajuta să își creeze personajele autentic, memorabil, pe scenă sau pe marele ecran. Concret, actorul va lucra pe recunoașterea și construcția analogiei dintre propria biografie și cea a personajului pe care îl interpretează.

[pull_quote_center]“Este minunat pentru un artist să aibă succes, dar pentru a continua în aceeași notă, e bine să își educe talentul, trăind mereu cu provocarea unui joc mai bun la fiecare nou proiect”,[/pull_quote_center]

spune Mihaela Mihuț.

Workshopul creează oportunitatea descoperirii instrumentelor pe care le deține actorul: corpul, mintea și cele cinci simțuri, emoțiile, gândurile, imaginația, sensibilitatea, onestitatea, pasiunea și prezența.

[pull_quote_center]“Este munca artistului așa cum nu ați văzut-o niciodată până acum. Este o cale unică de descoperire pentru un artist (actor, regizor, scenarist), o tehnică interioară, individuală, dar în același timp, destinată colaborării.” [/pull_quote_center]

Pentru ca un scenariu să fie pus în scenă sau ecranizat, în armonie cu viziunea regizorului, munca actorului trebuie să fie de asemenea înțeleasă și integrată, astfel încât devine necesară existența unui limbaj comun, spune Mihaela Mihuț. Fără acest limbaj comun, vor exista mereu lipsuri, oricât de bun este scenariul și oricât de fantastic este regizorul. Atingerea potențialului maxim este posibilă numai atunci când procesul intrinsec este înțeles în detaliu.

[pull_quote_center]“Numai atunci regizorul și actorul merg împreună într-un dans delicat, menit să-i antreneze în a-și infuza unul altuia – și împreună, proiectului – echilibru, energie și personalitate, dând individualului o nota universală”,[/pull_quote_center]

spune profesoara de actorie de la School of Visual Arts din New York.

Mihaela și Con vorbesc despre Metoda lui Lee Strasberg ca fiind, în primul rând, o cale pentru cel care o practică de a lua legătura cu sinele și de a fi îndrumat, prin diverse exerciții concrete și aplicabile, în a depăși obstacolele și a reuși. Având ca bază concretă tehnica Metodei, în cadrul workshopului participanții vor face diverse exerciții de relaxare, concentrare, memorare, exerciții privind memoria afectivă, momentul intim, exercițiul animal, magicul “dacă”, obiecte, substituții, mărturisiri, circumstanțe existente, analiză pe text. Totodată, participanții vor examina cum este transpus dialogul din scenariu în film sau pe scenă, urmărind actori-cult ca James Dean, Marlon Brando sau Marilyn Monroe.

Programul cursurilor pentru profesioniști (actori, regizori, scenariști):

De luni până vineri (14-17 aprilie, 20-24 aprilie, 27 aprilie-1 mai):

  • 10:00 – 13:00
  • 13:00 – 14:00, prânzul
  • 14:00 – 17:00.

Actors at Work pentru cei care au alte meserii:

Oferit de cei doi membri ai Actors Studio, Mihaela Mihuț și Cornelius Horgan, atelierul Actors at Work se adresează nu numai aristiștilor din domeniul filmului și al teatrului, ci și oamenilor de orice profesie, “atâta vreme cât ei se consideră pregătiți să urmeze un program de descoperire a sinelui, în care corpul și mintea sunt completate de imaginație, gânduri, emoții, sensibilitate, sinceritate, pasiune și o permanentă stare de re-trezire a ființei”, spun cei doi profesori. “Este o Tehnică a Vieții!”

Atelierul îi va ajuta pe cei care nu au avut legătură cu actoria până acum să își descopere capacitățile înnăscute și să învețe cum să le dezvolte, pentru a se bucura de ele pe deplin. Folosind Metoda și exercițiile aferente, participanții vor elimina presiunea care îi blochează în situații excepționale, își vor dezvolta simțul observației, empatia, creativitatea și încrederea, și vor ajunge să comunice potrivit și realist în orice situație.

Programul cursurilor pentru cei care au alte meserii:

Sâmbăta și duminica (18-19 aprilie, 25-26 aprilie, 2-3 mai)

11:00 – 15.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.