2 filme documentare premiate, în premieră în România și momente cu vin catalan la primul eveniment Vin de Film

0
2232
Ascultă acest articol


Creat de un grup de tineri entuziaști, indrăgostiți de vin și film deopotrivă, proiectul Vin de Film este un proiect independent ce își dorește să re-inventeze modul de interacțiune cu vinul, să promoveze poveștile celor care-l produc și tradițiile care-l celebrează prin intermediul filmelor documentare.

Primul eveniment, dintr-o serie de patru la nivel național, are loc duminică 25 octombrie la J’ai Bistrot București începând cu ora 18:00.

Filmele documentare care vor fi proiectate au menirea de a le arăta oamenilor cum istoria și semnificația vinului sunt criterii esențiale în descoperirea și alegerea unui vin bun, fiind mult mai importante decât numele și prețul.

PROGRAM:

  •  18:00 Welcome drink Cava
  •  18:20 CECI ESTE MON VIN (scurtmetraj)
  •  18:40 DECONSTRUINT EL VI CATALA (film 53 min.)
  •  Social drink cu vin roșu de Catalonia și sesiune de discuții cu Nicolae Cristian
  •  20:00 BAROLO BOYS (film 64 min.)

”Deconstruint el vi català”, deopotrivă documentar și reportaj, își propune să scoată la lumină istoria băuturii care a ajuns acum 2700 de ani pe coasta catalană și a devenit parte integrantă din identitatea locului și a localnicilor.

”Barolo Boys. The Story of a Revolution” spune fascinanta poveste a vinului Barolo și cum a ajuns acesta un fenomen global.

”Ceci est mon vin” este un scurtmetraj-odă al podgoriilor și regiunilor sudice franceze și al modului în care vinul unește oamenii.

Intrarea se face pe bază de rezervare la http://vindefilm.org/events/rezervare-jai-bistrot-25-oct/

Support fee: 10 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.