Anul acesta i-a adus Cosminei Stratan roluri deosebite în producții românești și internaționale.

Chiar în acest moment scurtmetrajul Prologue în regia lui Ștefan Constantinescu, în care Cosmina are rolul principal alături de Andi Vasluianu, are premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Stockholm, producția fiind inclusă în competiția oficială.

Scurtmetrajul surprinde actul final al unei povești de iubire, atunci când ultimele vorbe de dragoste au fost rostite, iar acuzațiile și reproșurile s-au spus și ele. În acel moment începe filmul, atunci începe “Prologul” – debutul unui nou episod dintr-o poveste de iubire. Începutul sfârșitului unei povești de dragoste. Totul se întâmplă după ce Adrian (Andi Vasluianu) și Petra (Cosmina Stratan) realizează că inevitabilul s-a petrecut: iubirea lor a murit. Filmul surprinde ultimele spasme ale relației lor. Cât de mult durează până când doi oameni distrug tot ce a fost între ei?

Prologue este o coproducție Suedia- România, realizată de Doppelganger Film Suedia și Hi Film Productions România.

Les Territoires du silence este un mediumetraj produs în Franța, în regia lui Christophe Perton. Cosmina are rolul principal și joacă alături de Johan Libereau ( Les témoins, Grand Central), Audrey Bastien (2 automnes 3 hivers, Le grand jeu), Hélène Vivier. Filmările s-au desfășurat timp de 3 săptămâni, la Paris, iar filmul se afla în acest moment în post-producție.

Anna (Cosmina Stratan) este muzicană și are o relație complexă cu lumea, însă e o persoană singuratică. Louis, partenerul ei de aceeași vârstă cu ea, este profesor de matematică. La câteva luni de la nașterea băiețelului lor, Leo, ei află că e surd, iar asta le dă întreaga lume peste cap. Louis caută soluții în știință, în timp ce Anna descoperă treptat în această asurzire o viață și un limbaj diferite de toate convențiile unei societăți în care trăiește. Această lume a tăcerii devine fascinantă pentru Anna și o izolează din ce în ce mai mult. Spre deosebire de ea, Leo are o extraordinară poftă de viață, este vesel și deschis. Louis propune ca Leo să fie operat pentru a-și recăpăta auzul.

Les Territoires du silence este produs de compania Ballhaus productions.

 Cosmina Stratan a primit în 2012 Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină la Cannes pentru rolul din După dealuri (R: Cristian Mungiu), iar în 2014 a fost una dintre cele 10 tinere talente, actori europeni selectați în programul internațional Shooting Stars al festivalului International de film de la Berlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.