Cinema, mon amour – Un nou documentar co-produs de HBO EUROPE în premieră la HBO

0
1278
Ascultă acest articol


Cinema, mon amour, documentarul regizat de Alexandru Belc și co-produs de HBO Europe, va fi difuzat în premieră pe 17 decembrie, de la ora 20:00, la HBO. Filmul va fi disponbil și pe HBO GO.

Cinema, mon amour prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena. Zi de zi, aceștia luptă pentru a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț – unul din cele circa 20 de cinematografe funcționale, dar pustii, încă nedigitalizate, aparținând RADEF.

Alexandru Belc a mai regizat documentarele 8 Martie (2012) și Rebel, Rebel (2009, co-autor Mihai Bauman). Anul acesta, cu Cinema, mon amour, a câștigat Cat & Docs Award și Croatian Radio Television HRT Award la Festivalul de la Sarajevo, în cadrul workshop-ului Docu Rough Cut Boutique. Documentarul a fost selecționat și în competiția Next Masters la Festivalul Internațional de Documentar și Animație DOK Leipzig.

Montajul este semnat de Ioachim Stroe, imaginea de Tudor Panduru și Alexandru Belc, iar de sound design s-au ocupat Vlad Voinescu și Filip Mureșan. Producătorii filmului sunt Hanka Kastelicová (HBO Europe) și Tudor Giurgiu (Libra Film), iar co-producători Radovan Sibrt și Viktória Hozzová. Producătorul executiv al filmului este Bogdan Crăciun.

 Cinema, mon amour este o producție Libra Film, în co-producție cu HBO Europe și Pink Productions (Cehia). Proiectul a fost dezvoltat în cadrul programului MEDIA al Uniunii Europene.

Filmul va putea fi urmărit și pe HBO GO (www.hbogo.ro) începând de pe 17 decembrie.

Mai multe detalii despre film și difuzare găsiți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.