LOVE 3D – Din 18 martie la cinema

0
1562
Ascultă acest articol


LOVE 3D / DRAGOSTE 3D, cel mai recent film al regizorului Gaspar Noé (Irreversible, Enter the Void), va avea premiera în România pe 18 martie şi va rula în cinematografe în format 3D și 2D. Durata: 135 minute. Distribuit de Independenţa Film. Pelicula a primit săptămâna trecută din partea Comisiei de Rating a Centrului Naţional al Cinematografiei (C.N.C.) calificativul 18+ Interzis minorilor.

Murphy, un american care trăieşte la Paris, intră într-o relaţie extrem de intensă, atât sexual cât şi emoţional, cu Electra, o tipă cam instabilă. Fără a realiza ce efect va avea asupra relaţiei lor, cei doi o atrag în poveste şi pe vecina lor, o tipă foarte drăguţă de-altfel.

Trailer-ul oficial nu a putut fi promovat pe Facebook, din motive de conţinut sexual explicit (în original: “excessive amounts of skin or suggestive content”).

Născut în Argentina în 1963 şi stabilit apoi în Franţa, regizorul şi scenaristul Gaspar Noé este cunoscut pentru filme precum Irreversible (2002), cu Monica Belluci şi Vincent Cassel, sau Enter the Void (2009), pelicule cu care Gaspar Noé a participat deja la Cannes la vremea respectivă.

În 2012 a fost selecționat în cadrul Un Certain Regard pentru 7 Days in Havana, un montaj de şapte scurtmetraje la care a colaborat, printre alţii, cu Benicio Del Toro, Elia Suleiman şi Laurent Cantet. Acesta din urmă a rulat şi în România în 2012, distribuit de Independenţa Film.

 “Nu există o delimitare clară între artă şi pornografie”,

spunea Gaspar Noé într-un interviu.

“Poţi face artă din orice. Poţi face film experimental cu lumânarea aia de-acolo de pe masă sau cu reportofonul ăsta din faţa mea. Poţi face o operă de artă şi cu o pisică în timp ce bea lapte. La fel cum poţi face o operă de artă cu oameni care fac sex. Nu există limitare aici. Orice este filmat sau reprodus într-un mod neconvenţional poate fi considerat artisitic sau experimental”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.