Miercuri continuă proiecțiile pentru liceeni la Cinema Eforie de la orele 10:00 și 14:30, cu filmele „Felvidek. Caught in Between” și „Teaching Ignorance”. Primul eveniment destinat publicului general are loc începând cu ora 15:00 la Centrul Ceh din București și l-am intitulat „Dincolo de cămașa de forță”. Mai întâi vom urmări filmul regizorului croat Tomislav Zaja„Free”, care spune povestea unor persoane cu dizabilități mentale care, după timpul petrecut în instituții se întorc în societate. După film urmează o dezbatere în prezența realizatorului și a unui grup de experți, despre instituții închise și libertate.

La Cinema Eforie, Union și Elvire Popesco avem și astăzi câte două proiecții, începând cu orele 18:00 și 20:30. La ora 18:00 la Cinema Eforie o puteți întâlni pe Leslee Udwin, realizatoarea filmului „India’s Daughter”, care va sta de vorbă cu publicul după film. De la 20:30 la Elvire Popesco puteți vedea documentarul „Haunted”, iar la Q&A-ul de la sfârșitul proiecției o veți cunoaște pe regizoarea Liwaa Yasji. Miercuri la Cinema Union va fi prezentă după proiecție și Sanaz Azari, realizatoarea documentarului „I for Iran”, care face parte din secțiunea „Focus: Orientul Apropiat”. Filmul arată procesul prin care regizoarea descoperă istoria și cultura țării ei natale – Iran – pe care a parasit-o când era prea mică ca să își mai poată aminti ceva. Acum, la Bruxelles, într-o sală de clasă, Sanaz învață tainele limbii persane.

La Hollywood Multiplex vor fi proiectate astăzi alte două documentare – „Free” de la ora 18:30 și „Roboțelul de aur” de la ora 20:30. Nu uitați că rămâne deschisă în Parcul Colțea Ambasada One World Romania la cort, unde vă așteptăm cu fotografii, filme, jocuri documentare, muzică și ceai cald.

Recomandarea zilei: MOS STELLARIUM / Cinema Union / 18:00

„Mos Stellarium” e un documentar poetic despre șase tineri refugiați care vorbesc despre evadările și călătoriile lor, despre problemele pe care le întâmpină pe drum sau odată ajunși în Luxemburg. Călătoriile lor îi duc în diverse colțuri ale lumii: Afganistan, Siria, Kosovo sau Muntenegru. Unite, aceste colțuri creează hărți asemănătoare cu cele ale constelațiilor. Distanțele parcurse și experiențele traversate îi obligă să se maturizeze înainte de vreme, dar nu le anulează demnitatea.

Pentru mai multe informații despre festival, ne puteți scrie pe adresa info@oneworld.ro. Vă așteptăm pe site, facebook și youtube cu mai multe știri despre ce veți vedea la One World Romania 2016! Nu uitați că biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc în perioada 21-27 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex și Centrul Ceh.

* Secțiunea “Dincolo de cămașa de forță” este organizată în parteneriat cu Centrul de Resurse Juridice, în cadrul campaniei „Lagărele de lângă tine”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.