Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania continuă joi, 24 martie. Poate că acum, în urma declarării doliului național, după teribilele atentate de la Bruxelles este cu atât mai important să fim împreună, să ne întâlnim ca să discutăm despre ce se întâmplă în lume și să nu ne închidem în case. Suntem cu gândul alături de victimele tragediei și de toți cei care trec prin momente crunte acum.

Cea de-a patra zi de One World Romania începe tot la Cinema Eforie, la ora 10:00 cu proiecția pentru liceeni a filmului „Every Face Has a Name”, unde va fi prezent pentru discuții și regizorul documentarului, Magnus Gertten. Tot cu el vă puteți întâlni și la proiecția filmului de la ora 18:00, tot la Cinema Eforie. Astăzi la Cinema Elvire Popesco și Cinema Union, proiecțiile încep de la ora 16:00. Atunci are loc la Elvire Popesco premiera mondială a documentarului „Only Barberry Remains”, la care vor participa Lia Sudermann, regizoarea filmului, editorul Franz Xaver Schumacher și directorul de imagine Gregor Steinweg.

De la ora 18:00 la Centrul Ceh vă așteptăm la evenimentul dedicat jocurilor video documentare, la care vor participa Ludo Hekman și Michiel van der Ros, din partea companiei olandeze Butch and Sundance. Cei doi vor vorbi cu publicul despre proiectele lor existente, dar și despre potențialul enorm al acestei industrii în continuă dezvoltare pe plan global. Detalii complete despre eveniment și jocurile pe care le puteți încerca la festival gasiți aici.

Pentru iubitorii de film documentar și dans, de la ora 18:00 la Centrul Național al Dansului vom proiecta „Dancing with Maria”, unde vă puteți întâlni și cu regizorul Ivan Gergolet.  Alți invitați ai festivalului pe care îi puteți cunoaște astăzi sunt: Antonio Aguilar Garcia, realizatorul „Chickpeas with Sugar”; Tommi Rajala, regizorul filmului „Fair Play” (proiectat împreună cu „Coups de foudre”); Rob Key, realizatorul scurtmetrajului „Tiny Little Delicate Castles”; Leslee Udwin, regizoarea filmului „India’s Daughter” și  Želimir Žilnik, regizorul documentarului „Logbook_Serbistan”. Programul complet al evenimentelor de joi este afișat aici.

La Hollywood Multiplex de la ora 18:30 puteți vedea unul dintre documentarele nominalizate la Premiile Oscar 2016 – „Cartel Land”, iar de la ora 20:30 vor fi proiectate scurtmetrajul „Keeping Balance” și lungmetrajul „India’s Daughter”.

Recomandarea zilei: COUPS DE FOUDRE / Cinema Union / 18:00

Cinci femei tinere ale căror traiectorii de viață le-au adus într-un adăpost  prezintă cinci povești de dragoste dramatice. Pe rând, fiecare oferă o relatare cronologică a procesului prin care relația sa romantică s-a degradat datorită violenței partenerului masculin. Umilința, izolarea, dependența, intimidarea, amenințările, negarea sau (auto-)învinovățirea – o întreagă simptomatologie a semnalelor de avertisment este detaliată în cele cinci interviuri despre faliile care cresc în interiorul unei relații și despre încercările de a rezista abuzului fizic sau psihologic. Filmul este proiectat împreună cu scurtmetrajul „Fair Play”.

Au trecut deja trei zile din programul festivalului One World Romania 2016 – cu săli pline, public entuziast și avid de discuții după proiecții, cu care sperăm să ne întâlnim până la sfârșitul săptămânii la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex, la Centrul Ceh și Ambasada One World Romania la cort în Parcul Colțea. Și dacă nu ați ajuns până acum, poate vă facem poftă când vedeți cum a fost luni și marți!

Pentru mai multe informații despre festival, ne puteți scrie pe adresa info@oneworld.ro. Vă așteptăm pe site, facebook și youtube cu mai multe știri despre ce veți vedea la One World Romania 2016! Nu uitați că biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventbook. Festivalul are loc în perioada 21-27 martie la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco, Hollywood Multiplex și Centrul Ceh.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.