Festivalul Internațional de Film NexT goes Out In Space și timp de o seară devine intergalactic! Povești fantastice în care cosmonauți, extratereștri, roboți, oameni de știință geniali sau monștrii din spațiu se luptă pentru supremația în Univers, dar și o petrecere cosmică vă așteaptă sâmbătă, 9 aprilie, începând cu ora 21.00, la Terra Events Hall, într-un eveniment special susținut de Silva.

În cinema, SF-ul presupune transpunerea în imagini cât mai creative și inedite a necunoscutului, la care se adaugă admiraţia totală în faţa tehnologiei și un simț acut al pericolului care întâlnește, uneori, momente de distracţie suprarealistă.  O experienţă audiovizuală intensă care vă va transporta în alte timpuri şi spaţii, NexT Out in Space demonstrează că un film SF nu trebuie să fie lung ca să fie captivant.

După proiecție, de la ora 22.30, colectivul Discotecă vine la Terra cu RomPop Time Machine. Va rula cu viteza sunetului, timp de o noapte, pe căile stelare ale universului RomPop, între galaxiile ’60, ’70, ’80 și ’90. Mașina timpurilor [trecute] RomPop va jalona cu grație retrofuturistă printre sateliți sovietici, visuri cosmice, planete roșii, galbene și albastre, milenii III, porți solare și stele căzătoare, apelând la tot instrumentarul space fiction din muzica românească manufacturată între lansarea Sputnik-ului (Trio Grigoriu) și cea a navetei Shenzhou (BoySonic). Perfect pentru o petrecere de proporții cosmice care să încingă cizmele de dans ale cosmonauților cinefili.

Discotecă este un colectiv format din Batiscaf Radio, Coughy și Sillyconductor, care explorează și descoperă artefacte are muzicii pop made in România, mai ales în perioada anilor ’60-’90.

 Filme NexT Out in Space

Attack of the Giant Brain Sucker Monster from Outer Space/ L’Attaque du monstre géant suceur de cerveaux de l’espace/ Atacul monstrului gigantic care suge creiere din spaţiu, Franța, 2010

Într-un musical color din anii 60’, apare din senin un monstru oribil dintr-un film vechi de Hollywood alb-negru, care atacă locuitorii unui orăşel dezintegrându-i sau transformându-i în zombi supăraţi şi flămânzi!

 Chasm/ Abis, SUA, 2015

Un astronaut caută urme de minereu deasupra unei planete străine, neavând drept companie decât computerul de bord. Din păcate, se întinde mai mult decât trebuie şi ajunge să vadă foarte de aproape suprafaţa planetei.

Clones/ Clone, Elveția, 2015

În viitorul îndepărtat, un profesor de fizică cuantică este pe punctul de-a suferi o operaţie prin care i se va îndepărta o tumoare de pe creier – şi i se oferă posibilitatea de a-şi faci o copie după propriul creier, pentru orice eventualitate.

Deadly Drive-in Disaster/ Dezastru fatal la Drive-in cinema, Olanda, 2015

Agenta specială Sola Powers, de la Biroul de afaceri extra-terestre, se aruncă în plină acţiune când un cinema drive-in, unde rulează un film clasic cu o invazie de OZN-uri, este atacat de o farfurie zburătoare adevărată!

They Will All Die in Space/ Vor muri cu toţii în spaţiu, Spania, 2015

Nava Tantalus pluteşte fără control prin spaţiu.

Silente, Spania, 2015

Anori este un eschimos care trăieşte pe planeta Silente. Înregistrând sunetele naturii, într-o bună zi îl surprinde apariţia unui obiect bătut de vânt. Originea sa este necunoscută.

Tristes Déserts – A Robot’s Tale/ Tristes Déserts – Povestea unui robot, Austria, 2015

Rezultat filmic-muzical al colaborării – de inspiraţie barocă şi SF – dintre artista Stephanie Winter, tenorul August Schram şi duo-ul electronic Austrian Apparel.

We Can’t Live without Cosmos/ Mi ne mozhem zhit bez kosmosa/ Nu putem trăi fără cosmos, Rusia, 2014

Doi cosmonauţi, prieteni, încearcă să dea tot ce au mai bun în fiecare zi la antrenamente ca să-şi vadă visul comun devenit realitate. Dar povestea asta nu este doar despre un vis.

Cele opt scurtmetraje au fost culese din cele mai îndepărtate  colțuri ale  galaxiei  de către cei trei selecționeri NexT – Irina Trocan, Masimilliano Nardulli și Oana Ghera- , cu ajutorul criticului de film Alexandru Vizitiu.

Biletele și abonamentele pentru cea de a zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT se pot achiziționa online de pe www.eventbook.ro.

Festivalul Internaţional de Film NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Institutului Cultural Român, Uniunii Cineaștilor din România.

 Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii.

 Co-finantat de: Programul Europa Creativă – Sub-Programul MEDIA al Uniunii Europene.

 Sponsori: Silva, HBO, TNT, French Revolution, Pizza Hut.

 Parteneri: ShortsTV, Abis Studio, Villa Kult, CineLab, ArCuB, Primăria Municipiului București, Centrul Național al Dansului București, Cărturești, Universitatea București, UNATC I.L. Caragiale, MUBI, Noumax, MIDOCAR, Blue Air, MobilaDalin, Aqua Carpatica, Rotenberg, Tassimo, Hai cu bicla, J’ai Bistrot, DESCHIS Gastrobar, Club Control, Clubul Țăranului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.