Pe măsură ce se apropie premiera celui de-al doilea sezon din “Fear the Walking Dead”, AMC Global a lansat un interviu în exclusivitate cu producătorul executiv și realizatorul dramei, Dave Erickson.

Discutând despre dezvoltarea dramatică a seriei, şi despre unele dintre scenele pe mare din noul sezon, perspectiva lui Erickson despre producţia din  Mexic , dezvăluite noua imagine a dramei . Sezonul doi “Fear the Walking Dead”, în premieră exclusiv pe AMC Global în peste 125 de ţări , duminică 10 aprilie, la ora 21:00 ET – simultan cu premiera din SUA la AMC – cu reluări mai târziu, seara, în momente de maximă audiență pe piețele locale (acolo unde este cazul ) .

Având ca producători executivi pe: Dave Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero şi David Alpert, “Fear the Walking Dead” îi are în rolurile principale pe  Kim Dickens (Madison), Cliff Curtis (Travis), Frank Dillane (Nick), Alycia Debnam-Carey (Alicia), Ruben Blades (Daniel), Mercedes Mason (Ofelia), Lorenzo James Henrie (Chris) şi Colman Domingo (Strand).

Seria de la AMC Studios se află în prezent în producție în  sezonul doi în Mexic la Studiourile Baja, acasă la unele dintre cele mai mari filme stabilite peste ocean în ultimii ani. “Fear the Walking Dead“ va fi difuzat al 2-lea sezon de 15 episoade distribuit în două părți, începând cu primele șapte episoade din luna aprilie, iar cele opt episoade rămase vor fi difuzate mai târziu, în 2016. Primul sezon, cel mai votat, atingând performanțe record la nivel mondial al oricărei serii din istoria reţelei de cablu din SUA, s-a încheiat cu Madison, Travis și familia lor extinsă refugiindu-se temporar pe proprietatea îngradită de garduri cu vedere la ocean a lui Strand. Pe masură ce tulburările civile continuă să crească, iar zombi preiau orașul, Strand se pregătește să scape cu “Abigail”, iahtul său ancorat la mal.

În interviul exclusiv, Dave Erickson dezvăluie pentru prima data unele detalii interesante despre noul sezon.

Intrebare:  Cum este “Fear the Walking Dead” diferit de “The Walking Dead” și cât de ușor este să îți placă ” Fear ” dacă n-ai mai văzut “The Walking Dead”?

Dave Erickson: Este cu siguranță ușor, și nu trebuie să știi nimic despre “The Walking Dead” pentru a deveni dependent de “Fear”. Vorbind cu o mulțime de oameni – cu actorii, producătorii și unii telespectatori – toți sunt de acord că modul în care am abordat povestea nu necesită să aveți o cunoaștere prealabilă a benzilor desenate sau a altor serii. Dar noi am structurat în așa fel încât, dacă ești un fan al  romanelor grafice originale și te uiți la “The Dead Walking”, veți recunoaște imediat mitologia și veți vedea cum poveștile sunt stratificate. Dar, veți aprecia, de asemenea, atât abordarea diferită pe care o are “Fear” cât şi punctul de vedere diferit.

Pentru primul sezon, am vorbit destul de mult despre ideea că noi acoperim intervalul de timp în care Rick Grimes a fost în comă, încă de la începutul serialului “The Walking Dead”. Telespectatorilor li s-a proiectat o imagine cu ceea ce a ratat. Dar dacă te uiți de fapt, la defalcarea sezonului unu din “Fear”, nu a fost un caz de a pune capăt pe un cadru definitiv în finala de la care ai putea tăia în Georgia odata ce  Rick era pe cale să se trezească.

Dacă te uiți la calendar, suntem de fapt, încă timid în acel moment de câteva săptămâni. Deci, ce este interesant la modul în care am structurat primul sezon şi cum ne-am îndreptat către al doilea sezon, familia noastră a fost relativ izolată.

Ei credeau că lucrurile se reparau în lumea de afară. Aşadar, si-au dat seama ca nu este aşa atunci când au văzut că lucrurile se destramă într-un mod profund.

Am trecut de la starea de conştientizare cum că lucrurile scapă de sub control şi că lumea seschimbă în primele episoade până la apariţia Gărzii Naționale și, în esență, să fie blocaţi într-un lagăr de internare.

Asta este ceea ce e grozav în sezonul doi : bula a explodat ! Ei au trebuit să fugă de ceea ce au crezut inițial a fi siguranța armatei și s-au regăsit pe coasta dezolantă, dezastrul fiind present pretutindeni. Așa că, familia noastră extinsă trebuie să vadă exact cât de rău stau lucrurile. Cât de departe s-a răspândit ? Este ceva ce pune stăpânire pe întreaga țară? Întreaga lume ? Care îi pune într-o poziție foarte interesantă în condițiile în care au învățat foarte multe unul despre celălalt și despre felul lor de-a fi, pe tot parcursul sezonului unu și ceea ce ei sunt pregătiți să facă atunci când lucrurile merg din ce în ce mai rău – dar cât de departe vor merge pentru a pune acest lucru în practică?

Intrebare:   Fiecare familie, din primul sezon a experimentat o imensă pierdere. Îi va uni în acest  al doilea sezon şi îi va ajuta să îşi dea seama cum să supraviețuiască ?

 Dave Erickson:    Ei bine , este interesant pentru că unul dintre lucrurile importante pentru Robert Kirkman când am început să dezvoltăm drama, a fost tema violenței și modul în care fiecare dintre personaje s-au apropiat . Și asta nu înseamnă doar “decesele ” celor infectaţi dar şi cum fiecare dintre personaje reacționează atunci când trebuie să omoare pe cineva infectat.

Până la sfârșitul sezonului unu, personajele au întâlnit o hoardă de zombie și cei mai mulţi dintre ei ( cu excepția lui Travis , Chris și Alycia) au trebuit să se lupte cu un infectat și au omorât câte unul. Aşa că devine o chestiune atât a efectelor violenţei, cât şi despre moralitatea fiecărei persoane – cum vor învăța să proceseze în timp ce ne îndreptăm spre sezonul doi?

De asemenea, ei au asistat la ceea ce este echivalent cu căderea Los Angeles-ului. Scenele în care conduc printr-un oraș pustiu şi abandonat, un Los Angeles mort, înseamnă că ei îşi părăsesc casa. Și-au pierdut casele, prietenii, vecinii și este o situaţie catastrofală. Cred că inițial, toţi sunt destul de șocaţi de situaţie, apoi devine mai mult despre legăturile pe care le dezvoltă și desigur, relațiile lor cu violența.

Acum, în sezonul doi, au aterizat pe barca Strand, pe “Abigail”, și ceea ce vom realiza, foarte repede cum trecem de primele două episoade, este faptul că nu sunt singurii cu această idee strălucită. Ei nu sunt singurii care au decis să devină refugiații din Los Angeles și să fugă pe apă. Asta va crea conflicte suplimentare. Va fi dublu: ce fac ei atunci când se confruntă cu infectaţii și ce vor face atunci când se vor  confrunta cu alți supraviețuitori?  Cum se apropie de ei și unde se află cel mai mare pericol?

Intrebare:  Strand a declarat la sfârșitul sezonului unu : ” Singurul mod de a supraviețui unei lumi nebune este să îmbrățișeze nebunia”.  Așadar cum se va desfasura de fapt sezonul doi ?

Dave Erickson:    Cred că o temă mare pentru sezonul doi din “Fear” ​​este că, odată ce am stabilit că lumea a plecat, odată ce am stabilit că nu există nicio cale de întoarcere, ce fel de persoane vor deveni fiecare dintre personaje? Vor fi mâncate și consumate de apocalipsă sau îşi vor schimba natura lor de bază. Pot ei într-adevăr să continue să lupte împotriva ei și să încerce să îşi menţină umanitatea? Asta a fost ceva ce am început în primul sezon, în special cu Travis, și cred că vom vedea în continuare în sezonul doi. Unul din lucrurile pe care atât Liza și Madison l-au spus despre Travis, a fost ca dacă el ar trebui să pună pe unul dintre ei jos, l-ar distruge. Cred că una dintre cele mai interesante întrebări pentru acest sezon este, această acţiune l-ar dărâma sau ar fi capabil să-i țină împreună, nu doar pentru sine, ci pentru Chris, în special, care tocmai şi-a pierdut mama?Este o renaștere fragilă, dar violentă pentru fiecare dintre personajele care trec în sezonul doi și cred că veți vedea elementele acelui tip de “nebunie” în cateva personaje – Nick, Travis, Daniel.

Intrebare: Vorbind despre Daniel Salazar (jucat de Ruben Blades), au existat unele momente foarte întunecate despre trecutul lui asupra cărora s-a aluzie în primul sezon . Vor mai fi  astfel de  momente nedescoperite în timpul sezonului doi și cum va afecta relația cu fiica sa, Ofelia (Mercedes Mason)?

Dave Erickson:    Într-un sezon, am ajuns la concluzia că Daniel nu a fost cu siguranță un frizer umil. Adevărul este că el este de fapt autorul unor atrocități; el a comis unele acte cu adevărat violente în trecutul lui. Soția lui Griselda știa. Ea nu știa neapărat detalii, dar ea știa. Era dispusă să-l susțină și chiar să-i ofere dezlegarea, dar acum a dispărut. Fiica lui, Ofelia, abia devenită conștientă de această parte a lui și îl condamnă. Ofelia și-a petrecut o mare parte din viața ei ca fiind protectoare a părinților  emigranți, având sentimentul că au fost un pic mai înapoiați, că ei erau de “modă veche” și că au luptat să se adapteze în viața lor, în Statele Unite.

Ea, într-adevăr a dedicat o mulțime de energie și de timp încercând să aibă grijă de ei, iar acum ea a ajuns să înțeleagă faptul că erau cu mult mai capabili decât ea a crezut vreodată. Ea realizază că nu are nicio idee cine erau cu adevărat părinții ei, sau care este tatăl ei acum. Încearcă să înțeleagă cine este el, în timp ce acesta caută un fel de răscumpărare și iertare. Ea se uită la tatăl ei, se uită la ce s-a întâmplat cu mama ei și într-adevăr vede păcatele tatălui. Din punct de vedere emoțional, există o mare încărcătură de evenimente și întâmplări în sezonul doi, pentru această familie. Din punct de vedere emoțional, se întâmplă multe în familia aceasta în sezonul doi.

Intrebare:   Nick (interpretat de Frank Dillane ) are parte de o revelație la finalul primului sezon,  el a admis că trăia în propria apocalipsă, fiind un dependent de droguri, iar acum și alții au început să-l ajungă din urmă . Cât de important este acest lucru pentru dezvoltarea personajului său în sezonul doi ?

 Dave Erickson:    Este o mare parte a dezvoltării sale. La sfârșitul sezonului trecut, Nick are, în esență, un moment de luciditate. El vede cum lumea se destramă şi, pentru prima dată el se lasă de droguri. El nu va fi în măsură să-și procure din nou. Așa că, își dă seama că este o persoană care ar fi trebuit să fi murit de multe ori în viața sa dinaintea apocalipsei, iar acum trebuie să se întrebe cum și de ce a supraviețuit.

Cred că are un anumit sentiment de uimire și de fascinaţie. Este foarte intrigat de ceea ce se întâmplă acum în jurul său. El este într-adevăr intrigat de morți, crezând cu tărie că i s-a dat o a doua șansă în această lume nouă. Pentru că el este mai degrabă  adeptul unui mod de a trăi marginalizat,  se simte confortabil în această lume nouă. Deci, este o oportunitate pentru ca el să privească apocalipsa printr-un filtru pe care noi nu-l vedem în altă parte. A avut o experiență diferită,  acea presiune pentru a supraviețui, iar acum el are un punct de vedere foarte diferit.

Intrebare: Infectaţii în serialul “FEAR” sunt într-o stare mai mică de degradare decât zombi în serialul “The Walking Dead”. Cum afectează modul în care personajele reacționează la ele?

Dave Erickson: Ei bine, suntem un pic mai departe de-a lungul sezonului doi, astfel ei au putrezit mai mult și s-au atrofiat un pic. Există alți factori și diverse elemente. Suntem în apa sărată a oceanului și sub un soare fierbinte. Aşadar, veți vedea un progres în aspectul lor, dar fundamental au devenit recent infectaţi și este foarte dificil să omori unul.  De fapt umanizăm pe cei infectați și vrem să arătăm presiunea și greutatea care apasă personajele noastre când sunt puși în situația să-i elimine.

Unele dintre personajele noastre încă mai doresc să recunoască infectaţii ca având un anumit grad de umanitate şi  probabil, inteligenţă sau înțelegere. Am avut prima serie de zombi la sfârşitul sezonului trecut şi vom avea cu siguranță mai mulți infectaţi în acest sezon. Dar, noi încă mai păstrăm ideea că Robert a stabilit – noi nu dorim ca morții să devină doar “carne de tun”. Cred că adaugă o perspectivă reală poveştilor pe care le putem explora. Deci, chiar dacă aceştia arată mult mai dizgraţioș, vrem să păstrăm calitățile lor umane.

Intrebare:  De ce este important ca infectaţii să nu devină pur și simplu “carne de tun”?

Dave Erickson: Ceva ce este foarte interesant despre întregul gen, este că se poate proiecta orice anxietate umană, orice fobie sau orice frică de strigoi. Lucrînd cu zombie, ai posibilitatea de a înfrunta propriile temeri și de a ți le învinge. Ceea ce permite acest gen de film cu zombi, este că ai posibilitatea de a înfrunta propriile temeri și de a  le învinge.

Eu cred că există un efect purificator: îți permite să iei toate lucrurile pe care le uraști și toate lucrurile care te țin treaz noaptea, să le îndepărtezi pentru totdeauna. De asemenea, dorim să evităm o situație în care pur și simplu avem o mare masă de infectați doborâți, fără un impact real asupra personajelor . Fundamental, trebuie să se întâmple ceva emoțional . Ori de câte ori există  un fel de interacțiune cu cei morți, vrem să vă asigurăm că servește unui scop sau dezvoltă o temă pentru personajul implicat care duce povestea mai departe. Violența ar trebui să afecteze personajele care le săvârșesc exact cum li se întâmplă celor infectaţi atunci când sunt doborâţi.

Intrebare:  Cum a fost să filmezi în Mexic ?

 Dave Erickson: Ei bine, la filmarea în Baja, avem un echipaj care este parțial american alături de o mulțime de tehnicieni și artiști care au ieșit din Mexico City și o mulțime de oameni care lucrează la nivel local în Baja. A fost un efort uriaș și, din câte îmi amintesc, nu s-a mai făcut aşa ceva pentru televiziune înainte. Era un teritoriu nou pentru noi toți, pentru scriitori, pentru regizori, pentru toți producătorii și pentru rețea. Asta-i un sentiment de satisfacție și cred că vom da publicului o experiență pe care nu a mai avut-o  înainte.

” Fear ” ​​este un spectacol cu ​​adevărat diversificat și este foarte important pentru noi. Când am filmat în Los Angeles, a fost în partea estică de Los Angeles, explorând vecinătăţile care nu apăreau la televizor sau în filme de prea multe ori. Lucrând în Mexico, a continuat această temă. A fost grozav să lucrez cu regizori mexicani, scriitori  şi Bernardo Trujillo, designerul nostru de producție, are sediul in Mexico City si el s-a remarcat prin energia şi perspectiva unică, de neprețuit.

Cred că diversitatea este adânc înrădăcinată în întregul spectacol. Avem o distribuţie şi un echipaj diversificat şi incredibil, ceea ce ne oferă un avantaj foarte interesant și o perspectivă diferită. Se face pentru un spectacol cu ​​adevărat bogat.

Intrebare:   Mai este ceva ce aţi dori să împărtășiți cu fanii despre următorul sezon ?

 Dave Erickson:    Cred că întrebarea cea mai intrigantă este aceasta: Știm cu toții că vom fi pe o barcă pentru că asta am văzut la sfârșitul primului sezon, dar … încotro se vor îndrepta  personajele?Cred că ne vom da seama repede că oceanul nu este mai sigur decât pământul și că există un nivel foarte mare de adversitate și amenințare pe apă. Forțează personajele să își stabilească destinaţiile.Dar, unde va fi? In Nord către Vancouver sau spre Sud până la Cabo ? Aceasta este o barca ce are o capacitate  incredibilă într-adevăr și un rezervor plin de combustibil, astfel , în mod practic , aceasta poate traversa Pacificul, peste 3.000 de mile sau mai mult de atât și vor ajunge în Hawaii.  Am putea chiar filma zombi în paradis !!! [Rade ].Aceasta este întrebarea interesantă pentru primele câteva episoade ale noului sezon: ce port pot găsi personajele și când vor ajunge acolo, vor fi în siguranță sau nu ?  “Talking Dead,” spectacolul plin de viață găzduit de Chris Hardwick, va fi văzut împreună cu fiecare episod din “Fear the Walking Dead” și va fi difuzat în mod exclusiv , pentru prima dată în majoritatea piețelor AMC Global, pe tot parcursul sezonului doi. Hardwick va primi membrii, producătorii și oaspeții pentru a sărbatori şi pentru a vorbi despre cel mai recent episod  ” Fear “, va prezenta detaliile din spatele scenei și va acorda interviuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.