” Acest nou sezon anunță că se ține de promisiune și urmărește îndeaproape drumul denivelat pe care au apucat-o Rick & Co. […] ”

Despre serialul Fear the Walking Dead:

Trăind în acelaşi univers ca The Walking Dead, Fear the Walking Dead este o dramă îndrăzneaţă care explorează debutul apocalipsei morţilor prin intermediul unei familii destrămate. Amplasată într-un oraş în care lumea vine să evadeze, să-şi ascundă secretele şi să-şi îngroape trecuturile, o epidemie misterioasă ameninţă să perturbe puţina stabilitate pe care au reusit să o formeze Madison Clark, o consilieră de orientare de liceu şi profesorul de engleză, Travis Manawa. Presiuneadin fiecare zi de a încerca să unească două familii, în timp ce au de-a face cu copiii rebeli, furioşi şi plini de resentimente, nu mai este la fel de importantă atunci cândsocietatea începe să se prăbuşească. Are loc o evoluţie forţată, o adaptare rapidă necesară pentru supravieţuire, iar familia noastră cu probleme trebuie să se reinventeze, ori să îşi accepte trecutul întunecat.

Despre Sezonul 2 din Fear the Walking Dead:

“Fear the Walking Dead” va avea al doilea sezon de 15 episoade împărțit în două, difuzând prima parte de șapte episoade de luni, 11 aprilie, la ora 4:00 , simultan cu premiera din SUA, apoi reluând episodul în aceeași zi în primetime. Celelalte opt episoade rămase vor fi difuzate mai târziu în 2016.

Avându-i ca producători executivi pe Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicoteroşi David Alpert, “Fear The walking Dead” îi are în distribuție pe Kim Dickens în rolul lui Madison, Cliff Curtis în rolul lui Travis, Frank Dillane în rolul lui Nick, Alycia Debnam-Carey în rolul Aliciei, Ruben Blades în rolul lui Daniel, Mercedes Mason în rolul Ofeliei, Lorenzo James Henrie în rolul lui Chris şi Colman Domingo în rolul lui Strand.

Primul sezon s-a încheiat cu Madison, Travis şi familia lor extinsă, refugiindu-se temporar în proprietatea lui Strand, îngradită de garduri și cu vedere la oceanul Pacific. Pe măsură ce tulburările civile continuă să crească și zombie preiau orașul Los Angeles, Strand se pregătește să evadeze pe “Abigail”, iahtul său ancorat în larg.

Recenzie Episod 1 – Monster:

Când AMC a difuzat pilotul, criticul de film Matt Zoller Seitz a menționat că își dorește ca seria să rețină esența specifică a filmelor cu ”morții vii”, iar Kirkman și Erickson (care au scris împreună ultimul episod – The Good Man) au confirmat că vor oferi publicului exact opusul desfășurării acțiunii până la episodul cinci – mai multe răspunsuri, mai multă ușurare, totul în contrast cu neliniștea puternică oferită de necunoscut. Și, culmea, parcă s-a întâmplat exact opusul. Îl vedem pe Travis luând controlul asupra situației, întorcându-se la adăpost cu Nick și Liza, iar când cea din urmă îi mărturisește că a fost mușcată, amândoi acceptă vestea ca o condamnare la moarte – în condițiile în care cauza și felul în care se manifestă pesta nu le sunt bine lămurite.

Primul sezon din “Fear The Walking Dead” nu s-a încheiat pe cea mai fericită notă, însă dacă stăm să aruncăm o privire peste umăr la serialul-frate, frustrările spectatorilor devin laitmotiv. Acest nou sezon anunță că se ține de promisiune și urmărește îndeaproape drumul denivelat pe care au apucat-o Rick & Co., însă reușește să-și găsească o voce – una ce-i atrage pe cei fără speranță, fără un grup de care se pot atașa, una ce se poate distinge ușor și clar, într-o mare de gemete de zombie.

“Fear The Walking Dead” încă nu este pregătit să iasă din granițele atât de bine îndrădăcinate ale familiei. Conflictul nu depășește zona de confort în care Madison dezbate cu Travis salvarea unor persoane, în care Alicia se adâncește în singurătate, în care Nick ia un copil de mână și întinde un covor pentru a se juca cu piesele de Lego sau soldăței. Însă aici intervine și atuul serialului, respectiv evoluția personajelor într-un timp relativ scurt – un sezon și un spațiu strâmt – cei patru membri ai familiei ținându-se de mână, încercând să accepte și alte chipuri în cercul lor.

Nota bene: nici Rick nu a fost badass când îl vedeam alergând doar în haina albă de spital și a avut momente observabile de dezechilibru, însă a ajuns să conducă peste zeci de capete, cu nimeni întreg la minte care să conteste preluarea acelui rol, ca să fie adus iar în genunchi după cum am văzut în finalul acestui sezon. Reîntorcându-ne la spin off, momentele de tensiuni ajung, de cele mai multe ori, la un deznodământ – acceptarea unor pasageri la bord ori acceptarea unor membri în sânul familial, însă asemeni oamenilor din peștera lui Platon, majoritatea este reticentă în fața schimbării, în fața noutății și preferă să stagneze decât să-și asume vreun risc; nu există deci o aplanare reală a conflictelor, ci doar o mascare.

Serialul este devotat drumului pe care a apucat-o și nu se va abate de la el atâta vreme cât își duce la bun sfârșit misiunea: capturarea sfârșitului lumii care se petrece în timp ce vorbim pe fețele unor oameni care păreau că se cunosc de-a fir a păr unul pe celălalt. Însă în cercul lor restrâns,

apocalipsa nu însămânțează numai teroare, paranoia și nevroză, ci și neîncredere.

Fără să tragă aer în piept anticipativ,  “The Walking Dead aleargă” – fie după adăpost, fie după mâncare, fie după o mână de ajutor; în timp ce reușește să respire în ritm normal, “Fear The Walking Dead” așteaptă temător ca unul dintre membrii cercului să dea drumul altuia, fiind nevoie doar de o verigă slabă pentru ca valul nenorocirilor să-i izbească pe toți din plin. Au pornit la drum, dar au pornit pe ape tulburi.

Galerie foto Episod 1: Monster:

Spot promoțional sezon 2:

Premiera mondială a sezonului 2 „Fear the Walking Dead” debutează pe AMC în data de  11 aprile. Pe lângă postul AMC, primul episod va fi difuzat simultan în primetime de la ora 23:00,  pe toate canalele de film AMCNI-CE din întreaga regiune: pe Filmcafe în România, Film Mania și de asemenea pe C8 în Ungaria, pe Film+  în Republica Cehă și în Slovacia.

Nu uitați:

Fiecare episod va fi urmat în mod exclusiv de „Talking Dead: Fear Edition”, show-ul interactiv despre serial. Găzduit de Chris Hardwick, în prima ediţie le vom ura “bun venit” invitaţilor speciali Cliff Curtis, care joacă rolul lui Travis Manawa în dramă şi producătorului executiv şi showrunner, Dave Erickson.

“Talking Dead: Fear Edition”, îl prezintă pe Hardwick petrecând timp cu fanii, actorii, producătorii şi entuziaştii TV, dezbătând cel mai recent episod şi răspunzând la întrebările si comentariile telespectatorilor. Emisiunea prezintă reportaje din culise și preview-uri în exclusivitate, precum și discuții și comentarii cu privire la întreaga acțiune a serialului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.