Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău participă în calitate de co-organizator la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret, ediţia a XX-a, care va avea loc în perioada 14-17 aprile 2016.  În această calitate, ICR Chișinău  susține prezența la Salon a doi reprezentanți ai Uniunii Editorilor din România, precum și a câte unui reprezentant al editurilor „Junimea” și „Princeps Multimedia” (Iași). De asemenea, ICR Chișinău va acorda următoarele premii:

  • Premiul „Ion Creangă” pentru întreaga activitate în domeniul literaturii pentru copii;
  • Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii;
  • Premiul „Grigore Vieru” pentru poezia pentru copii.

În cadrul evenimentului, desfășurat la Centrul Internaţional de Expoziţii MOLDEXPO, ICR Chișinău va organiza expoziția „Nicolae Labiș, poetul luptei cu inerția”. Vernisajul expoziției este programat pentru data de 14 aprilie a.c., la ora 10.30.

Programul salonului oferă multiple posibilităţi vizitatorilor de a cunoaşte mai multe edituri din ţară şi de peste hotare; de a afla informații despre noi titluri importante de carte; de a participa la discuţii şi întâlniri cu scriitorii, la ateliere de creaţie, concursuri, întruniri profesionale; de a procura carte la preţuri reduse.

La ediţia din acest an participă peste 120 de edituri şi distribuitori de carte din 9 ţări: Republica Moldova, România, Franţa, Germania, China, Italia, Polonia, Federaţia Rusă, Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.