Acest serial dramatic spune povestea fostului agent FBI Audrey Parker, care ajunge în orăşelul Haven (Maine) din cauza unui caz de rutină. Oraşul se dovedeşte a fi un refugiu pentru oamenii cu afecţiuni supranaturale. Audrey alege să rămână în Haven şi să-i exploreze multitudinea de secrete – inclusiv cel legat de ea însăşi: Audrey are o legătură surprinzătoare cu acest loc extraordinar. La finele sezonului 3, Audrey dispare într-un „hambar” supranatural, pierdută pe vecie aparent, după ce încearcă să salveze oraşul Haven şi pe toţi cei la care ţine. În seria a patra, „Năpastele” sunt din ce în ce mai puternice şi pare că exterminarea loc este imposibilă. Ajutaţi de Jennifer Mason (Emma Lahana), o femeie care are o conexiune misterioasă cu oraşul Haven, Nathan şi Duke o găsesc pe Audrey. Dwight acceptă misiunea grea a liderului şi devine noul şef al poliţiei din oraş, luptând curajos pentru a proteja urbea şi pe cătăţenii ei.

Povestea din prima jumătate a sezonului 5 începe imediat după victoria protagoniştilor împotriva lui William. După ce l-au exilat cu succes în Vid, Nathan şi Duke află că Audrey Parker pe care o ştiau şi o îndrăgeau a dispărut, iar în locul ei a apărut Mara, o „originală” malefică, responsabilă de crearea „Năpastelor” cu sute de ani în urmă. Eliberată, în sfârşit, din corpurile care au încarcerat-o până acum (Audrey, Lucy, Sarah etc.), Mara dezlănţuie haosul în Haven. Convins că poate recupera personalitatea lui Audrey din corpul Marei, Nathan împiedică „Garda” – o misterioasă oganizaţie de „Năpaste”, fondată de Vince – să o prindă. Aşa ajunge în conflict direct cu Dwight, devenit recent liderul „Gărzii”.

A doua jumătate a sezonului 5 – sezonul 5 B – îi pune pe eroii noştri în faţa unor provocări nemaivăzute până acum: izolat de restul lumii de o ceaţă misterioasă, Haven e pe cont propriu. Audrey redevine ea însăşi, scapă de malefica Mara, trebuie să ţină oraşul laolaltă şi încearcă să construiască o relaţia cu mama ei, Charlotte, care nu vrea decât să plece din oraş. Nathan se chinuie în continuare să pună capăt „Năpastelor” şi intră în conflict cu locuitorii din oraş, care adoptă regulile stricte ale lui Dwight legate de traiul în spatele „giulgiului” care înconjoară oraşul. Vince şi Dave vor în continuare să descopere ce înseamnă misteriosul termen „Croatoan”, pe care l-au descoperit scris într-una dintre stâncile din pădurea din Haven, iar eforturile lor îi determină să ia o hotărâre dureroasă. Duke vrea să descopere ce înseamnă să fii un Crocker – ştiind că s-ar putea să nu-i placă răspunsurile pe care le va găsi. Evenimentele din Haven anunţă o confruntare cataclismică: tensiunile cresc, alianţele se schimbă, iar în ultimul capitol al poveştii, misteriosul termen „Croatoan” este clarificat, în sfârşit.

Haven, bazat pe nuvela lui Stephen King, The Colorado Kid, este povestea investigaţiei pe care o face Audrey în acest oraş aparent normal, care e – de fapt –unul extraordinar. De-a lungul celor 5 sezoane de până acum, Audrey încearcă să se înţeleagă pe ea însăşi, dar şi misterele din Haven, iar aceste încercări o trimit şi mai adânc în gaura de iepure…

 

Biografiile actorilor

EMILY ROSE

Emily Rose este o actriţă de televiziune cu o carieră ascendentă, impresionantă şi diversă. Rose a revenit cu al cincilea sezon din serialul dramatic supranatural „Haven, bazat pe nuvela „The Colorado Kid” a renumitului scriitor Stephen King. Emily reia rolul lui Audrey Parker, încrezătorul agent FBI din imprevizibilul oraş Haven, care a revenit un refugiu pentru oamenii care deţin o varietate largă de abilităţi supranaturale. Rose a jucat în serialul „Graceland”, în care era directorul adjunct FBI Jessica Foster.

Pe micul ecran, Rose a mai jucat în „E.R.” în roul Dr. Tracy Martin, în serialul dramă de la ABC „Brothers & Sisters”, în rolul Lena Branigan, la CBS în „Jericho” – Trish Merrick – și în serialul HBO „John From Cincinnati”, în rolul lui Cass. A mai apărut în „Private Practice”, „Two and A Half Men”, „Without a Trace” și „Cold Case”.

Rose are o diplomă în artă tetarală de la Universitatea Vanguard în Orange County, California și a studiat Shakespeare la Oxford, Anglia, la British American Drama Academy. Și-a continuat studiile la UCLA, unde a primit un master în actorie.

A mai participat la cursuri de actorie cu Tim Robbins, Henry Goodman, Helen Hunt și Annette Bening.

Emily Rose locuieşte la Los Angeles cu soţul ei, fiul lor şi câinele lor.

 LUCAS BRYANT

Lucas Bryant s-a impus atât în Canada, cât şi în SUA, cu rolurile sale. Născut şi crescut în Elmira (Ontario), Bryant a studiat teatrul la Colegiul Sheridan din Oakville. Bryant joacă acum în popularul serial dramatic supranatural „Haven, bazat pe nuvela „The Colorado Kid” a renumitului scriitor Stephen King. În „Haven, Bryant este Nathan Wuornos, durul poliţist local care devine fără prea mare tragere de inimă partenerul noului agent FBI din oraş, Audrey Parker (Emily Rose). Bryant a mai jucat în filmul „Jurământul”, cu Rachel McAdams şi Channing Tatum, şi a terminat filmările la pelicula TV „Merry In-Laws”, regizată de Leslie Hope. În pauza de la filmările serialului din acest sezon Lucas a colaborat cu regizorul Mika Kaurismäki la filmul „The Girl King”, cu Sarah Gadon şi Michael Nyqvist, şi a jucat episodic în serialul CW „Frumoasa şi bestia”, legendarul serial CBS „CSI: Crime şi investigaţii”, şi noul serial CBC „Cracked”.

Bryant a apărut în numeroase producții pentru televiziune, printre care „Queer as Folk”, „M.V.P.”, „Sex, Love and Secrets” și „The Eleventh Hour”. A mai jucat și în „More Sex & the Single Mom”, „A Very Merry Daughter of the Bride” și a avut rolul principal în „Crazy Canucks”.

Bryant locuieşte la Los Angeles cu soţia lui şi fetiţa lor.

ERIC BALFOUR

Cariera lui Eric Balfour a început la 15 ani, când a câștigat un rol în show-ul de dans și muzică “Kids Incorporated”. De atunci, a devenit cunoscut în lumea filmelor pentru micul și marele ecran, jucând roluri diverse și interesante.

Eric poate fi văzut în serialul SF Haven, inspirat de romanul lui Stephen King, „The Colorado Kid”. Balfour îl interpretează pe șarmantul și misteriosul Duke Crocker, un localnic din Haven, ce pare a fi un spirit liber, cu o viață modestă pe barca lui, dar, pe măsură ce trece timpul, devine clar că dincolo de comportamentul lui prietenos, se ascund părți foarte întunecate.

Balfour a jucat în thrillerul SF „Skyline”. Filmul spune povestea unui grup de prieteni care descoperă că o forță de pe altă lume distruge întreaga populație de pe fața pământului. Grupul de supraviețuitori trebuie să lupte pentru viețile lor, în timp ce lumea se prăbușește în jurul lor. Balfour îl interpretează pe Jarrod, un întunecat, foarte frumos artist din New York, care vizitează Los Angeles-ul cu iubita sa, când urmează haosul.

A jucat în câteva filme, printre care „Dimension’s Hell Ride”, „The Horsemen” cu Dennis Quaid și „The Spirit”, cu Eva Mendes. Pe micul ecran a jucat rolul lui Milo în „24”, a fost Brian Peluso în „Conviction” și a apărut în „Six Feet Under”.

Pe marele ecran, Balfour a jucat în „In Her Shoes” cu Cameron Diaz, în remake-ul după „The Texas Chainsaw Massacre”, în „America’s Sweethearts” cu Julia Roberts și John Cusack și în „What Women Want”, alături de Mel Gibson și Helen Hunt.

În prezent, locuiește în Los Angeles.

 LAURA MENNELL

Laura lucrează în film şi televiziune de 10 ani încoace şi a apărut în seriale celebre, ca „Fringe”, „Smallville”, „Supranatural”, „Sanctuary”, „The 4400”, „The L Word” şi „Eureka”. În 2009, Laura a apărut în blockbuster-ul „Cei ce veghează”, în rolul lui Janey Slater, iubita lui John Osterman/Dr. Manhattan (Billy Crudup). Laura a mai jucat şi rolul lui Lily în filmul Lifetime „Montana Sky”, alături de nume ca John Corbett, Diane Ladd, Ashley Williams şi Charlotte Ross, în 2007. În 2008 a lucrat alături de Steven Seagal la filmul „Driven To Kill”, în care a fost fiica acestuia, Lanie Drachev. Cel mai cunoscut rol al ei este cel secundar, al lui Elizabeth Wainio, din filmul A&E nominalizat la Emmy „Flight 93” (2006). După aceste filme, Laura a jucat în serialul Syfy „Alphas” şi în serialul ABC „Motive”.

RICHARD DONAT

Richard Donat s-a născut și a crescut în Kentville, NS. La începutul anilor ’60, a mers la Universitatea British Columbia, unde a început cursurile de actorie și să joace. De acolo, a plecat la Școala Națională de Teatru din Montreal. După absolvire, a jucat în piese importante, de-a lungul țării.

Mai târziu, Donat s-a mutat în Toronto, unde și-a întemeiat o familie și a jucat pe scenă, în filme și în piese radiofonice.

A apărut în „The Way of Duty”, „Shattered City: The Halifax Explosion”, „Life with Billy”, „The Little Kidnappers” (cu Charlton Heston) și „Pit Pony”. L-a jucat pe Dr. Burnley în serialul  „Emily of New Moon” și pe Col. Boyle în „Blackfly”.

Richard Donat locuiește lângă Bridgewater cu Maggie Thomas. Este pasionat de grădinărit și apicultură. Maggie este supervisor de scenarii de film. Au împreună doi fii.

Descrierea personajelor

AUDREY PARKER (Emily Rose)

AUDREY PARKER este un fost agent FBI care a venit în Haven (Maine) pentru a rezolva o crimă aparent de rutină, dar s-a dovedit a fi – ca multe alte lucruri din Haven – deloc de rutină. Curioasă, Audrey rămâne şi începe să descoasă secretele acestui orăşel şi descoperă rapid că misteriosul loc este de multă vreme un refugiu pentru oamenii care posedă o varietată remarcabilă de puteri supraomeneşti, cunoscuţi în legendele locale pe jumătate uitate drept „Năpastele”. Talentul lui Audrey pentru rezolvarea cazurilor supranaturale, imunitatea ei inexplicabilă în faţa puterilor ciudate ale locuitorilor de aici şi descoperirea şocantă că a mai vizitat locul o fac să-şi pună şi mai multe întrebări, iar Audrey îşi dă seama că ea este cel mai mare mister din Haven. Deşi nu-şi mai aminteşte asta, a mai fost în Haven. În 1955, o chema Sarah Vernon, iar acum 27 de ani, era Lucy Ripley – şi ambele femei ajutau „Năpastele” la fel cum o face azi Audrey. Dar aceste identităţi, la fel ca cea a lui Audrey Parker, sunt împrumutate de la alte femei. Acum, după ce a dispărut timp de şase luni, Audrey apare din nou, fără a şti ce este Haven şi convinsă fiind că o chamă Lexie DeWitt…

NATHAN WUORNOS (Lucas Bryant)

NATHAN WUORNOS este poliţistul local care i-a devnit partener lui Audrey după sosirea ei în Haven. După moartea tatălui său, Nathan a fost numit şeful poliţiei şi se ocupă de cazurile primite în stilul propriu liniştit, atât de contrastant şi conplementar naturii energice a lui Audrey. Şi, la fel ca mulţi locuitori din Haven, şi el este o “Năpastă”. Nathan nu poate simţi durerea şi nici atingerea celorlalţi. Dar când a descoperit că Audrey nu e afectată de puterile „Năpastelor”, Nathan a văzut că îi poate simţi atingerea şi s-a îndrăgostit de ea. Dar, deşi aceasta simte la fel, viaţa lui a fost pusă în pericol pentru că singurul tratament pentru „Năpaste” e moartea persoanei pe care Audrey Parker o iubeşte cel mai mult – şi ea trebuie să înfăptuiască actul criminal. După ce Audrey dispare misterios, iar „Năpastele” din Haven se intensifică, Nathan face tot ce poate pentru a  o găsi şi a salva oraşul pe care îl iubeşte, chiar dacă asta va însemna că va trebui să-şi sacrifice propria viaţă.

DUKE CROCKER (Eric Balfour)

DUKE CROCKER e omul bun la toate din Haven. Un spirit liber, care trăieşte pe propria barcă, cară orice pentru oricine, fie că marfa e legală sau nu, fără a pune întrebări. Singurele lucruri care îl leagă pe Duke de Haven par a fi barca lui şi The Grey Gull, localul lui din oraş, unde locuitorii vin să uite de necazuri… Dar Duke ajunge să se simtă extrem de legat de Haven şi de prietenii săi de încredere, Audrey şi Nathan. Şi, deşi capul îi spune să stea departe de „Năpaste”, Duke se implică în misterele din zonă şi îşi descoperă propriul blestem familial supranatural: când un Crocker omoară o „Năpastă”, elimină puterile acesteia din întreaga linie familială – şi familia lui Duke a făcut asta de generaţii întregi. Pentru că nu vrea să aibă soarta strămoşilor săi, Duke luptă cu „Năpastele”, alături de Nathan şi Audrey. Dar când acestea nu dispar cum ar fi trebuit, Duke se trezeşte mult mai implicat în această luptă şi este cel mai prost moment posibil pentru o reuniune de familie (de care are parte când fratele lui mai mare, Wade, apare brusc Grey Gull).

VINCE TEAGUES (Richard Donat)

Zeci de ani, VINCE TEAGUES şi fratele lui, Dave, au fost proprietari şi editori la „Haven Herald”, ziarul din Haven. Ei sunt memoria instituţională din oraş, scriind sau auzind fiecare zvon apărut despre tot ce s-a întâmplat aici, de-a lungul anilor. Dar cei doi fraţi Teagues sunt la fel de pasionaţi de sărbătorirea evenimentelor aparent monotone din Haven, cum sunt de acoperirea evenimentelor înspăimântătoare. Vince e plin de compasiune şi mai emotiv decât fratele lui. Pasionat de introspecţie şi uneori dificil de „citit”, Vince ascunde sub aspectul binevoitor o duritate de oţel. Da, e are un umor sec, dar are şi o înţelepciune ascunsă – acoperită bine de nesfârşitele ciondăneli cu fratele său. Vince lucrează cot la cot cu Dave, dar tensiunile dintre ei sunt mari, mai mari ca niciodată. Mai ales când se află că Vince e liderul longeviv al „Gărzii”, un grup de „Năpaste” răzbunătoare care decid să-şi protejeze fraţii şi puterile supranaturale cu orice preţ.

DAVE TEAGUES (John Dunsworth)

Alături de fratele lui, Vince, DAVE TEAGUES face parte din garda veche din Haven: le-a trăit şi le-a văzut pe toate de-a lungul anilor, din postul de co-proprietar şi co-editor al „Haven Herald”. La fel ca Vince, Dave e clar conştient de posibilităţile care există în orăşelul lor, şi cei doi fraţi au contribuit de multă vreme la ascunderea „Năpastelor” şi la menţinerea impresiei că Haven e doar un orăşel idilic de pe malul mării. Dar cei doi sunt la fel de interesaţi de supranatural cum sunt de normalul fiecărei zile. Dacă Vince pare să fi acumulat o înţelepciune tăcută în zecile de ani de când se ocupă de „Haven Herald”, Dave a ajuns să trăiască mai mult clipa prezentă şi se bucură de certurile mărunte şi nesfârşite cu fratele său. Dar legătura dintre ei e pe cale să se rupă, când Vince e din ce în ce mai presat de „Gardă”, iar Dave află de existenţa unei vechi legende Míkmaq care anunţă distrugerea oraşului.

DWIGHT HENDRICKSON (Adam Copeland)

DWIGHT HENDRICKSON rezolvă problemele din Haven şi atrage toate gloanţele din jur. Cu Audrey şi Duke dispăruţi, Dwight a rămas aproape singur în lupta pentru a împiedica „Năpastele” să cucerească oraşul definitiv. Deşi stă cu stoicism în calrea dezastrelor provocate de „Năpaste”, Dwight simte greutatea resposabilităţii pe care o are pentru oraş şi pentru „Garda” din care a făcut şi el odată parte. Acum, Dwight îşi croieşte propria cale şi decide singur care este calea dreptă de urmat pentru binele oraşului, în timp ce „Năpastele” strâng rândurile şi Haven pare a-i fugi de sub picioare…

JORDAN McKEE (Kate Kelton)

În timpul zilei, JORDAN MCKEE e o chelneriţă focoasă la localul Gun and Rose, dar în realitate are o poziţie importantă în organizaţia cunoscută drept „Garda” – o grupare secretă menită să ajute „Năpastele”. Dură, atrăgătoare, încrezătoare în forţele proprii şi ea însăşi o „Năpastă”, Jordan are puterea de a cauza dureri feroce oricărei persoane care o atinge şi, de aceea, se izolează de cei din jur. Disperată să se simtă din nou om, va face orice pentru a pune capăt existenţei „Năpastelor”, ceea ce o face duşmanul tuturor celor care vor contrariul, crede ea: Duke, Dwight, Vince… şi chiar Nathan, fostul ei iubit.

WILLIAM (Colin Ferguson)

WILLIAM e un străin enigmatic care o descoperă pe Audrey Parker, după ce ea şi Duke sunt despărţiţi de hambarul supranatural din oraş. Cum William ştie destule despre secretele interne din Haven şi despre Audrey, o împinge pe aceasta să-şi amintească trecutul în care nu crede. Dar forţe exterioare vor să o împiedice pe Audrey să descopere adevărul, iar William are din ce în ce mai puţin timp pentru a-i declanşa acesteia amintirile şi – dacă nu va reuşi – va plăti un preţ periculos de mare…

JENNIFER MASON (Emma Lahana)

JENNIFER MASON a lucrat ca documetnarist pentru „Boston Globe” până când a început să audă voci – vocea lui Audrey Parker, Duke Crocker şi a Agentului Howard, pe care nu-i cunoştea atunci. Medicii au diagnosticat-o cu schizofrenie, dar după şase luni, Duke Crocker – una dintre „vocile din capul ei” îi apare în prag, iar diagnosticul e pus sub semnul întrebării. Deşi nu a fost niciodată în Haven şi nici nu a auzit de el, Jennifer pare a avea o legătură cu „Năpastele”. E clar însă că are o legătură cu Duke, cu care face echipă pentru a descoperi ce s-a întâmplat în ziua în care Audrey şi Duke au dispărut. Dar odată ce Jennifer se alătură căutării lui Audrey, sperând că va descoperi totodată şi câte ceva despre trecutul propriu, descoperă în Haven ceva care îi va schimba irevocabil propria fiinţă.

WADE CROCKER (Christopher Camargo)

WADE CROCKER e fratele mai mare, dar nu neapărat şi mai înţelept, al lui Duke Crocker. Deşi s-a născut în Haven, a scăpat de o copilărie dureroasă după ce părinţii lui s-au despărţit şi el a crescut departe de Duke şi de tatăl lor, Simon Crocker. Wade nu ştie nimic despre problemele familiei sale şi nici despre misterele întunecate din oraşul lui de baştină şi revine în Haven pentru a avea grijă de barul Grey Gull. Dar când începe să scormonească printre misterele vare abundă în Haven, începe că descopere în el însuşi trăsături pe care s-ar putea să nu le poată ţine sub control…

SINOPSISURI EPISODICE PENTRU SEZONUL 5B

 1. NEW WORLD ORDERDupă dispariţia Marei, noi „Năpaste” provocate de Duke apar şi afectează întregul orăşel Haven. Dwight se chinuie să păstreze ordinea în oraş. Audrey şi Charlotte trebuie să colaboreze pentru a combate misterioasa ceaţă care îi ţine pe toţi locuitorii din Haven prizonieri în oraş.
 1. POWER La două săptămâni de când au început să apară noi „Năpaste”, locuitorii din Haven caută protecţie împotriva unui ucigaş care îi atacă noaptea şi se adăpostesc într-o şcoală. Nathan, Charlotte, Dave şi Kira merg la uzină, pentru a porni generatoarele. Folosind dispozitivul Rougarou, Nathan descoperă o peşteră plină de Eter. Kira pare a fi murit, iar vina cade pe Nathan. Duke se întâlneşte întâmplător cu o veche cunoştinţă, Hailie, care nu-şi aduce aminte de Haven. Hailie îi dezvăluie că are probleme cu banii, iar acesta îi activează – fără tragere de inimă – „Năpasta”.
 1. THE TRIAL OF NATHAN WUORNOS Nathan e judecat pentru moartea Kirei. Logodnicul ei, Tony, vrea să se facă dreptate şi foloseşte informaţii de ordin personal împotriva lui Nathan, pe care le-a descoperit întâmplător. Dar se află că presupusa victimă nu e deloc moartă: Kira e vie, captivă în peşterea cu Eter. Nathan îi trimite pe Charlotte şi Dwight să o slaveze pe Kira. O „Năpastă” nouă îi adoarme pe toţi locuitorii din Haven. Duke şi Hailie plănuiesc să jefuiască o bancă, deşi Duke e îngrijorat de felul în care Hailie îşi administrează noua „Năpastă”. După ce e prins, Duke e stropit cu sângele ei şi acum Hailie trebuie să evadeze din mintea acestuia.
 1. ENTER SANDMAN” Audrey, Charlotte şi Grayson (printre alţii) sunt prinşi în lumea lui Moş Ene şi caută o scăpare. Moş Ene e obsedat de Audrey şi vrea să o transforme în prizoniera lui. După ultima lui aventură legată de „Năpaste”, Duke e descoperit închis într-un container şi e salvat de vechiul lui prieten, Seth, care nu-şi aminteşte nici de Duke, nici de Haven. După ce celui dintâi îi revin amintirile, Seth şi Duke pornesc într-o aventură spre Carolina de Nord, pentru a căuta ajutor şi răspunsuri.
 1. WILD CARD Dave are o viziune legată de Croatoan şi încearcă să afle, alături de Vince, dacă femeia pe care a văzut-o în imagini mai trăieşte. Vieţile lui Audrey, Nathan, Dwight şi Charlotte sunt puse în pericol, după ce o nouă „Năpastă” legată de o carte de Tarot ajunge în Haven. Nathan o descoperă pe ghicitoarea Lainey şi îşi dă seama că nu ea le-a ghicit în cărţi, ci misteriosul Croatoan. Duke cunoaşte în Carolina de Nord un străin care îi spune că rudele lui colecţionează „Năpaste” pentru Croatoan. Audrey şi Charlotte fac rost de primele elemente necesare construicţiei Hambarul ui, dar Charlotte e descoperită de Croatoan, care o ucide.
 1. PERDITUS După moartea lui Charlotte, Audrey, Nathan şi Dwight caută disperaţi răspunsuri. Nathan participă la o şedinţă de spiritism cu sora lui Lainey, Ona, sperând să poată comunica cu spiritul lui Charlotte. Nathan şi Dwight fac o înţelegere: o vor învia pe Charlotte. Dar abia ulterior îşi dau seama că, din cauza „Năpastelor”, toţi cei înviaţi devin zombi. Charlotte trebuie să se sacrifice din nou pentru a nu deveni zombi, iar înainte de a muri le spune lui Audrey, Nathan şi Dwight cum pot construi un nou hambar şi cine e, de fapt, Croatoan.
 1. JUST PASSING THROUGH Nathan îl ia la întrebări pe Dave în legătură cu moartea lui Charlotte, pentru că el, Audrey şi Dwight cred că Dave e de vină, dar acesta din urmă îi spune lucruri extrem de importante care dau totul peste cap: Dave e posedat de Croatoan. În plus, îi povesteşte despre o femeie care a asistat la uciderea lui Colorado Kid, dar pe care nu o poate identifica nimeni. Aşa că Nathan şi Vince călătoresc în timp, în 1983, folosindu-se de „Năpasta” lui Stuart Mosley, pentru a o găsi pe misterioasa femeie.
 1. CLOSE TO HOME Nathan descoperă un duşman vechi în Vid. Dwight şi Vince se chinuie să-l scape pe Dave din mâinile lui Croatoan. Duke o cunoaşte pe Lisa, o femeie care vrea să se răzbune, iar el şi Audrey trebuie să o calmeze înainte ca aceasta să distrugă totul în jur. În Vid, Nathan dă – din nefericire – peste William, blocat acolo de când Audrey l-a exilat. Vince, Dave şi Dwight îl descoperă, în cele din urmă, pe Boyd, un bărbat care are o „Năpastă” de exorcizare, pe care cei trei speră să o poată folosi pentru a-l scoate pe Crotoan din corpul lui Dave.
 1. A MATTER OF TIME” Audrey şi Duke încearcă să descopere o modalitate prin care să îl salveze pe Nathan din Vid. Dave trebuie să sondeze adâncimile propriei sale minţi, pentru a încerca să se elibereze de gheara malefică a lui Croatoan.
 1. BLIND SPOT Planurile legate de construicţia unui nou hambar se complică mult, după ce o „Năpastă” veche trezeşte la viaţă Staţia de Poliţie din Haven. Audrey şi Nathan trebuie să descopere o modalitate de a recăpăta controlul situaţiei, dar eforturile le sunt îngreunate de apariţia în peisaj a unui ucigaş misterios, care lasă un şir de cadavre fix sub nasul celor doi.
 1. THE WIDENING GYRE Nathan şi Dwight se grăbesc să o salveze cât mai repede pe Audrey de Croatoan, dar consecinţele destinului întunecat al lui Duke dark le strică definitiv planurile. În paralel, Vince se gândeşte serios să facă un sacrificiu neobişnuit.
 1. NOW Orice şansă legată de oprirea „Năpastelor” pare a pieri, după ce eroii noştri se chinuie să reconstruiască Hambarul, în faţa unor obstacole din ce în ce mai mari. În timp ce Dwight e tentat cu un dar surprinzător, Nathan ia şi el în considerare un sacrificiu devastator.
 1. FOREVER În ultimul episod, Nathan se chinuie să revină în Haven, iar Dwight îşi reconsideră planurile de viitor, în timp ce Audrey ia o decizie dură legată de cum poate salva orăşelul Haven de maleficul Croatoan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.