Au început înscrierile pentru competiția de scurtmetraje “Camera 9”

0
998
Ascultă acest articol


Competiția de scurmetraje Camera 9, organizată de Scena9 în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest și Cristian Mungiu, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, se adresează exclusiv studenților facultăților de film din România, inclusiv masteranzilor care au absolvit în 2016, indiferent de forma de învățământ (public sau privat).

După ce Noul Val de regizori români, deja consacrați, a demonstrat că cinematografia românească poate avea o prezență constantă la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, platforma culturală Scena9   s-a alăturat Les Films de Cannes à Bucarest într-un proiect dedicat descoperirii și susținerii următoarei generații de regizori pasionați de cinema-ul de autor.

În perioada 6.07.2016 – 30.08.2016, în cadrul competiției Camera 9, studenții facultăților de film din România vor putea să își înscrie proiectele cinematografice, iar 9 dintre scenariile înscrise vor primi consultanță din partea unora dintre cei mai buni profesioniști din România și o finanțare de 2000 Euro pentru a produce un film de scurtmetraj.  În plus, câștigătorii ar putea avea ocazia de a înscrie filmele, în competiția de scurtmetraje din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu, Luiza Vasiliu va analiza scenariile înscrise și va alege maxim 9 scenarii câștigătoare pentru a fi finanțate și produse sub îndrumarea mentorilor din cadrul proiectului. Câștigătorii vor avea parte de îndrumarea lui Tudor Reu în procesul de producție, Mircea Olteanu va oferi consultanță pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu, tinerii regizori îl vor avea alături chiar pe Cristian Mungiu.

 „Eu, unul, n-am ajuns niciodată la Cannes cu vreun scurtmetraj, deşi mi-aş fi dorit. Cu toate astea, am ajuns acolo pentru că unul dintre selecționerii de-atunci îmi văzuse scurtmetrajele într-un festival. Când am mers la Cannes cu primul meu lungmetraj, am constatat că cei care fuseseră deja selectați cu scurtmetraje se orientau mult mai bine în zăpăceala profesională de pe croazetă şi primeau sfaturi folositoare, care să îi ajute pe mai departe în cariera de realizatori. E util să ajungi la Cannes deja de când te exprimi ca cineast cu scurtmetraje. Aşa că, atâta cât pot eu să fiu de folos, sunt gata să dau o mână de ajutor celor care se regăsesc acum unde mă găseam şi eu cu 20 de ani în urmă. Baftă!” (Cristian Mungiu).

„În acest an formidabil pentru filmul românesc,  începem un proiect care vrea sǎ dea aripi generaţiei urmǎtoare de cineaşti. Camera9 este un simulator destinat celor care acum învaţǎ sǎ zboare, înainte sǎ preia cu totul comanda avionului.  Lângǎ noi creşte o generaţie extraordinarǎ, ale cǎrei poveşti meritǎ sǎ le aflǎm şi sǎ le purtǎm cǎtre un public cât mai numeros. Aşadar, vǎ poftim în Camera9! ”

–  Flavia Popa, Secretarul General al BRD.

Regulamentul de înscriere și formularul sunt disponibile pe www.scena9.ro în secţiunea Proiector

Perioadă înscrieri: 6.07.2016 – 30.08.2016

Dosarul de înscriere include: formular de înscriere, scenariu de film de ficțiune, rezumatul scenariului, concepția regizorală, numele persoanei/companiei desemnate ca producător, documente care să demonstreze calitatea de student sau de absolvent a realizatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.