Peste 20 de selecții la festivaluri internaționale a adunat până în acest moment RAISA. În luna iulie filmul lui Pavel Cuzuioc a fost selecționat și în  competițiile Festivalului Partie(s) de Campagne 2016 (Nevers, Franța, 13-17 iulie 2016), Festivalului Internațional de film de la Burgas (Bulgaria, 22-28 iulie 2016), Festivalul Internațional de Scurtmetraj CINE EAST 2016 (Berlin, Germania 29-30  iulie 2016). În luna august filmul va merge în festivalurile de film din Brazilia și Kosovo.

Scurtmetrajul de ficțiune RAISA a avut Premiera la Festivalul de Film din Cottbus 2015 (Germania) și a fost distins în noiembrie cu Mențiunea Specială a Juriului în cadrul Competiției Internaționale a Sleepwalkers Short Film Festival, eveniment ce face parte din Tallinn Black Nights Film Festival. În decembrie filmul a fost proiectat la cea de-a zecea ediţie a MAKING WAVES, Festivalul de Film Românesc din New York, iar în februarie, RAISA a avut premiera în Franța la Festivalul Internațional de Film de scurtmetraj Clermont Ferrand. În mai, la Festivalul Internațional de Film de la Sunscreen (Florida, USA), RAISA a câștigat Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj internațional.

Noul film documentar regizat de Pavel Cuzuioc , SECONDO ME a fost recent finalizat. SECONDO ME se concentrează pe viețile unor omeni obișnuiți, pe emoțiile și grijile lor și modul în care trecerea timpului îi afectează.

Despre RAISA

Din distribuție fac parte Cristina Flutur (După Dealuri) și Maria Sagaidac. Scenariul și regia sunt semnate de Pavel Cuzuioc, iar Michael Schindegger este directorul de imagine al filmului

Sinopsis:

Moldova. Într-o zi de iarnă, Raisa călătorește spre Chișinău, în speranța de a găsi ceva care să-i schimbe viața. O stație de autobus. O călătorie lungă. O călătorie spre necunoscut. RAISA e o perspectiva intima și emoționanță asupra unui moment crucial din viața unui supraviețuitor.

Despre regizor:

Pavel Cuzuioc s-a născut în 1978 în Republica Moldova. Studiază dreptul la București, iar în 2000 se mută la Viena, unde urmează cursurile Post-Universitare la Academia Diplomatică. În 2003 se reprofilează și studiază regia si producția de film la Academia de Film din Viena.

Din filmografia sa amintim documentarul Trois Femmes de Moldavie (2006) și Doina Groparilor/Digging for life, un proiect finalist al Concursului naţional de scenarii iniţiat de HBO România şi realizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ediţia 2010, secţiunea documentar. Doina Groparilor a fost selecționat la numeroase festivaluri internaționale. Noul film documentar regizat de Pavel Cuzuioc , SECONDO ME a fost recent finalizat. SECONDO ME se concentrează pe viețile unor omeni obișnuiți, pe emoțiile și grijile lor și modul în care trecerea timpului îi afectează.

Despre actori:

Cristina Flutur s-a născut la Iași. După ce studiază engleza la Iași și actoria la Cluj, joacă timp de câțiva ani pe scena Teatrului Național din Sibiu. Pentru activitatea ei în teatru i se acordă în 2010 Diploma de Excelență pentru promovarea culturii, iar în 2012 debutează în cinema cu rolul Alinei din filmul ‘După dealuri’, regizat de Cristian Mungiu. Pentru acest rol primește Palm d’Or pentru Cea Mai Bună Actriță la Festivalul de Film de la Cannes. Iși continuă cariera în teatru și în film și joacă acum atât în română, cât și în engleză și franceză în proiecte internaționale.

Maria Sagaidac s-a născut la Cuhureștii de Sus, Republica Moldova. Este doctor în științe fizico-matematice și conferențiar universitar la departamentul de Matematici Aplicate. În 1968 debutează în cinema cu rolul Amporo din filmul “Această clipă”, regizat de Emil Loteanu. Până în prezent a interpretat roluri în mai bine de 15 producții cinematografice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.