INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL ediția a 4-a TOUCH–  prelungește deadline-ul  competiției de filme/animații mute de scurt metraj!

Tinerii artiști care își doresc să participe la SILENT FILM NIGHT în cadrul celei de-a patra ediții InnerSound New Arts Festival își mai pot înscrie scurtmetrajele în preselecție până la data de 25 iulie 2016.

Cea de-a patra ediție a InnerSound New Arts Festival va avea loc în Bucureşti, în perioada 28.09 – 1.10.2016 și include concerte camerale, instalații, film mut și fotografie, precum și workshop-uri creative, punând muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia.

Printre invitații prestigioși ai ediției 2016 se regăsesc: cvartetul de coarde Ad Libitum (violoniștii Alexandru Tomescu și Șerban Mereuță, violistul Bogdan Bisoc și violoncelistul Filip Papa), ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, pianiștii Gabriela Sultana – Malta și Mihai Măniceanu – România,  acordeonistul Ghenadie Rotari (Moldova-Italia), ansamblul  de tehno acustic Project 128 – Olanda, compozitoarea și artista multimedia Svetlana Maras – Serbia, soundartist-ul și DJ experimental Lukatoyboy – Serbia.

Tema ediției, TOUCH, invită la reflecție asupra atingerii:  ca graniță între tehnologie și simțire, ca punct de întâlnire între artist și spectator, ca prim pas concret de la sentiment la materie. Tema reprezintă și punctul de pornire în realizarea scurtmetrajelor, putând fi interpretată în orice tip de limbaj vizual (narativ, experimental, o combinație a acestora etc). Scurtmetrajele trebuie să aibă o durată între 3 și 8 minute.

Scurtmetrajele selecționate vor fi proiectate în cadrul SILENT FILM NIGHT, pe 29.09.2016, ora 20:00, la sala Elvira Popescu, însoțite de coloană sonoră realizată special de tineri compozitori români şi interpretată live de ansamblul cameral SonoMania, în formula clarinet, vioară, violă și violoncel, sub conducerea dirijorului Alexandru Mija.

Juriul concursului de scurt metraje de film mut este format din regizorul Andrei Ujică, regizorul Claudiu Mitcu și monteurul Cătălin Cristuțiu.

La finalul festivalului (1.10.2016) vor fi înmânate următoarele premii: Trofeul InnerSound pentru cel mai bun film, Premiul Publicului pentru filmul preferat, Premiul Publicului pentru muzica originală preferată.

Înscrierea scurtmetrajelor se poate face până în data de 25 iulie 2016:

Prin transfer electronic sau link către Vimeo/Youtube, pe adresa: festival@gmail.com

sau

Prin poștă, pe adresa:

Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia, Universitatea Națională de Muzică din București, Dl. Cătălin Creţu, Str. Ştirbei Vodă nr. 33, sector 1, 010102, București, România

Participanții sunt rugați să includă în aplicație:

  • – CV sau biografie
  • – synopsis sau scenariul filmului
  • – un text scurt ce descrie legătura cu tema festivalului, “Touch”

Rezultatele vor fi anunțate în jurul datei de 1 august, după care regizorii vor fi puşi în contact direct cu tinerii compozitori.

InnerSound New Arts Festival este singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.