Forţă şi determinare cu Leonard Doroftei

0
1384
©Ionut Aldea | http://www.ionutaldea.com
Ascultă acest articol


Cu ocazia lansării filmului „Hands of Stone”, din 9 septembrie la cinema, CineForum şi RAN Events au organizat o întâlnire spectaculoasă pentru presă şi bloggeri, unde Leonard Doroftei, unul dintre cei mai mari campion români la box, i-a introdus pe invitaţi în atmosfera filmului printr-o demonstraţie inedită de scheme din box, precum şi cu poveşti palpitante din viaţa sa de sportiv.

 La întâlnirea cu Doroftei au fost prezenţi şi Dorin Chioţea (Realitatea TV), Daniel Niţoiu (PRO TV) şi Camelia Bălţoi (Digi Sport), împreună cu jurnalişti şi bloggeri, ei aflând impresionanta poveste despre cum şi-a început campionul cariera sportivă şi cât de importantă este lumea boxului pentru el. „Boxul este o artă”, le-a spus el invitaţilor, vorbindu-le apoi despre cât de mult contează să ai un psihic puternic, să îţi doreşti să devii din ce în ce mai bun şi să treci peste orice fel de obstacole în calea spre glorie.

Echipat cu una dintre perechile de mănuşile care l-au făcut faimos, cu o energie debordantă, Leonard Doroftei a punctat zâmbind:

„Povestea lui Roberto Duran este binevenită, mai ales în zilele noastre, când suntem într-o perioadă de răscruce şi trebuie să învăţăm ce înseamnă să fii profesionist într-o lume profesionistă. E o lume frumoasă, dar e important să ştii să ai grijă de viaţa ta şi să-ţi adaptezi stilul tău de a boxa la cel al adversarului. Eu, spre exemplu, am fost întotdeauna slow starter, m-am încălzit mai greu, şi cred că prima repriză nu am câştigat-o niciodată. Dar dacă apucam să trec de a treia sau a patra repriză, făceam 12, iar spre final dădeam serii la abdomen. Nu mulţi boxeri pot face acest lucru.”

Asemeni lui Doroftei, Roberto Duran – pugilist de origine panameză – nu a fost unul dintre sportivii foarte înalţi, însă agresivitatea şi determinarea, precum şi plăcerea de a boxa au făcut din el unul dintre cele mai importante nume din istoria mondială boxului. În timpul carierei sale, Roberto Duran era supranumit „Manos de Piedra” („Pumni de piatră”), datorită forţei cu care lovea cu pumnul, el obţinând titluri mondiale în patru categorii diferite.

Despre film

„Hands of Stone / Pumni de piatră” spune povestea legendarului Roberto Duran şi a antrenorului său Ray Arcel, precum şi a modului în care şi-au schimbat viaţa unul celuilalt. E o poveste despre iubirea şi pasiunea din inima erei de Aur a Boxului, având în centru rivalitatea dintre Duran şi Sugar Ray Leonard. Robert de Niro – câştigător al două premii Oscar – joacă rolul legendarului antrenor Ray Arcel, un evreu din Harlem, care a devenit primul antrenor de box ales în Boxing Hall of Fame. El a antrenat mai mult de două mii de luptători în decursul unei cariere de 70 de ani, şi nici unul dintre aceştia nu a fost rănit grav. Filmul prezintă reîntoarcerea sa după o pensionare forţată de Mafia din Madison Square Garden. Arcel decide să-l antreneze pe Duran pe gratis, riscându-şi propria viaţă, şi porneşte alături de el o călătorie demnă de o relaţie tată-fiu, care îl va schimba pentru totdeauna.

Filmul „Hands of Stone / Pumni de piatră” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 9 septembrie 2016. Forum Film România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.