KINOdiseea – Festivalul International de Film pentru Copii la Cinema Dacia din Cluj – Napoca

0
1344
Ascultă acest articol


După 11 zile de proiecții în București, KINOdiseea – cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, continuă la Cluj Napoca. Timp de 9 zile, în perioada 21-29 noiembrie, cele mai bune filme pentru publicul tânăr din ultimii ani vor fi proiectate la Cinema Dacia. Intrarea este liberă.

Printre filmele proiectate se numără:

BAMSE ȘI ORAȘUL HOȚILOR

Bamse, Micul Hop și Țestoasă trebuie să o salveze pe Bunica din ghearele Jupânului Vulpoi. Acesta a răpit-o pentru a o împiedica să mai prepare miere pentru Bamse. El și prietenii lui pornesc într-o călătorie primejdioasă prin pădurea Goblin, spre Orașul Hoților.

 AȘA TATĂ, AȘA FIU / AT EYE LEVEL

Michael, un băiețel orfan de 11 ani, trăiește într-un orfelinat și trebuie să se lupte în fiecare zi pentru a-și câștiga respectul celorlați copii, alături de care trăiește. Într-o zi află cine îi este tatăl și îi scrie o scrisoare. Tom, tatăl lui Michael, un pitic care este mai scund chiar și decât fiul său, nu se dă înapoi de la provocarea de a fi tată, cu toate că până acum nici măcar nu știuse de existența băiatului.

 KIRIKOU ȘI VRĂJITOAREA / KIRIKOU AND THE SORCERESS

Kirikou e un băiețel dintr-un sat din Africa, asupra căruia Karaba vrăjitoarea a aruncat un cumplit blestem: izvorul a secat, iar oamenii dispar în mod misterios. Kirikou vrea să elibereze satul de vrăjitoare și să-i descopere secretul.

CEI ȘAPTE CORBI / SEVEN RAVENS

Povestea, inspirată de basmul omonim al Fraților Grimm, a unei tinere fete care face tot posibilul să-și salveze cei șapte frați de blestemul aruncat asupra lor de către mama ei. O poveste despre curaj, răbdare și puterea cuvintelor. Protagonista este Bohdanka, născută în familia tulburată a unui brutar, a cărui soție și-a blestemat cei șapte fii, care s-au transformat în corbi.

Informații suplimentare pe www.kinodiseea.ro

Programul complet și rezervări pe https://eventbook.ro/hall/cinema-dacia-cluj-napoca

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă – Subprogramul Media, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Centrului Național al Cinematografiei, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Cinema Dacia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.