Cea mai nouă comedie semnată de Nae Caranfil, 6,9 pe scara Richter, intră în cinematografe începând cu 20 ianuarie 2017. Filmul îi are în rolurile principale pe Laurențiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban și Simona Arsu iar alături de ei îi puteți vedea pe Miruna Biléi, Adrian Văncică, Tache Florescu, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Lucian Ifrim sau Gelu Colceag. Pentru regizor, Laurențiu Bănescu, Simona Arsu și Miruna Biléi sunt cele trei descoperiri în 6,9 pe scara Richter.

„În ’77 am sărit pe fereastră. Eram la parter. Și în ’86 am sărit pe geam. Tot la parter. Abia în ’91 nu am sărit, m-am prins că eram la etajul trei” povestește Teodor Corban. După rolurile din Un etaj mai jos, Aferim! sau Câini, Teodor Corban revine la comedie, în 6,9 pe scara Richter interpretândul-l pe Daddy, un tată manipulator și amoral care se instalează în universul fiului său Tony – Laurențiu Bănescu – provocând un adevărat cutremur în viața acestuia.

„A star is born” spunea Nae Caranfil despre Laurențiu Bănescu. Actorul și-a început cariera în teatru la 16 ani cu numeroase colaborări pe scenele din București, Sibiu sau Timișoara și se află la primul rol important în film. Despre lansarea pe marile ecrane spune: „Am primit un «botez» în ale lungmetrajelor cât se poate de inimos… Nae m-a despovărat de eticheta asta, care la un debut poate fi perturbatoare… «rol principal». A ştiut să îmi ia de pe umeri o parte din greutate exact la momentul potrivit.” Deși nu are o frică patologică de cutremure, filmările de la 6,9 pe scara Richter au reușit să îl scoată din zona de confort „să filmezi o secvenţă de cutremur la etajul 14, deasupra oraşului Bucureşti, sau să fii gata să ataci un jazz dance după ce ai fost plimbat în studio la șapte-opt metri deasupra solului într-un balcon din fier forjat, manevrat cu scripeţi şi cabluri… da, asta poate crea senzaţii destul de puternice.”

Nici actriței Maria Obretin nu îi este frică de cutremur. Protagonista serialului Umbre, este binecunoscută pe scenele de teatru din București unde spectatorii o pot vedea la Bulandra, Godot Cafe-Teatru, TNB sau Teatrul Metropolis, printre altele.  În 6,9 pe scara Richter o interpretează pe Kitty, soția lui Tony, despre care spune: „Kitty este geloasă, vulnerabilă, crizată, are toate problemele de pe lume dar în același timp este duioasă, haioasă, iubitoare. Asta mi-a plăcut cel mai mult la ea – că reușește să rămână simpatică și drăgălașă în ciuda tuturor crizelor și a obsesiilor ei. Nae a scris și a condus minunat acest personaj, îi sunt recunoscatoare.”

Nae Caranfil și actrița Miruna Biléi vor participa la proiecțiile de gală de la Cluj – Cinema Victoria, 20 ianuarie, ora 20.00 – și Timișoara  – Filarmonica Banatul, 21 ianuarie, ora 19.00. Regizorul va fi prezent alături de actrița Maria Obretin și la proiecțiile de la Iași – Ateneul din Iași, 26 ianuarie, ora 18.00 și ora 21.00 – și Suceava – Cinema Modern, 27 ianuarie, ora 17.00 și ora 20.00.

Comedia 6,9 pe scara Richter va ajunge în 39 de orașe și peste 65 de ecrane din țară, începând cu 20 ianuarie, cu avanpremiere pe 19 ianuarie la București, Buzău, Focșani și Lugoj. Programul complet al lansărilor va putea fi regăsit pe pagina de Facebook a filmului: 69peScaraRichter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.