Logan – Recenzie

0
3528
Ascultă acest articol


“Logan, jucat de Hugh Jackman, în acest film aş spune că se depăşeşte, face un Wolverine atât de credibil încât nu ai crede că e vorba de un supererou şi în final, după atâţia ani de jucat personajul, îl avem pe cel pe care îl aşteptam cu toţii, un Wolverine descătușat totalmente.”

Regizor: James Mangold

Scenariu: James Mangold

Gen: Acțiune, Dramă, Sci-Fi

Lansare: 3 martie

Durata: 2h 17m

Studio: Marvel Entertainment

Distribuitor: Odeon Film

Clasificare: N.15

Actori:

Hugh Jackman     …     Logan
Patrick Stewart     …     Charles
Dafne Keen     …     Laura
Boyd Holbrook     …     Pierce

Sinopsis:

În viitorul apropiat, oboseala îl va opri pe Logan să îl îngrijească pe Profesorul X, grav bolnav și aflat într-o ascunzătoare aflată la granița mexicană. Dar încercările lui Logan de a se ascunde de lume și de urmările faptelor sale iau sfârșit o data cu apariția unui tânăr mutant ghidat de forțele întunecate.

Recenzie:

Hugh Jackman şi-a tras pentru ultima dată ghearele…

logan-1Filmul îl are ca figură centrală pe Logan retras împreună cu profesorul Xavier undeva în Mexic, acţiunea având loc într-un viitor îndepărtat în care mutanţii sunt pe cale de dispariţie. Undeva pe parcusul filmului apare şi Laura, X-23 o clonă rezultată din ADN-ul lui Wolverine, iar relaţia dintre cei doi ia o întorsătură cumva aşteptată. Logan acum este bătrân, dependent de băutura care îşi câştigă existența ca şofer. Relaţia dintre cei doi, profesorul Charles şi Logan este ca cea dintre tată şi fiu. Filmul deşi este R-rated, cu multe scene de violență, are şi multă emoţie în el.

logan-2Logan, jucat de Hugh Jackman, în acest film aş spune că se depăşeşte, face un Wolverine atât de credibil încât nu ai crede că e vorba de un supererou şi în final, după atâţia ani de jucat personajul, îl avem pe cel pe care îl aşteptam cu toţii, un Wolverine descătușat totalmente.
Profesorul Charles, jucat de Patrick Stewart, Cpt. Picard şi ştim deja cine este, face un joc adorabil. Este acel tată bolnav, ursuz care îi face zile fripte lui Logan. Însă tot el cel care reuşeşte să-l convingă pe Logan de adevărata natură a lui X-23.

Laura, X-23, (Dafne Keen) este revelaţia acestui film. Puștoaica este absolut superbă și face un joc adorabil, însă îi conferă şi maturitatea de care e nevoie pentru acest rol. Scenele de bătălie vă vor surprinde.

Filmul este foarte bine construit deşi pe alocuri undeva se trage un pic de el, dar e OK, se leagă totul până la urmă. Filmul a fost tras în locații superbe, deșert, munţi, dar şi mult praf.
Cu James Mangold la cârmă, cel care a făcut şi “The Wolverine”, acum având libertatea de care avea nevoie, s-a depăşit pe sine şi a produs un film aşteptat de foarte mulţi fani. Scenariul bine legat şi cu multe surprize, a avut ca surse de inspiraţie din comics-ul Old Man Logan însă nu e o adaptare ci mai mult o prelucrare.

logan-3

Sfatul meu, mergeţi să-l vedeţi. Însă nu cu copiii. Credeţi-mă, nu este pentru aceștia. Este un film cu supereroi, da, însă acum se adresează exclusiv adulţilor. Este un film cu multe scene de violență, brutal şi cu multe înjurături. N-aş vrea să fiu părintele care îi explică copilului ce a zis Wolverine când era nervos.

Într-o altă ordine de idei, se tot vehiculează că filmul va primi și o variantă alb-negru, când va sosi pe Blu-ray și asta mi se pare foarte potrivit. Rămâne de văzut.

Recenzie de Florin Crețu – Wolverine Fan Romania

Distribuit de Odeon Film, “Logan” ajunge în premieră pe marile ecrane din ţară din 3 martie.

Poster:

logan-ro

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.