Picture shows: John Watson (MARTIN FREEMAN) and Sherlock Holmes (BENEDICT CUMBERBATCH).

Ce mai au în comun cei doi actori renumiți de la Hollywood în afara faptului că interpretează magistral rolul lui Sherlock în două producții distincte?

Începuturile prieteniei

Benedict Cumberbatch și Jonny Lee Miller, sex-symbols la Hollywood, ambii cu propria reinterpretare a atitudinii faimosului personaj Sherlock Holmes, sunt prieteni buni încă din 2011, când au jucat împreună pentru producția Frankenstein, regizată de Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, 127 Hours).

În februarie-martie 2011, cei doi au intrepretat, în seri alternative, atât pe Victor Frankenstein cât și pe creatura acestuia, la Royal National Theatre din Londra. Pentru interpretarea acestui rol, cei doi au fost laureați la Premiile Olivier de către Societatea londoneză de teatru. Jonny Lee Miller a acceptat premiul din partea amândurora, Cumberbatch fiind ocupat cu filmările pentru The Hobbit și Star Trek 2.

Jonny Lee Miller despre Sherlock jucat de Benedict Cumberbatch

Într-o declarație pentru publicația Metro, Jonny Lee Miller spune despre prietenul său: “Îmi place foarte mult ce a făcut Benedict din Sherlock. După fiecare episod, îl sun și vreau să vorbesc cu el despre tot ce am văzut.” Într-o altă discuție, cu The Mirror, despre părerea lui Cumberbatch despre Elementary, Miller spune: “Benedict m-a susținut în acest proiect și vreau să îl reasigur de cât de diferit este proiectul nostru de al lui.”

Benedict Cumberbatch despre Sherlock interpretat de Jonny Lee Miller

Cumberbatch, laureat Emmy pentru rolul Sherlock, este ușor cinic, însă. Într-o declarație petru Shorlist: Jonny m-a întrebat dacă sunt de acord cu el în proiectul Elementary. L-am întrebat care sunt asemănările. Și mi-a spus că ambele sunt interpretări moderne ale poveștii. Apoi el a zis: Lucy Liu o să fie Dr. Watson. Și am zis: oh… Eu cred că există loc pentru ambele povești. Nu mă simt în niciun fel amenințat de existența proiectului și îi urez mult succes lui Jonny.”

Despre Elementary/ Sherlock și Dr. Watson și Sherlock

Noile sezoane ale ambelor seriale au premiera pe 27 martie, pe AXN, începând cu ora 21:00 (Sherlock) și 23:00 (Sherlock și Dr. Watson).

Cele două seriale, deși spun povești inspirate din romanele polițiste ale lui Sir Arthur Conan Doyle, sunt fundamental diferite.

Sherlock și Dr. Watson (Elementary) este la cincilea sezon, cu câte 24 de episoade/ sezon, fiecare de câte 45 min. Este un serial procedural, în care perechea Sherlock – Dr. Watson (Jonny Lee Miller și Lucy Liu), rezolvă în fiecare episod câte un puzzle.

Cu: Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn

Sherlock se află la al patrulea sezon. Fiecare sezon are câte 3 episoade, iar fiecare episode durează câte o oră jumătate, fiind mai degrabă un film scurt decât un episode obișnuit de TV. Episoadele din fiecare sezon au legătură unul cu celălat, intriga fiind, de regulă, rezolvată la finalul sezonului. Înaintea celui de-al patrulea sezon a existat un episod special (Mireasa monstruoasă/ Sherlock: The Abominable Bride), difuzat între sezoane.

Cu: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.