Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” şi compania H.& E. Reinert S.R.L. au desfăşurat, în perioada aprilie-iunie 2017, proiectul educaţional Caravana Micile Vedete, constând în proiecţii de film şi întâlniri cu mascotă Martinel în 12 şcoli din Bucureşti. Astfel, peste 6000 de copii au vizionat filmul educativ pentru copii “Magicianul”, ai cărui protagonişti sunt chiar elevii cursanţi ai Şcolii de Film şi Televizune pentru Copii „Micile Vedete”. Filmul face parte din seria de aventuri cu detectivi, deja cunoscută elevilor din Bucureşti, care aşteaptă de fiecare dată noile întâmplări ale lui Detectivel.

Plecând de la ideea că modelele cele mai potrivite care să îi ghideze pe copii sunt chiar alţi copii, Şcoală de Film şi Televiziune „Micile Vedete” a realizat filmul “Magicianul”, cu scopul de a atrage atenţia asupra acceptării copiilor cu dizabilităţi în mediul şcolar, care sunt, de cele mai multe ori, marginalizaţi sau respinşi. În plus, prin proiectul Caravana Micile Vedete se doreşte promovarea filmului educativ pentru copii, că metodă alternativă la toate mediile tehnologice la care sunt expuşi copiii în zilele noastre.

Povestea filmului “Magicianul” începe cu Detectivel şi asistentul sau, Silviu, care sunt gata să pornească într-o nouă aventură şi se întâlnesc în secret pentru a pune la punct detaliile expediţiei. Planul lor este dat peste cap de Alexia şi Erika, venite să organizeze un picnic. În scenă apare însă un misterios Magician, iar detectivii noştri sunt intrigaţi de o serie de evenimente stranii care se petrec chiar sub ochii lor. Ei încearcă să descopere cauza şi află că totul are legătură cu împlinirea unei dorinţe.

Filmul reprezintă cel de-al cincilea episod din seria de filme cu detectivi, marca Micile Vedete. Tema abordată atinge un subiect social sensibil, copiii cu dizabilităţi.

Întreagă serie de filme cu detectivi (6 episoade) este deja disponibilă pe www.club.micilevedete.ro .

Caravana Micile Vedete, realizată în parteneriat cu compania H. & E. REINERT S.R.L., a ajuns în următoarele şcoli şi licee din Bucureşti: Şcoală Gimnazială Ferdinand I, Şcoală Gimnazială Geo Bogza, Şcoală Gimnazială Nr 156, Şcoală Gimnazială I H Rădulescu, Şcoală Gimnazială Nr 174 Constantin Brâncuşi, Şcoală Gimnazială Nr 167, Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Şcoală Gimnazială Nr 195, Şcoală Gimnazială I Gh Ducă, Şcoală Gimnazială Nr 20, Şcoală Gimnazială Sfinţii Voievozi, Şcoală Gimnazială Nr 84.

Despre Şcoală de Film şi Televiziune pentru Copii Micile Vedete

Şcoală de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” (www.micilevedete.ro) este un proiect educaţional nonguvernamental, unic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală şi inteligenţă emoţională prin intermediul a trei discipline inovative, special create şi adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare şi Dicţie pentru copii.

La 7 ani de la înfiinţare, Şcoală „Micile Vedete” se mândreşte cu un portofoliu de 24 de filme de scurt şi mediu metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participări la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia şi Australia, dar şi peste 50 de apariţii ale copiilor în spoturi publicitare, sociale şi filme de lung metraj. Dovadă seriozităţii şi calităţii acestui proiect este dată şi de selecţionarea la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 şi 2010 a filmelor realizate de Şcoală Micile Vedete, „Maşină de făcut teme”, „Aventurile Micilor Vedete în parc“, “Micile Vedete descoperă secretul magneţilor”, „Micile Vedete la Şcoală”, „Micile Vedete la ţară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.