AcasăRecenziiLogan Lucky - Recenzie

Logan Lucky – Recenzie

Ascultă acest articol


“Pentru a sparge sistemul de siguranţă şi a pătrunde în seiful de sub pistă, Jimmy (Tatum) apelează la ajutorul lui Joe Bang (Daniel Craig), un expert în demolări… cu o mică problemă: este reţinut după gratii.”

Regizor: Steven Soderbergh

Scenariu: Rebecca Blunt

Gen: Comedie, Dramă, Crimă

Lansare: 29 septembrie

Durata: 1h 58min

Studio: Free Association

Distribuitor: Vertical Entertainment

Clasificare: A.P.13

Actori:

Channing Tatum … Jimmy Logan
Katie Holmes … Bobbie Jo Chapman
Adam Driver … Clyde Logan
Seth MacFarlane … Max Chilblain
Daniel Craig … Joe Bang

Sinopsis:

„Logan Lucky: Cursa norocului” prezintă povestea a trei fraţi cu multe eşecuri la activ, dar hotărâţi să îşi schimbe soarta cu orice preţ. Fără opţiuni sau vreo perspectivă strălucită, cei trei pun la cale un jaf elaborat şi periculos chiar în mijlocul celei mai aglomerate competiţii NASCAR din zonă. Pentru a sparge sistemul de siguranţă şi a pătrunde în seiful de sub pistă, Jimmy (Tatum) apelează la ajutorul lui Joe Bang (Daniel Craig), un expert în demolări… cu o mică problemă: este reţinut după gratii.

Pe lângă încercarea lor de a duce ambiţiosul plan la bun sfârşit, fraţii Logan mai trebuie să depăşească un obstacol şi să scape de suspiciunea unui agent FBI care începe să investigheze cazul.

Recenzie

Salutare ”tovarăși cinefili!”

În cinematografia mondială, și mai ales la Hollywood, au existat de-a lungul timpului regizori care au încercat să șocheze, unii au reușit, alții au eșuat. Au existat regizori, precum frații Cohen care au reușit să aducă pe ecrane adevărate capodopere cinematografice, iar alții, precum Steven Soderbergh care au avut un C.V. impresionat, dar uneori, dau rateu cu anumite producții.

Din păcate trebuie să recunosc faptul că Logan Lucky este unul din acele filme, aproape copie a producțiilor semnate de Cohen Brothers, dar neridicându-se însă la nivelul acestora.

Meritul lui Soderbergh în acest film este că a strâns o mână de actori buni, unii chiar foarte buni și chiar premiați cu Oscar, și a încercat să aducă parfumul filmelor semnate Cohen Bros. și nu numai. Dacă ne aducem aminte că Soderberg a fost la cârma unor filme de box-office, ca Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen și Traffic, am fi putut avea premisa unui alt film de success. Ar fi putut fi un success dacă scenariul, scris de Rebecca Blunt, ar fi avut mai multă coerență, acțiune și dialoguri mai inteligente (nu că personajul interpretat de Channing Tatum ar fi), dar aceste elemente lipsesc și duc povestea în derizoriu.

În esență filmul ne propune să îl urmăm pe Jimmy, interpretat de Channing Tatum, ducându-și existența anostă într-o societate bolnavă și plină de stereotipuri. Are un frate, Clyde, interpretat de Adam Driver, veteran de război, și el mai scurt de minte, și după ce este dat afară de la locul de muncă pune în aplicare un plan de a fura o groază de bani în timpul celei mai mari curse de NASCAR.

Dacă vă așteptați la acțiune, explozii, urmăriri, trebuie să vă dezamăgesc, pentru că nu o să găsiți așa ceva în filmul de față. Pasul filmului este unul lent, către foarte lent, pe alocuri dialogurile devin chiar plictisitoare și, fără să vrei, pierzi șirul lucrurilor, iar plicitseala, inevitabil, ți se așează peste ochi.

Singurele momente, să zicem comice, sunt unele de dialog cu personajul lui Daniel Craig, Joe Bang, un adevărat specialist în a arunca în aer seifuri greu de spart.

Filmul se dorește a fi genul ăla de comedie cu umor inteligent, cu mesaj către societate, din păcate se diluează undeva pe drum și din ceea ce s-a dorit a fi, a ieșit cu totul altceva.

În film mai apar actori în vogă la ora asta la Hollywood, și vorbim aici de Katie Holmes, Seth MacFarlane, Sebastian Stan sau Hilary Swank, actori care își fac treaba atât cât se poate.

Filmul ar avea potential dar lipsa elementelor de comedie, a dialogurilor mult mai bine conturate, duce pelicula în zona în care mergi, îl vezi odată, după care îți dorești să-l uiți, pentru că nu are nimic care să te facă să-l reții.

Cel mai bine vă recomandăm să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. Logan Lucky rulează la cinema din 29 septembrie și este distribuit în România de Vertical Entertaiment.

Poster:

Trailer:

REVIEW OVERVIEW

REVIEW OVERVIEW

Scenariu
65 %
Imagine
70 %
Interpretare
75 %
Sunet
70 %

SUMMARY

Ar fi putut fi un success dacă scenariul, scris de Rebecca Blunt ar fi avut mai multă coerență, acțiune și dialoguri mai inteligente, dar aceste elemente lipsesc și duc povestea în derizoriu.

Leave a review

Imagine
Interpretare
Regie
Scenariu
Sunet

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.
Ștefan Apostol
Ștefan Apostol
Cinefil, realizator de programe radio, jurnalist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Reviews (0)

This article doesn't have any reviews yet.
Ar fi putut fi un success dacă scenariul, scris de Rebecca Blunt ar fi avut mai multă coerență, acțiune și dialoguri mai inteligente, dar aceste elemente lipsesc și duc povestea în derizoriu.Logan Lucky - Recenzie