Moartea Domnului Lăzărescu“, lungmetrajul regizat de Cristi Puiu, va fi lansat pe DVD,  într-o nouă ediție, la 12 ani de la premiera în România.

Relansarea va avea loc la București, la Cărturești Carusel, pe 10 octombrie 2017, de la ora 18.30, și la Sibiu, în cadrul festivalului Astra Film Festival, pe 13 octombrie 2017, de la ora 16,00,  în prezența regizorului Cristi Puiu. Evenimentele de lansare vor continua și în alte orașe mari din țară în lunile octombrie și noiembrie 2017.  

După succesul înregistrat de prima lansare pe DVD în 2009, acestă nouă ediție va apărea într-un tiraj de 1.850 de exemplare și va cuprinde filmul în format DVD cu subtitluri în engleză.

Lungmetrajul a câștigat premiul „Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes în 2005 și peste 50 de premii naționale și internaționale, fiind unul dintre cele mai recompensate filme din cinematografia românească.

„Moartea Domnului Lăzărescu“ a fost clasat de New York Times pe locul 5 în topul  „The 25 Best Films of the 21st Century So Far”, în 2017.

Cristi Puiu este unul dintre cei mai apreciați regizori români, iar cel mai recent film al său, „Sieranevada“ a fost propunerea României la Oscar în 2016.

Din 10 octombrie, fanii „Moartea Domnului Lăzărescu“ pot cumpăra această ediție din rețelele librăriilor Cărturești, Humanitas și Librarium din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.