HISTORY® difuzează în premieră sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 21:00, primul episod al serialului “ADN-ul lui Iisus”. Această serie își propune să combine știința și religia în încercarea de a afla răspunsul la întrebarea care a fascinat mulți oameni de-a lungul timpului: cine sunt descendenții lui Iisus?

Pentru prima dată în istorie, un om de știință face echipă cu un expert în religie și împreună pornesc în căutarea unuia dintre cele mai mari mistere ale lumii: ADN-ul lui Iisus. Cu ajutorul celor mai noi descoperiri din domeniul științific, geneticianul George Bursby de la Universitatea Oxford și pastorul Joe Basile își unesc forțele și încearcă să arunce o nouă privire asupra celor mai faimoase relicve din lume, printre ele numărându-se Giulgiul din Torino, Giulgiul din Oviedo și nou-descoperitele moaște ale lui Ioan Botezătorul, vărul lui Iisus.

În călătoria lor prin locuri sfinte, din Spania și Italia până în Israel și pe țărmurile Mării Negre, cei doi experți analizează în amănunt mostre din aceste relicve sfinte în speranța că vor reuși să găsească rămășițe din ADN-ul care i-ar fi putut aparține fie lui Iisus, fie vreunui membru al familiei sale.

Dacă vor găsi ADN-ul lui Iisus, acesta i-ar putea ajuta pe cei doi exploratori nu doar să identifice care dintre noi suntem descendenții Săi, ci să reușească într-o oarecare măsură să îl înțeleagă mult mai bine pe cel care este considerat cea mai importantă persoană din istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.