Revoluția storytelling-ului și dezvoltarea noilor tehnologii în domeniu, experimentate la infiniTIFF

0
719
Ascultă acest articol


După succesul primei ediții, infiniTIFF – secțiunea dedicată realității virtuale (VR), noilor forme de storytelling și cinematografiei interactive, revine la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Între 25 mai și 2 iunie, într-un cadru special amenajat la Cluj Hub, cinefilii precum și toți cei pasionați de noile forme de storytelling audiovizual, vor avea ocazia să descopere un program incitant de experiențe VR, Live Cinema și Loop Cinema.

Printre noutățile ediției se numără infiniTIFF Summit – conferința în cadrul căreia vor fi analizate noile tendințe la intersecția dintre film, storytelling și tehnologie, și #Stories on Instagram – un workshop dedicat explorării formatelor narative produse și distribuite prin intermediul acestui tip de social media.

infiniTIFF este susținut și la a doua ediție de Samsung România prin ecosistemul de produse care schimbă viața utilizatorilor – tehnologia Gear VR și noile Samsung Galaxy S9 și S9+, smartphone-urile care reinventează modul în care comunicăm, împărtășim și experimentăm lumea. „Tehnologia a devenit parte din viața noastră, astfel că în prezent putem crea, ne putem bucura și împărtăși cele mai bune cadre prin simpla utilizare a unui smartphone, a unei camere Gear 360 sau a unor ochelari virtuali. Prin realitatea virtuală putem explora lumi și călători unde dorim; putem experimenta cel mai nou conținut cinematografic sau diverse jocuri și aplicații, iar poveștile celorlalți pot fi trăite și de noi, direct de pe primul rând”, a declarat Simona Panait, Head of Corporate Marketing & Communications South-East Europe.

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, infiniTIFF își propune să creeze o comunitate interdisciplinară, formată din cinefili, creativi, experți în tehnologie și influenceri din domeniu dispuși să depășească granițele convenționale ale storytelling-ului. Construind un grup atât de divers și complex de profesioniști, platforma creează un mediu propice creației și colaborării între domenii.

“Cu a doua ediție infiniTIFF continuăm să explorăm noile forme ale storytellingului audiovizual și intersecția dintre film, storytelling și tehnologie, dincolo de forme cinematografice tradiționale prezentate la TIFF. Celor interesați le oferim un triptic de posibilități de a ni se alătura în acest spațiu interdisciplinar al inovației și experimentelor: ca spectator al programelor VR, Youtube și cinema live, ca participant la un workshop de #Storytelling pe Instagram și ca public la o conferință internațională pe aceste teme.“, subliniază curatorul programului, Erwin M. Schmidt (Berlin), fondatorul studioului de inovație Cinemathon axat pe noile technologii în industria filmului (www.cinemathon.international) și co-fondatorul unui co-working space pentru antreprenori si creativi in film si technologie, The FilmTech Office (www.filmtechoffice.com).

infiniTIFF Summit – profesioniștii din industria filmului întâlnesc experții din domeniul tehnologiei

Cum arată evoluția comună a storytelling-ului și a tehnologiei și care este potențialul acestei fuziuni? infiniTIFF Summit (miercuri, 30 mai) este un eveniment care își propune să exploreze acest topic, în cadrul căruia experții internaționali vor oferi răspunsuri profesioniștilor din lumea filmului, dar și celor din alte domenii creative și tehnologice.

Cele mai noi forme de storytelling, inovațiile tehnologice care vor revoluționa producția de film și modelele financiare aplicate pe nevoile industriei se numără printre punctele principale abordate în cadrul conferinței de către specialiștii invitați din Europa. Ricardo J. Mendez (Berlin), Directorul Tehnic Samsung NEXT, Sten Saluveer (Tallinn), fondatorul și CEO-ul Acceleratorului Creativ Storytek, Prof. Thomas Langhanki (Berlin), Fondatorul Experimental Game, regizorii Katarzyna Kifert și Dawid Marcinkowski – duo-ul Kissinger Twins și Irina Albita (Londra), co-fondatoarea Big Couch sunt invitații speciali ai evenimentului și speakerii care vor inspira publicul la prima ediție infiniTIFF Summit. Descoperind noi forme de colaborare între domenii, participanții vor fi provocați să regândească modul în care sunt realizate, distribuite și prezentate produsele audio-vizuale în contextul tehnologic aflat într-o continuă dezvoltare.

Biletele se pot achiziționa de pe platforma Eventbook la prețul de 100 RON.

Workshop infiniTIFF: #Stories on Instagram

Una dintre cele mai populare rețele sociale din lume, Instagram, pune la dispoziția utilizatorilor o gamă tot mai mare de caracteristici care au atras în ultimii ani atenția brandurilor și a influencerilor. Pentru prima oară în cadrul unui festival de film prestigios, atelierul infiniTIFF va pune accentul pe potențialul narativ al acestei platforme, cu accentul îndreptat asupra Story-urilor.

Timp de patru zile, între 26 și 29 mai, participanții vor explora caracteristicile narative și vizuale ale interfeței Instagram, descoperind și aplicând secretele folosite de profesioniștii din social media, sub îndrumarea Kissinger Twins (Polonia), un duo creativ multi-premiat, specializat în storytelling-ul vizual interactiv.
#Story-urile create în cadrul atelierului cu Samsung Galaxy S9 vor fi prezentate în cadrul Summit-ului infiniTIFF și vor fi publicate pe toate rețelele TIFF.

Workshopul se adresează profesioniștilor din lumea cinematografică, designerilor, creativilor din domeniul tehnologiei, scenariștilor, programatorilor, artiștilor vizuali, pasionaților de animație si jocuri, tuturor celor interesați să dezvolte un limbaj propriu de narațiune audio-vizuală pe Instagram. Cei interesați pot aplica aici.

Pentru a te înscrie la workshop trebuie doar să completezi formularul disponibil online până la data limită de 11 mai 2018. 15 participanți vor fi ulterior selectați în baza scrisorii de motivație și a experienței în domeniul vizual / audio-vizual și în social media, informații trimise prin intermediul formularului de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.