Apel pentru proiecte FILM+

0
1127
Ascultă acest articol


Realizatorii de film care au un proiect de scurtmetraj în derulare pot aplica, începând de azi, la cea de-a treia ediție a programului FILM+, un laborator de lucru, îndrumare și sprijin pentru studenți și tineri profesioniști din industria cinematografică.

Pot fi înscrise proiecte de scurtmetraj (cu durata maximă de 40 de minute) indiferent de gen (ficțiune, animație, documentar, experimental, video art) și indiferent de stadiul în care acestea se află la momentul aplicației – Dezvoltare de Proiect, Producție, Work in Progress. Pentru secțiunile de Producție și Work in Progress condiția suplimentară este ca bugetul filmului să nu depășească 20.000 Euro.

Aplicațiile se fac prin completarea unui formular on-line pe site-ul FILM+, până la data de 13 iulie 2018, ora 17:00.

Programul își propune să reunească servicii specifice și resurse fizice, însoțite de expertiza tutorilor FILM+, în cadrul unei platforme de colaborare destinate dezvoltării proiectelor cinematografice cu resurse limitate. Alături de partenerii și îndrumătorii implicați în rețeaua FILM+, programul va susține fiecare proiect selectat în funcție de stadiul în care se află la momentul aplicației și de resursele disponibile.

Proiectele selectate în cadrul programului vor fi susținute pe una dintre cele 3 direcții: Dezvoltare de Proiect, sprijin pentru Producție sau pentru Work in Progress (post-producție). Participanții selectați la cea de-a treia ediție a laboratorului vor primi îndrumare și sprijin efectiv pentru: dezvoltarea scenariului și accesarea finanțărilor pentru producție; dezvoltarea și implementarea conceptului artistic pe partea de scenariu, regie, imagine etc; completarea resurselor deja existente pentru realizarea filmelor (FILM+ contribuie cu echipamente de filmare și sunet, membri de echipă); servicii de post-producție (colorizare, mixaj de sunet, grafică, creare DCP), și elaborarea strategiei de distribuție a filmelor și a înscrierii lor la festivaluri naționale și internaționale.

Programul FILM+ a fost inițiat în anul 2016 din dorința de a fundamenta un cadru de relaționare și sprijin în industria cinematografică, reușind prin edițiile anterioare să susțină dezvoltarea a peste 20 de scurt-metraje. Mai multe detalii referitoare la program, proiectele din primele două ediții, precum și procesul de aplicare se află pe site-ul http://film-plus.ro/.

Programul este inițiat de Asociația Graphis 122 și implementat alături de mai mulți parteneri și specialiști implicați în programul de mentorat. Cea de-a treia ediție este co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și Centrul Național al Cinematografiei.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.