Ascultă acest articol


Disney. Cine nu a auzit de numele acesta? Reprezintă cea mai îndragită serie de filme, personaje si povești dintotdeauna, apreciată atât de copii cât și de adulți. Walt Disney ne-a purtat de-a lungul timpului prin cele mai diverse și distractive situații și tărâmuri neexplorate până acum, cu momente memorabile pentru toata familia, mereu captându-ne atenția și imaginația.

Despre filme și Jack Sparrow

Printre cele mai cunoscute filme Disney se află Pirates of Carribean / “Pirații din Caraibe”, cu Johnny Depp în rolul principal, piratul Jack Sparrow (lumea îl consideră cel mai “prost” pirat de care au auzit… dar au auzit de el totuși). Jack este un personaj memorabil prin felul în care vorbește și se mișcă (îți dă impresia că nu are toate mințile în cap și că este mereu beat; deși aceste lucruri sunt pe undeva adevărate) dar și prin îmbrăcămintea de pirat pe care o poartă. Ei bine, Jack Sparrow a fost de curând imortalizat sub formă de figurină mulțumită firmei Hot Toys, firma de top în acest domeniu. În continuare ne vom ocupa întocmai de această superbă piesă.

Despre statuetă

Primul lucru care îți atrage atenția este baza pe care stă statueta (la spate are un fel de stâlp care se poate înădi în diverse moduri, având un fel de clește care ține figurina în poziția dorită), cu plasticul transparent ce dă impresia că el chiar stă deasupra apei, rechinul zombi care îl ataca pe Jack (foarte bine detaliat, se vede cum se desprinde deja pielea de pe el, fiind trezit la viață după ce a stat mult timp pe fundul mării) în ultimul film precum și părți ale unei corăbii, anume tunul și catargul (de asemenea prezentând și faimosul steag de pirat, cu un schelet și o vrabie “sparrow”), fiecare cu urme ce arată că această corabie a navigat vreme îndelungată pe mările învolburate.

Statueta nu ar fi însă completă fără o asemănare izbitoare cu actorul, având disponibile în set chiar două variante (una serioasă și una mai veselă și mai șmecheră, zâmbitoare), fiecare headscuplt având sistemul PERS pentru mutarea ochilor în diferite poziții. Este chiar creepy uneori cînd te uiți la acei ochi, zici că a intrat Jack Sparrow în cameră. Pe cap avem o combinație de “rooted hair” (părul prezintă și el diferite mărgele, părți metalice și chiar niște oase; osul de pasăre este prezent, prins la spate) și sculpted hair (pentru acele plete lungi) care aduc o notă în plus de realsim figurinei.

Ca și outfit, avem o haină lungă de culoare maro (din material textil de foarte bună calitate, de altfel pentru toate hainele este cazul, Hot Toys sunt cunoscuți pentru calitatea materialelor folosite), bocanic de pirat și pantaloni marinărești. Apoi sub acea haină exterioară vedem numeroase curele pentru diverse scopuri (pentru ținerea accesoriilor diverse cum ar fi medalioane, săbii, pistoale precum și un “shrunken head” al mamei lui Jack, un accesoriu potrivit dar foarte creepy). Outfitul mai include o haină albastră cu diferite modele aurite, ultimul strat de haine fiind o cămașă albă (mai este prezentă și un fel de eșarfă alb cu roz, prinsă pe sub curea). De remarcat mai este și bucățica de blană ce o are Jack prinsă de una dintre curele.

Printre accesorii mai avem un cuțit, două sticle (una cu rom și una ce conține faimoasa corabie Perla Neagră), un wanted poster, un binoclu “spyglass” (pentru vederea la distanță a diferitelor destinații dar și a corăbiilor ce urmează a fi prăduite), o sabie precum și două pistoale frumos realizate, pentru chiar mai multe pose-uri interesante; cel mai important acceosoriu însă este faimoasa busolă a lui Jack (se și deschide) care se zice că te călăuzește spre cea ce îți dorești cel mai mult.

Hot Toys a realizat cea mai impresionantă piesă a lor de până acum

În concluzie, eu cred că Hot Toys a realizat cea mai impresionantă piesă a lor de până acum, Jack Sparrow fiind un personaj de neratat pentru fani. Materiale de calitate, headsculpt precis al actorului și o mulțime de accesorii potrivite, după asta se uită un colecționar când achiziționează o asemenea piesă, iar acest Jack Sparrow nu dezamăgește pe nici un plan. Evident, pentru asemenea rezultate prețul este destul de mare dar eu recoamand cu drag această piesă, merită fiecare bănuț. Cum zice și titlul pe cutie, Movie Masterpiece.

Recenzie făcută pentru MovieNews.ro de către Richard Lambert.

În România Pirates of the Caribbean Dead Men Tell No Tales Movie Masterpiece DX Action Figure 1/6 Jack Sparrow poate fi comandată de pe 101figurine.ro, iar mai jos aveți detalii cu conținutul pachetului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.