Call of Duty®: Black Ops 4 va sosi pe PlayStation 4, Xbox One și PC din 12 octombrie, dar până atunci am avut posibilitatea să testăm un Private Multiplayer Beta, într-o primă tranșă, pe PlayStation 4 urmând ca în perioada 10 – 13 august să aibă loc și pe Xbox One și PC (exclusiv prin intermediul Battle.net). În perioada 11 – 13 se va da drumul la Open Beta pe PC.

Pentru a descărca Beta-ul privat, care a cântărit 31 de giga (plus un update la varianta 1.04), am fost plăcut impresionați să aflăm că avem acces, nici mai mult, nici mai puțin la 6 hărți (Frequency, Contraband, Seaside, Payload și Hacienda), la mai multe moduri de joc printre care și noul mod Control și acces la cei zece Specialiști, dar, bineînțeles, pentru a le putea debloca pe toate trebuie să căsăpești cât mai mult și să crești în nivel.

Beta-ul este făcut pentru ca Treyarch să-și adune informațiile necesare legate de stabilitate, gameplay, servere și tot ce trebuie, via feedback din partea noastră și lucrurile stau destul de bine la aproape toate capitolele.

Meniu

Odată ce ai călcat în meniu, vei observa că acesta parcă a fost portat de pe PC și selectarea se face mutând un mare punct, cu controller-ul, în zonele de interes. Aici se văd din prima multe “lăcățele” puse peste tot – chestii care nu sunt disponibile în beta sau care va trebui să le deblochezi jucând.

În meniu ai acces și la câteva opțiuni pentru a-ți face experiența vizual-auditivă pe plac (inclusiv suport HDR pentru cei cu PS4Pro) și ai și câteva chestii de rețea prin care să te asiguri că dpdv rețelistic toate lucrurile stau așa cum trebuie.

Ne-am făcut setările și făcut echipa fiind gata să dăm o raită prin hărți cu modul Control. Mergi frumos să-ți alegi personajul (și aici observi iar câteva lăcățele, unul dintre ele pus pe opțiunea de a-ți personaliza clasa, care se deblochează cu nivelul 5 parcă), toți coechiperii sunt și ei îmbrăcați și cu gloanțele pe țeavă și aștepți să găsești joc (dacă nu vrei să-l faci chiar tu). Cei 10 specialiști sunt: Ajax, Battery, Crash, Firebreak, Nomad, Prophet, Recon, Ruin, Seraph și Torque. Secunde mai târziu ajungem la un alt submeniu unde (pe viitor) afli mai multe despre personaj, clasă, companion (da, ai companioni – câini, drone, roboței, gărgărițe șamd) arme și tot ce mai trebuie. Evident, fiecare clasă și tătăiț vine cu costumație adecvată și arme unice și aștepți să se termine timer-ul descrescător să intri în joc.

Gameplay

Alături de alți patru mușchetari (vezi care sunt în imaginile de mai jos) am nimerit într-un meci cu 4 adversari, care ne-au dat o mamă de bătaie soră cu moartea, dar câteva meciuri mai târziu am văzut și noi victoria. Dar să începem cu începutul. Primul pas pus pe una din hărți (nu mai știu care, era una suspendată și destul de claustrofobică) a fost unul de toată jena – la câteva manevre sfârșind în hău – ceea ce înseamnă că în Multiplayer-ul CoD: Bo4 trebuie să fii atent și pe unde pui piciorul.

Are un gameplay rapid care amintește cel mai mult de Overwatch, iar armele se simt foarte bine și le simți ușor capabilitățile după câteva runde trase. O chestie intersantă mi s-a părut că dacă ți-o iei la bara de viață poți face un plin, dar, bineînțeles nu la infinit și pot să zic clar că dacă nu ești genul să joci în echipă și nu se face o strategie cu clase de personaje, bine pusă la punct, sunt șanse mari de fail.

Fiecare headshot, kill din zbor, din cap, sau pe la subraț, este premiat cu medalii (kinda cool), iar astea duc la creșterea în nivel care deblochează chestii. Am avut nefericirea de a nimeri cu adversari care parcă jucau beta-ul ăsta de luni de zile și se comportau impecabil pe hartă, dar chiar și așa, noi, cei 4 mușchetari din .ro am reușit să le dăm peste nas, big time.

Odată ce ai fost căsăpit, vezi cine ți-a dat-o și cum a procedat, iar apoi poți alege un loc de respawn sau poți lăsa pe respawn automat. După meciuri vezi într-un montaj drăguț cine a fost jucătorul meciului și de ce.

Tehnic

Eu, în București, am avut un ping decent și nu am observat sacadări sau framedrops, dar unul din colegii mei de arme, de la Constanța, mi-a spus că la el treaba sughița. Există posibilitatea ca acest lucru să fie cauzat probabil că am intrat imediat după ce s-au dat drumul la servere și lumea se grăbea la măcel. Tot ce se poate. DPDV grafic, cuvinte de bine nedescoperind însă, mai nimic să mă facă să exclam sau care nu am mai văzut prin alte jocuri. Efecte, explozii, fulgere, praf, tot ce vrei, sunt acolo și nu afectează framerate-ul, iar zgomotele armelor sunt așa cum trebuie să fie. Muzica… e parcă prea în fundal, e alertă dar nu iese cu nimic în față.

Controlul nu pune probleme dacă îți place și joci FPS-uri pe consolă, dar pentru cineva care vine de la PC, spre exemplu, va ceda nervos și va arunca cu controller-ul de toți pereții. Nu este cazul, bineînțeles, pentru că jocul e targetat clar primei categorii.

Concluzie

Pentru o primă tură prin multiplayer-ul Call of Duty®: Black Ops 4 experiența a fost una relativ plăcută și are acel ceva care te cheamă să revii, mai mult dacă ești fan al francizei și aduce câteva chestii noi binevenite în multiplayer. Personal, de modă veche fiind, am jucat această franciză pentru campanie, iar multiplayer-ul era ca un fel de bonus, dar se pare că, an de an “bonusul” a depășit campania și am ajuns la primul joc din franciză care dă cu piciorul single-player-ului și speră să aducă și mai mulți jucători prin implementarea Battle Royale (pe care îl vom testa și noi în septembrie).

Imagini

Trailer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.