Ascultă acest articol


Call of Duty®: Black Ops 4 va sosi pe PlayStation 4, Xbox One și PC din 12 octombrie, dar până atunci am avut posibilitatea să testăm un Private Multiplayer Beta și modul Battle Royale, Blackout, într-o primă tranșă, pe PlayStation 4 urmând ca în perioada 10 – 13 august să aibă loc și pe Xbox One și PC (exclusiv prin intermediul Battle.net). În perioada 11 – 13 septembrie se va da drumul la Open Beta și pe PC.

1. Call of Duty: Black Ops 4 Private Multiplayer Beta

Pentru a descărca Beta-ul privat, care a cântărit 31 de giga (plus un update la varianta 1.04), am fost plăcut impresionați să aflăm că avem acces, nici mai mult, nici mai puțin la 6 hărți (Frequency, Contraband, Seaside, Payload și Hacienda), la mai multe moduri de joc printre care și noul mod Control și acces la cei zece Specialiști, dar, bineînțeles, pentru a le putea debloca pe toate trebuie să căsăpești cât mai mult și să crești în nivel.

Beta-ul este făcut pentru ca Treyarch să-și adune informațiile necesare legate de stabilitate, gameplay, servere și tot ce trebuie, via feedback din partea noastră și lucrurile stau destul de bine la aproape toate capitolele.

Meniu

Odată ce ai călcat în meniu, vei observa că acesta parcă a fost portat de pe PC și selectarea se face mutând un mare punct, cu controller-ul, în zonele de interes. Aici se văd din prima multe “lăcățele” puse peste tot – chestii care nu sunt disponibile în beta sau care va trebui să le deblochezi jucând.

În meniu ai acces și la câteva opțiuni pentru a-ți face experiența vizual-auditivă pe plac (inclusiv suport HDR pentru cei cu PS4Pro) și ai și câteva chestii de rețea prin care să te asiguri că dpdv rețelistic toate lucrurile stau așa cum trebuie.

Ne-am făcut setările și făcut echipa fiind gata să dăm o raită prin hărți cu modul Control. Mergi frumos să-ți alegi personajul (și aici observi iar câteva lăcățele, unul dintre ele pus pe opțiunea de a-ți personaliza clasa, care se deblochează cu nivelul 5 parcă), toți coechiperii sunt și ei îmbrăcați și cu gloanțele pe țeavă și aștepți să găsești joc (dacă nu vrei să-l faci chiar tu). Cei 10 specialiști sunt: Ajax, Battery, Crash, Firebreak, Nomad, Prophet, Recon, Ruin, Seraph și Torque. Secunde mai târziu ajungem la un alt submeniu unde (pe viitor) afli mai multe despre personaj, clasă, companion (da, ai companioni – câini, drone, roboței, gărgărițe șamd) arme și tot ce mai trebuie. Evident, fiecare clasă și tătăiț vine cu costumație adecvată și arme unice și aștepți să se termine timer-ul descrescător să intri în joc.

Gameplay

Alături de alți patru mușchetari (vezi care sunt în imaginile de mai jos) am nimerit într-un meci cu 4 adversari, care ne-au dat o mamă de bătaie soră cu moartea, dar câteva meciuri mai târziu am văzut și noi victoria. Dar să începem cu începutul. Primul pas pus pe una din hărți (nu mai știu care, era una suspendată și destul de claustrofobică) a fost unul de toată jena – la câteva manevre sfârșind în hău – ceea ce înseamnă că în Multiplayer-ul CoD: Bo4 trebuie să fii atent și pe unde pui piciorul.

Are un gameplay rapid care amintește cel mai mult de Overwatch, iar armele se simt foarte bine și le simți ușor capabilitățile după câteva runde trase. O chestie intersantă mi s-a părut că dacă ți-o iei la bara de viață poți face un plin, dar, bineînțeles nu la infinit și pot să zic clar că dacă nu ești genul să joci în echipă și nu se face o strategie cu clase de personaje, bine pusă la punct, sunt șanse mari de fail.

Fiecare headshot, kill din zbor, din cap, sau pe la subraț, este premiat cu medalii (kinda cool), iar astea duc la creșterea în nivel care deblochează chestii. Am avut nefericirea de a nimeri cu adversari care parcă jucau beta-ul ăsta de luni de zile și se comportau impecabil pe hartă, dar chiar și așa, noi, cei 4 mușchetari din .ro am reușit să le dăm peste nas, big time.

Odată ce ai fost căsăpit, vezi cine ți-a dat-o și cum a procedat, iar apoi poți alege un loc de respawn sau poți lăsa pe respawn automat. După meciuri vezi într-un montaj drăguț cine a fost jucătorul meciului și de ce.

Tehnic

Eu, în București, am avut un ping decent și nu am observat sacadări sau framedrops, dar unul din colegii mei de arme, de la Constanța, mi-a spus că la el treaba sughița. Există posibilitatea ca acest lucru să fie cauzat probabil că am intrat imediat după ce s-au dat drumul la servere și lumea se grăbea la măcel. Tot ce se poate. DPDV grafic, cuvinte de bine nedescoperind însă, mai nimic să mă facă să exclam sau care nu am mai văzut prin alte jocuri. Efecte, explozii, fulgere, praf, tot ce vrei, sunt acolo și nu afectează framerate-ul, iar zgomotele armelor sunt așa cum trebuie să fie. Muzica… e parcă prea în fundal, e alertă dar nu iese cu nimic în față.

Controlul nu pune probleme dacă îți place și joci FPS-uri pe consolă, dar pentru cineva care vine de la PC, spre exemplu, va ceda nervos și va arunca cu controller-ul de toți pereții. Nu este cazul, bineînțeles, pentru că jocul e targetat clar primei categorii.

Concluzie

Pentru o primă tură prin multiplayer-ul Call of Duty®: Black Ops 4 experiența a fost una relativ plăcută și are acel ceva care te cheamă să revii, mai mult dacă ești fan al francizei și aduce câteva chestii noi binevenite în multiplayer. Personal, de modă veche fiind, am jucat această franciză pentru campanie, iar multiplayer-ul era ca un fel de bonus, dar se pare că, an de an “bonusul” a depășit campania și am ajuns la primul joc din franciză care dă cu piciorul single-player-ului și speră să aducă și mai mulți jucători prin implementarea Battle Royale (pe care îl vom testa și noi în septembrie).

Imagini

Un material realizat de Silviu Tănase.

Trailer

2. Call of Duty: Black Ops 4 – Blackout

Acum că tot am avut ocazia să încercăm şi noul mod Battle Royale Blackout am de spus câteva lucruri despre aceasta a doua parte a Private Beta-ului de la ultimul titlu Call Of Duty: Black Ops 4.

Personal consider că sacrificiul Single Player-ului pentru un singur mod popular este o greşeală însă din toate celelalte puncte de vedere este cea mai bună decizie pe care Activision sau Treyarch sau cine a decis să intre în această horă gaming prin modul Blackout, adică a jocurilor Battle Royale, pe care puteau să o ia într-un moment şi punct al unei francize care deja a ajuns la jocul oficial cu numărul 16 sau 15.

Deţin şi am jucat PUBG, chiar mai mult decât îmi doream, deţin şi am jucat The Culling, un joc care chiar mi-a plăcut însă nu a prins atât de bine la public şi cum să nu am încercat cred că toate variantele de Fortnite şi tot nu înţeleg de ce este atât de popular în afară de faptul că este gratis însă tot ce pot spune este că deşi formula este la fel şi în acest mod numit Blackout, experienţa din beta se simte mai completă decât probabil toate celelalte la un loc. Este funcţional, este dinamic şi chiar dacă pierde câteva resurse din jocul de bază pentru a aduce la un loc pe cei peste 80 de jucători într-un meci, se simte că o experienţă mult mai competenţă decât celelalte. Pentru că motorul nu îşi pierde din funcţionalitate, tragi şi te mişti la fel ca până acum în celelalte jocuri, ai maşini ATV-uri şi ce mai este pe teren şi totul răspunde perfect pentru un beta. Armele le poţi recunoaşte şi din tot ce am jucat nu am m-am simţit niciodată inferior celui pe care l-am omorât sau care m-a împuşcat, decât mi-am dat seama unde am greşit.

Efortul depus într-un mod ca ăsta, în detrimentul unei campanii de single player, se vede şi ca de obicei, mai bine faci un singur lucru bun decât două pe jumătate, iar decizia, care mai mult ca sigur a fost economică şi de popularitate, a fost una potrivită pentru că au reuşit într-un moment de vârf al jocurilor Battle Royale să ridice ștacheta un pic mai sus decât tot ce este piaţa în momentul de faţă. Câteva elemente în plus, că de exemplu locurile în care sunt drop boxes sau supply boxes (sau cum se numeşte) adăugă un element de PvE, player versus environment, în care pentru a ajunge la cutie nu doar trebuie să îţi faci griji de ceilalţi oponenţi ci şi de nişte zombi. Am rămas chiar surprins la momentul în care am ajuns la una din locaţii şi am dat peste foarte mulţi zombi. Oricum ar fi şi chiar dacă toată lumea a dat ochii peste cap când să anunţat acest mod, această alegere de a intra în lista de jocuri BR, nimeni nu se aştepta la Call Of Duty chiar să o scoată la capăt onorabil, și în special într-un beta.

Trailer

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.