Cinema FARUL din Mangalia – Un nou început?

0
1950
Ascultă acest articol


Vineri, 17 august se va redeschide public, după 10 ani de la ultimul eveniment, Grădina de vară ”Farul” din Mangalia.

Asociația One World Romania, cu susținerea Primăriei Municipiului Mangalia și în parteneriat cu Asociația Film ETC., organizează o proiecție specială a documentarului ”Chipuri, locuri”, unul din titlurile nominalizate la Oscar anul acesta: un film despre oameni și istoriile lor, despre cum pereții spun povești și imaginile prind viață. Și nu în ultimul rând, despre colaborarea dintre o regizoare de 90 de ani, și un fotograf de trei ori mai tânăr.

Îi invităm așadar la proiecție atât pe localnicii din Mangalia, cât și pe iubitorii de film documentar aflați pe litoral. Miza acestui eveniment este de a repune în circuit grădina de vară, un spațiu aflat în inima orașului și care, deși nu a fost folosit în ultimii ani, s-a conservat foarte bine, având un real potențial de a găzdui evenimente similare.

Da, acesta este un film despre chipuri și locuri. Dar mai ales despre un al treilea lucru, nemenționat în titlu: timp. Agnès Varda, regizoarea iconică a Noului Val francez, a decis să facă ultimul ei film, la aproape 90 de ani, împreună cu un tânăr artist vizual, deja celebrul JR.

Acest cuplu neașteptat se pornește la drum în căutarea unui rost. Ce găsesc sunt fragmente din fața mai veche a Franței: muncitori, femei puternice, ce a mai rămas din Jean-Luc Godard – bucăți dintr-un puzzle vizual pe care cei doi le redau lumii în formule vizuale suprinzătoare, încărcate de emoție și substanță, pline de o mândrie și demnitate care intră în conflict direct cu naționalismul și populismul găunos care bântuie tacit în afara fiecărui cadru.

* INTRAREA LIBERĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.