Sony prezintă cele mai noi produse din segmentul audio: căști cu Noise Cancellation, extinderea seriei Signature și căști fără fire, pentru sport

0
1147
Ascultă acest articol


1. Căștile premium Sony MDR-Z7M2 reproduc atmosfera muzicii live

Sony anunță astăzi lansarea modelului MDR-Z7M2, succesorul mult-apreciatelor căști MDR-Z7. Acest model moștenește tehnologia MDR-Z1R din seria Siganture, precum grila cu tipar Fibonacci și un cablu pentru semnal audio balansat cu diametrul de 4.4mm, prezent în cutie.  

Fiind încă o atestare a angajamentului Sony față de sunetul de calitate, Z7M2 dispune de răspuns în frecvență largă și gamă dinamică, care oferă ascultătorilor o reproducere fidelă a realității și atmosferei create de instrumentele muzicale și de voci; o experiență sonoră de spațialitate tridimensională specifică muzicii live. Utilizând difuzorul HD de 70mm „asezonat” cu diafragma cu margine din polimeri de cristale lichide acoperită cu aluminiu, ce are cupolă supradimensionată și profil optimizat, căștile Z7M2 asigură o audiție muzicală rafinată pentru utilizatori.

Sunete create de experți pentru urechea sofisticată

Căștile Z7M2 dispun de noi modele de difuzoare, adaptate de la modelul MDR-Z1R, precum și de diafragme din polimeri de cristale lichide îmbrăcate în aluminiu, recent îmbunătățite, pentru a garanta un sunet natural cu o colorație redusă în registrul mediu și înalt. Cupola diafragmei a fost supradimensionată iar profilul său optimizat, ceea ce produce un sunet limpede în registrul sonor mediu-redus și sunet excelent în registrul mediu-înalt. Difuzorul dispune de un magnet mai mare (are volumul dublu față de magnetul modelului MDR-Z7), care permite o de redare crescută și, prin urmare, o claritate mai articulată a muzicii.

Grila cu model Fibonacci fabricată din rășină epoxidică îmbină profilul subțire cu rezistența. Acest lucru minimizează amortizarea sunetului de către grilă în cazul frecvențelor ultra-înalte, pentru o redare mai clară a notelor muzicale de-a lungul întregului registru de frecvențe.

Adițional, Beat Response Control, un port acustic special de pe carcasă, controlează fluxul de aer din spatele difuzorului și optimizează vibrația diafragmei la frecvențe joase. Simultan, perfecționează tranzițiile de bass și distribuie corect ritmul muzical.

Printre specificațiile Z7M2 se mai numără sudura specială fără plumb și contactele din aliaj Corson (un tip de aliaj din cupru realizat cu nichel și siliciu) ale jack-ului căștilor. Lipitura audio dedicată, special dezvoltată de Sony, a fost folosită pentru a minimiza pierderile de semnal și pentru a garanta puritatea conexiunii. Aliajul Corson este un material ideal pentru contactele electrice ale jack-urilor, datorită rezistenței sale scăzute și durabilității sporite.

Cabluri și conexiuni

Z7M2 vine la pachet cu două cabluri diferite: un cablu standard nebalansat și un cablu pentru semnal balansat. Un mecanism de blocare special este întrebuințat pentru a asigura conexiunea și a crește durabilitatea. Adițional, s-a folosit acoperirea cu argint pentru cablul balansat din cupru pentru a permite detalii mai fine ale sunetului, înalte mai clare și o reducere a distrosiunii sunetului.

Sony mai recomandă și folosirea cablurilor create în colaborare cu KIMBER KABLE® (vândute separat), care îmbină excelența Sony în materie de căști cu experiența KIMBER KABLE în proiectarea și construcția de fire electrice, pentru a realiza cabluri de căști de calitate ridicată, capabile să îmbunătățească și mai mult redarea sunetului. Prin structura împletită cu 8 fire, cablurile ating o calitate excelentă a sunetului, cu claritate sporită, mai puțin zgomot din exterior, reducerea interferențelor și parametri electrici optimi. Placarea cu aur asigură conductivitate superioară pentru puritatea semnalului. Folosirea aliajului de aluminiu pentru porțiunile de prindere permite o performanță acustică de excepție printr-o mai bună atenuare a vibrației sonore. Conectorii de pe cască au inele de blocare cu înfiletare, care permit conexiuni stabile și securizate.

Confort

Pentru a crește senzația de comfort la purtare a căștilor Z7M2, acestea dispun de pernițe pentru urechi modelate ergonomic, ce au cusătură 3D. Acest lucru asigură un confort sporit și presiune echilibrată asupra urechilor. Chiar și în cazul unei purtări prelungite, bureții garantează menținerea ergonomiei, special concepută să se adapteze caracteristicilor fizionomice ale capului utilizatorului. Această structură învăluitoare împiedică evadarea sunetului printr-o mai bună sigilare a aerului, care asigură experiența unui bass foarte puternic pentru ascultător. Pentru suprafața bureților de urechi s-a ales spuma poliuretanică moale, cu funcție de absorbție și eliberarea a umezelii. Astfel, se reduce orice senzație de rigiditate și este posibilă o experiență de ascultare îndelungată și confortabilă.

O bandă de susținere din piele sintetică, cu slider din aliaj de aluminiu și cu suport din același material, asigură o greutate redusă a căștilor, precum și durabilitatea peste ani a Z7M2. Un tratament special de anodizare oferă rezistență crescută suportului, minimizând zgârieturile provocate de uzul cotidian. S-a acordat o atenție deosebită realizării unei structuri concave a căștilor Z7M2, astfel încât punctul de presiune laterală să fie mai apropiat de cap. Acest lucru aduce o stabilitate sporită a purtării pentru utilizator în orice moment. Z7M2 mai sunt dotate cu un mecanism cu articulații silențioase, care minimizează zgomotul mecanic provocat de aceste componente în mod normal, ceea ce asigură o experiență de ascultare neperturbată chiar și pentru cei mai sensibili ascultători.

Căștile premium Sony MDR-Z7M2 vor fi comercializate la un preț de aproximativ 800 de euro și vor fi disponibile la cerere, începând cu octombrie 2018.

2. Noile căști sport WF-SP900 de la Sony sunt impermeabile și fără fire

Muzica poate fi ascultată acum fără niciun centimetru de cabluri, chiar și fără smartphone, prin noile căști cu adevărat wireless WF-SP900 de la Sony – cel mai bun mod de a asculta muzica preferată în timp ce utilizatorii fac mișcare. Datorită construcției complet lipsite de fire, căștile permit libera mișcare, fără constrângeri, în timpul audiției.

Libertate extinsă de conectare și ascultare

Atunci când căștile SP900 se conectează la telefonul smartphone sau la PC prin BLUETOOTH®, utilizatorii pot asculta muzică prin aceste căști timp de 3 ore (până la 12 ore, cu carcasa pentru încărcare). Pentru a evita aglomerarea de dispozitive, utilizatorii pot asculta cele până la 920 de melodii stocate în memoria internă de 4GB, modalitate care oferă o autonomie de 6 ore a bateriei (până la 21 de ore cu carcasa pentru încărcare).

Această pereche de căști cu adevărat fără fir este dotată și cu posibilitate de conectare NFC™, pentru un pairing optim.

Savurați muzica în locuri noi

Căștile SP900 sunt wireless și rezistente la apă, chiar și la cea sărată. Prin clasificarea IPX5/8, „dopurile pentru urechi” de la Sony permit scufundarea până la o adâncime de 2m, ceea ce este util pentru sesiunile de înot fără „bagaj” – adică un dispozitiv suplimentar care să redea muzică. De asemenea, căștile pot fi spălate, deci se pot curăța foarte bine după un antrenament intens. Datorită IP6X, au și rezistență la praf, ceea ce face din aceste căști un partener de sport de încredere.

Aceste căști se fixează în urechi într-un mod confortabil, stabil și sigur, prin intermediul construcției ergonomice îmbunătățite, fiind disponibile în trei variante de culoare – negru, alb și galben. Aveți posibilitatea să alegeți combinația potrivită urechii dumneavoastră, dintre 4 dimensiuni diferite de dopuri și 3 dimensiuni diferite de arc pentru paviolionul urechii. Fiind adaptabile, căștile pot fi purtate în versiuni diferite, încât să se potrivească activității desfășurate. Pentru submersie în apă, trebuie montate dopurile speciale pentru înot, disponibile tot în 4 dimensiuni diferite. De asemenea, un șnur de legătură poate fi utilizat pentru a le securiza.

Odată cu selectarea Modului de Sunet Ambiental, utilizatorii pot alege între varianta „Normal”, care permite ascultarea sunetelor din mediul înconjurător în timp ce rulează muzica în fundal, și varianta „Voce”, în care muzica poate fi ascultată fără distrageri, dar auzind totuși vocile oamenilor.

Deși sunt mici, căștile SP900 sunt deopotrivă rezistente și un design nou, oferind în același timp un sunet clar și limpede, datorită difuzoarelor Aramature Balanced recent dezvoltate de Sony, care permit ascultarea muzicii în timp ce se practică sport.

Utilitate sporită

Căștile SP900 integrează un sistem de operare care permite interacțiunea utilizatorului cu ele atât prin atingere cât și prin apăsarea butoanelor. Astfel, volumul poate fi modificat prin atingere, iar funcțiile play, pauză, skip sau return pot fi accesate cu ajutorul butoanelor.

În plus, aplicația gratuită Sony | Headphones Connect poate fi folosită pentru a regla setările de sunet ale căștilor. Modul de Sunet Ambiental poate fi pornit sau oprit, asemeni setărilor Quick Sound.

Aplicația Sony | Music Centre poate fi utilizată pentru a vedea și reda cântecele. Pentru a încărca melodiile în spațiul de stocare integrat de 4GB, aplicația Sony | Music Centre pentru PC poate fi folosită prin cablul USB Type-C™ inclus în pachetul produsului. Același cablu poate fi folosit pentru a alimenta și carcasa pentru încărcare.

Atunci când căștile WF-SP900 sunt conectate la smartphone, aplicațiile Google™ și Siri pot fi activate cu produsul.

Căștile wireless pentru sport WF-S900 vor avea prețul de aproximativ 280 de euro și vor fi disponibile începând cu noiembrie 2018.

3. Sony anunță receiver-ul audio-video pentru mașină cu ecran mare și conversie smartphone actualizată

Sony lansează noul receiver audio pentru mașină, XAV-AX3005DB. Cu ecranul de 6,95 inci, tactil, Clear Responsive, acesta îmbunătățește semnificativ experiența la volan.

Conectivitate smartphone

AX3005DB ajută la navigare, comunicare și la redarea muzicii de pe telefon cu funcția de control vocal. Aceste funcții pot fi folosite prin aplicațiile Apple CarPlay* și Android AutoTM**.

Apple CarPlay este o aplicație care adaugă un plus de siguranță utilizării iPhone-ului în mașină. CarPlay integrează iPhone-ul cu afișajul și controlul audio ale mașinii. Utilizatorul poate astfel să facă apeluri, să acceseze și să redea muzică, să primească și să trimită mesaje, să primească direcții și informații din trafic optimizate și să rămână în același timp concentrat la drum.

Android Auto oferă un mod mai simplu de a utiliza telefonul în mașină. Acesta este astfel construit pentru a garanta siguranță și comoditate. Cu Asistentul Google de pe Android Auto, utilizatorul poate sta concentrat la drum în timp poate asculta muzică și poate rămâne conectat la mesajele și apelurile de pe telefon folosindu-și vocea.

Mereu la zi cu DAB

Noul receiver audio AX3005DB asigură claritatea stațiilor radio pentru o perioadă îndelungată. Cu tuner DAB/DAB+ încorporat, schimbările din viitor nu îi vor lua pe nepregătite pe utilizatori.

Caracteristici audio pentru o calitate ridicată a sunetului

Pe lângă puterea ridicată, de 4x55W, acest receiver audio-video include și EXTRA BASSTM*** care acoperă sunetul motorului și reproduce cu claritate bass-ul la orice nivel de volum. Sunetul este optimizat cu ajutorul DSO (Dynamic Stage Organizer), care oferă un sunet aproape de realitate. Receiver-ul este de asemenea compatibil cu fișierele audio FLAC prin terminalul USB, ceea ce înseamnă că poate reda fișiere audio comprimate fără a pierde nimic din calitatea lor. Acesta este de asemenea cu un pas înainte: conectivitatea 3-pre out permite construirea unui sistem acustic complet, cu amplificatoare incluse, subwoofer și multe altele pentru o reproducere a sunetului cât mai puternică.

Actualizări

Partea din spate este construită cu dimensiuni single-DIN care permit aplicarea unui finisaj plăcut. Design-ul cu deschidere rapidă permite activarea imediată, astfel încât sistemul este mereu pregătit. Terminalul ergononomic este construit astfel încât șoferul să nu fie distras.

Cu ajutorul camerei din spate, marșarierul se poate folosi fără griji și la fel și parcarea în locurile înguste.

Modelul adițional XAV-AX1000

Pentru cei care nu utilizează Android Auto, Sony recomandă XAV-AX1000 cu un ecran de 6,2 inci tactil Clear Responsive cu Apple CarPlay. Acest receiver include caracteristicile unice Sony, precum o putere de 55Wx4, EXTRA BASS, DSO, design cu deschidere rapidă, o calitate a sunetului excelentă și upgrade-uri.

Modelul XAV-AX3005DB va avea un preț de aproximativ de €450/£400 și va fi disponibil în Europa începând cu luna septembrie a acestui an.

Modelul XAV-AX1000 va avea un preț aproximativ €300/£270 și va fi disponibil în Europa începând cu luna septembrie a acestui an.

4. Sony extinde seria Signature cu modelele IER-Z1R și DMP-Z1

Sony a anunțat astăzi lansarea căștilor intraauriculare IER-Z1R și a player-ului digital DMP-Z1, o nouă linie de echipamente audio selecte care extind seria Signature. Aceste produse sunt rezultatul a zeci de ani de experiență în domeniul audio, reprezentând demersul Sony de a atinge excelența în domeniul audio. Seria Signature duce fidelitatea audio către noi standarde și transformă experiența de a asculta în experiența de a simți.

Sunet Signature

Sony a creat, prin seria Signature, o gamă audio care depășește toate echipamentele care au precedat-o. A urmări să atingi perfecțiunea în reproducerea sunetului echivalează cu a distinge fiecare nuanță a atmosferei muzicii live, chiar până la estomparea naturală a notelor prin îmbinarea lor cu liniștea. Noua linie a seriei Signature reproduce sunetul clar și expresiv, cu o înaltă fidelitate, astfel încât până și cele mai subtile și delicate nuanțe ale sunetelor joase si a celor inalte sunt redate optim.

Căștile intraauriculare IER-Z1R din seria Signature

  • Calitate audio excepțională, cu sunet de rezoluție înaltă
  • Sistem hibrid de difuzoare HD, constând în difuzor dinamic de 5mm, difuzor dinamic cu diafragmă din aliaj de magneziu de 12 mm și difuzor cu diafragmă din aliaj de magneziu Balanced Armature (BA)
  • Structură de fază rafinată pentru proiecție precisă a imaginii
  • Forma carcasei este concepută pentru confort și include un cârlig pentru ureche pre-format și o varietate mare de dopuri pentru potrivire optimă în ureche
  • Carcasă exterioară din aliaj de zirconiu cu placă frontală decorată cu tipar Perlage
  • Proiectate și fabricate cu meticulozitate în Japonia, folosind materiale de calitate superioară pentru a obține o capodoperă audio

Sunet și confort

Facilitând accesul la o experiență muzicală imersivă, căștile IER-Z1R înglobează un sistem hibrid de difuzoare, care constă din trei unități recent dezvoltate de Sony. Cum calitatea și consistența sunetului dau dimensiunea performanței audio a difuzorului și a căștilor, un avantaj al difuzoarelor create de Sony este că ele păstrează standardul ridicat al „semnăturii sunetului” din faza de proiectare a difizorului și până la produsul finit.

Folosirea celor mai bune materiale  

Difuzorul dinamic de 5mm este construit cu ajutorul unei noi diafragme din polimeri de cristale lichide (LCP) acoperită cu aluminiu și al unui circuit magnetic extern, care îi permit să reproducă răspunsul de frecvență ideal de până la 100 kHz. Difuzorul dinamic de 5mm este amplasat strategic, coaxial în raport cu ruta audio, pentru a canaliza sunetul din super tweeter direct în urechea ascultătorului. Răspunsul în frecvență de până la 100 kHz asigură pentru utilizatori experiența atmosferei specifice unei săli de concerte live. Diafragma difuzorului dinamic de 12mm dispune de o cupolă din aliaj de magneziu, foarte ușoară și în același timp rigidă. Marginea cupolei este realizată din LCP acoperit cu aluminiu, care adaugă flexibilitate pentru o reproducere optimă a bass-ului. Toate aceste materiale lucrează la unison pentru a le oferi ascultătorilor un sunet limpede, plin de detalii.

De asemenea, diafragma difuzorului cu armătură echilibrată (BA) pentru reproducerea unei game largi de sunete este fabricată din aliaj de magneziu. Lucrând alături de o inovatoare bobină din cupru acoperită cu argint și cu terminale placate cu aur, difuzorul cu BA  poate reproduce fidel sunetul, până la semnale de cel mai redus nivel.

Acustica perfect controlată a căștilor IER-Z1R este posibilă prin structura de fază rafinată, care are o carcasă internă din aliaj de magneziu ce oferă ascultătorilor un sunet natural cu o proiecție a imaginii precisă, fără precedent. Toate cele trei difuzoare, difurozul dinamic de 5mm, difuzorul dinamic de 12 mm și difuzorul cu BA, sunt integrate în carcasa interioară, care funcționează ca un canal de sunet optim. Sunetul generat de fiecare difuzor este amestecat perfect în canalul de sunet, care asigură un răspuns de fază ideal și separare clară. Aliajul de magneziu elimină vibrația inutilă prin nivelul său mare de rigiditate.

Tehnologia avansată de control al spațului sonor a fost inclusă pentru a asigura reglajul fin al fluxului de aer din spatele difuzoarelor. Ventilația este precis controlată prin conectarea unui tub acustic la cavitatea acustică extinsă din spatele difuzorului. Această metodă de controlare a sunetului specifică și unică Sony reproduce o plajă largă de sunete cu răspuns în frecvență bine echilibrat într-o gamă medie naturală și bogată, de la frecvențe joase până la cele înalte, cu o reproduce a sunetului foarte rafinată.

Rețea asamblată din componente de calitate ridicată

Condensatorul Sony dedicat circuitelor în rețea încrucișată a fost folosit în construcția lui IER-Z1R pentru a genera sunet rafinat, cu distorsiune mică. Acest condensator a fost dezvoltat în urma a numeroase audiții de test. În plus, s-a folosit și o lipitură de clasă audio dedicată, special dezvoltată de Sony, pentru a minimiza pierderile de semnal.

Conexiune echilibrată pentru sunet de înaltă calitate

Conexiunea echilibrată pentru calitatea ridicată a sunetului se obține cu ajutorul cablului standard balansat în 5 poli cu diametru de 4,4mm sau folosind cabluri opționale. Pentru cablul furnizat în pachet, s-a folosit cuprul fără oxigen (OFC), placat cu argint. Sony a perfecționat structura de placare a conectorului și a terminalului la placarea cu aur

Peste un material de bază cu placaj non-magnetic. Acest lucru garantează că fluxul de semnal nu va fi peturbat.

Cablul furnizat este înfășurat în mătase naturală, care reduce zgomotul la atingere și funcționează și ca izolator și amortizor de vibrație. De asemenea, cablul din pachet este construit dintr-o pereche de fire răsucite, ceea ce reduce pierderile de transmisie a semnalului pentru a menține puritatea semnalului și a dobândi sunet clar de înaltă rezoluție. Adițional, este disponibil și cablul opțional proiectat împreună cu KIMBER KABLE®, ca manieră alternativă de a savura sunetul de înaltă rezoluție.  

Confortul este esențial

Sprijinindu-se pe o bază de date amplă despre forma urechii umane acumulată de-a lungul a zeci de ani de cercetare, căștile IER-Z1R sunt concepute pentru a fi purtate într-o manieră confortabilă dar stabilă, prin forma optimizată a carcasei și cu ajutorul a 13 variații de dopuri pentru urechi (șase variații de dopuri cu triplu confort și șase variații de dopuri hibride) și cârlige de urechi pre-formate. Această pereche de căști înglobează și o carcasă externă din aliaj de zirconiu, pentru duritate, rezistență la coroziune și durabilitate îmbunătățite. Capacul frontal al lui IER-Z1R prezintă un elegant tipar „Perlage”, care scoate căștile în evidență de la prima privire. Modelul IER-Z1R este creat manual cu meticulozitate, folosind cele mai bune materiale, de către cei mai înzestrați artizani din Japonia. Astfel, audiofilii pot asculta muzica preferată exact așa cum au intenționat artișii și inginerii de sunet să o transmită.

Player-ul de muzică digital din seria Signature DMP-Z1

  • Oferă calitate audio excelentă, prin sunetul de înaltă rezoluție. Este compatibil cu DSD (direct stream digital) nativ până la 11,2 MHz pentru echilibru
  • Player de muzică digital cu baterie integrată și amplificator căști de calitate înaltă
  • Calitate a sunetului „Stationary class” și potențiometru de volum placat cu aur pentru reglarea puterii de ieșire a căștilor, modificat pentru Sony cu DAC (convertor digital-analogic) dual și amplificare analogică
  • Sistem de acumulatori independent, alimentat de cinci celule de baterie
  • Șasiu din aluminiu în formă de H și formă optimizată a circuitului audio
  • Capacitate de stocare internă de 256GB și sloturi micro SD duale

Sunet de înaltă rezoluție cu player-ul de muzică DMP-Z1

Pentru că îmbină sunetul de cea mai înaltă calitate cu design-ul premium și cu versatilitatea, dispozitivul DMP-Z1 este un player muzical de top, care aduce oriunde sunetul și puterea de cea mai bună calitate, specifice amplificatorului de căști staționar. DMP-Z1 atinge noi culmi ale calității audio prin redarea optimă a sunetului de înaltă rezoluție (până la DSD nativ de 11,2 MHz/PCM 384 kHz/32 biți) și putere de ieșire a căștilor de aproximativ 1.500 mW (16Ω), care asigură o experiență muzicală premium și personală.

Calitatea sunetului este influențată de trecerea semnalului audio direct prin potențiometrul pentru volum, iar acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale arhitecturii audio a dispozitivului. DMP-Z1 întrebuințează un potențiometru pentru volum analog de top placat cu cupru, peste care mai este aplicat un placaj cu aur și care gestionează volumul pe patru canale diferite (L+ / L- / R+ / R-). Asta garantează puritatea semnalului și că DMP-1 redă vocea în mod limpede și transparent, maximizând totodată performanța cipului DAC prin păstrarea tuturor informațiilor audio de la sursă chiar și la volum mic. DMP-Z1 dispune de amplificator analog și de DAC dual pentru a asigura puterea mare de ieșire a căștilor și calitatea înaltă a sunetului. Folosește cipul DAC Kasei Microdevices AK4497EQ, un circuit integrat DAC renumit la scară mondială și cipul de amplificare TI TPA6120A2, de asemenea un circuit integrat de amplificare a puterii căștilor foarte apreciat.

Sistem de alimentare independent

DMP-Z1 dispune de un sistem electric care folosește în total cinci acumulatori, care livrează în mod independent și stabil energie către blocul analogic și către cel digital deopotrivă. Bateria analogică independentă funcționează cu un circuit de alimentare simplu, pentru a direcționa lin curent către amplificatorul pentru căști. Utilizatorii pot comuta cu ușurință modul de alimentare al player-ului muzical între AC și baterie prin simpla atingere ori a butonului de baterie ori a butonului AC de pe panoul tactil prezent pe interfața cu utilizatorul.

Monococă de șasiu și ramă din aluminiu, în formă de H

Forma de H a șasiului din aluminiu al lui DMP-Z1 evită structura prea rigidă a ramei și astfel elimină vibrația și reduce rezistența, făcând posibilă performanța la frecvențe joase. Suplimentar, izolația plăcii amplificatorului prin separarea ei fizică de placa de bază cu ajutorul șasiului în formă de H reduce și mai mult zgomotul, influențând calitatea sunetului. Această izolație blochează zgomotul și permite zone de conectare la sol pe fiecare latură prin conexiunea la șasiu. Acest lucru garantează pentru ascultător o experiență a sunetului transparentă, lipsită de orice distorsiune.

Muzică personalizată

În premieră în lumea player-elor digitale de muzică, utilizatorii își pot personaliza sunetul după plac prin Motorul de Remasterizare DSD, care le permite să modifice toate sursele muzicale PCM (modulația impulsurilor în cod) în DSD (direct stream digital) de 5,6 MHz. Motorul de Remasterizare DSD poate fi pornit sau oprit simplu de pe intefața cu utilizatorul. O inovație numită Vinyl Processor poate reproduce efectul acustic specific plăcilor de  pick-up. Aici intră efectul rezonanței brațului de pick-up, sensibilitatea mărită provocată de micile imperfecțiuni ale suprafeței plăcii și un caracter sonor bogat, datorită feedback-ului acustic de la difuzoare până la platan.

DMP-Z1 include și noul DSEE HX™, cu algoritm îmbunătățit pentru amplificarea și suplimentarea capacității de redare a unei game largi de expresie. Datorită tehnologiei de învățare automată prin inteligență artificială, utilizatorii nu trebuie să aleagă tipul de amplificare, ci ea este selectată automat pe baza informației analizate în timp real.

Design premium

Cu suprafața sa din aluminiu finisat cu aspect de oglindă, cu butoanele fizice de control tot din aluminiu finisat și cu potențiometrul de volum analogic placat cu aur, DMP-Z1 are un design premium neted, care evocă luxul tip high-class prin fiecare componentă. Prin sloturile de card SD duale, capacitatea internă de stocare de 256 GB, conexiunea USB Type-C™ și compatibilitate BLUETOOTH®, DMP-Z1 se dovedește un dispozitiv foarte versatil, dar simplu de operat.

IER-Z1R va fi comercializat pentru prețul de aproximativ 2.200 euro și va fi disponibil la cerere începând din iarna lui 2018.  

5. Sony prezintă noua generație a tehnologiei Noise Cancelling încorporată în căștile WH-1000XM3

Căștile WH-1000XM3 reprezintă cel mai nou membru al familiei Sony 1000X. Acest model circumaural tip headband oferă toate caracteristicile apreciate ale modelului anterior WH-1000XM2, adăugând totodată îmbunătățiri importante, precum Noise Cancelling mai performant, pentru o experiență de ascultare îmbunătățită.

Sunetul ambiental blochează mai mult zgomot

Acum muzica poate fi ascultată în cea mai mare liniște, prin intermediul tehnologiilor de vârf Noise Cancellation de la Sony. Căștile 1000XM3 dispun de un Procesor QN1 Noise Cancelling HD, de aproape patru ori mai performant decât versiunile anterioare. Această componentă inovatoare respinge poluarea fonică mai bine decât procesoarele premergătoare și, de asemenea, anulează zgomotele de fundal generice, cum ar fi vuietul străzii și vocile oamenilor. În plus, dispune și de tehnologie Dual Noise Sensor, care captează zgomotul ambiental cu ajutorul a două microfoane și filtrează datele aferente prin procesor pentru a anula sunetele nedorite.

Aceste căști sunt special concepute pentru călătorii aeriene, mulțumită caracteristicii de Optimizare a Presiunii Atmosferice. Aceasta îi permite tehnologiei Noise Cancelling să se adapteze altitudinilor ridicate prin detectarea presiunii aerului cu ajutorul senzorilor, care ajustează astfel Noise Cancelling-ului în funcție aceste condiții.

Sunet premium, de calitate superioară

Create special pentru profilul omului de carieră aflat adesea în călătorii, acest model de căști oferă sunet de înaltă fidelitate, prin intermediul difuzorului de 40mm, cu diafragmă de polimer din cristale lichide (LCP), care gestionează bine bass-ul puternic și poate reproduce o gamă largă de frecvențe de până la 40kHz. Asta permite ascultarea muzicii preferate exact așa cum a intenționat artistul să ajungă la urechile utilizatorilor.

Procesorul QN1 Noise Cacelling HD servește nu doar la anularea zgomotului, ci contribuie și la generarea unei calități ridicate a sunetului, prin procesarea de semnal audio la 32 de biți și îmbinarea funcției de amplificare cu DAC. Astfel, se obține un sunet excepțional, cu cel mai bun raport semnal-zgomot din categorie și cu distorsiune redusă în cazul utilizării cu dispositive mobile.

Ascultare inteligentă

Modulul de recunoaștere a activității, Adaptive Sound Control, detectează mediul în care utilizatorul se află în funcție de mișcările corpului. Prin cele 3 moduri automate disponibile ale lui 1000XM3, pot fi auzite în același timp muzica și sunetele ambientale în timpul unei plimbări, pot fi ascultate simultan muzica și anunțurile publice din sala de așteptare și pot izola complet zgomotele externe pentru a asculta doar muzică, prin Noise Cancellation, în timpul călătoriilor cu metroul sau autobuzul.

Această experiență de smart listening este posibilă prin SENSE ENGINE™. De asemenea, experiența poate fi personalizată cu ajutorul aplicației Sony | Headphones Connect.

Personalizarea sunetului

Modul Quick Attention le permite utilizatorilor să audă tot ce se întâmplă în jurul lor, fără a fi nevoie să își scoată căștile. Poziționând mâna dreaptă peste cupa căștii, volumul muzicii poate fi redus instantaneu. De exemplu, în timpul zborurilor cu avionul, utilizatorii își pot comanda băutura fără să își dea jos căștile. Mai există și alte mijloace de control al sunetului – volumul poate fi reglat iar melodiile pot fi schimbate prin trecerea degetului peste touchpad-ul de pe cupa dreaptă.

O altă îmbunătățire este funcția Customisable Automatic Power Off, disponibilă pe aplicația Headphones Connect, prin care căștile pot funcționa în modul Noise Cancellation și fără a fi neapărat conectate la un dispozitiv – ceea ce înseamnă că pot fi folosite și pentru anularea zgmotului pur și simplu, fără a asculta muzică. Spre exemplu, utilizatorii se pot odihni în liniște deplină în timpul unui zbor lung.

Accesibil, util, confortabil

Modelul 1000XM3 are un design nou, mai suplu și este mai ușor decât versiunile anterioare. Căștile sunt foarte confortabile, grație cupelor mai adânci și unei capitonări mai generoase a benzii metalice care le unește. Mai mult, vin cu o carcasă dintr-un material pe gustul amatorilor de fashion și în variante de culoare atractive ochiului – nuanțe de negru sau argintiu platinat cu inserții aurii.

Dincolo de faptul că oferă 30 de ore de autonomie în condiții de Noise Cancelling și conexiune BLUETOOTH®, căștile 1000XM3 au o funcție îmbunătățită de încărcare rapidă, care oferă 5 ore de funcționare după 10 minute de încărcare prin portul USB type-C™ din dotare.

Convorbirile telefonice sunt mai clare, beneficiind de mai multe microfoane, caz ideal pentru conversațiile telefonice hands-free.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.