Ascultă acest articol


După ce am scris puțin de despre statuetele Dark Horse, Dandelion și Shani, din The Witcher: Wild Hunt, nu am putut să nu spunem câteva cuvinte și despre Geralt Grandmaster Ursine – alt proiect Dark Horse care merită atenția fanilor și colecționarilor. Chiar dacă nu este o recenzie în detaliu, sperăm ca părerea noastră să vă facă o idee cum este în realitate statueta și dacă merită sau nu să o adăugăm la colecție.

Cu toate că a trecut ceva vreme de la apariția francizei, aventurile alături de vânătorul de monștrii rămân în continuare întipărite adânc în inimile noastre chiar și în prezent. Iar pentru cei mai excentrici dintre noi, cei de la Dark Horse s-au gândit să ne pună la dispoziție o serie de figurine lucrate minuțios cu o parte din personajele universului creat de scriitorul polonez Andrzej Sapkowski și adaptat de CD Projekt Red. Și când vine vorba de colaborarea dintre două companii cu prestigiu așteptările sunt pe măsură.

Proaspăt achiziționat de pe 101figurine.ro, am fericita ocazie să-l văd în sfârșit în carne și oase, de fapt PVC, pe Geralt of Rivia (alias The Witcher, The Monster Hunter, White Wolf, The Butcher of Blaviken) în superba sa armură “Grandmaster Ursine”. Soarta lui de astăzi înainte îl va călăuzi spre tărâmurile necunoscute și primejdioase ale bibliotecii mele. Dar nu înainte de a fi pozat în lumină difuză pentru a scoate în evidență măiestria cu care a fost lucrat.

Prima impresie pe care mi-a lăsat-o, datorită poziției corpului, e că la cei 24 de cm se prezintă la fel de impunător. Un aspect sensibil pentru toate figurinile este fața a cărei reproducere reprezintă o adevărată provocare. În acest caz privirea veșnic morocănoasă a personajului nostru este reprodusă cu brio. Deși tenul ușor albicios poate reprezenta un deranj pentru unii, consider că este cel potrivit. Nu lipsesc cicatricile și nici ridurile de expresie. Odată ce cobor privirea observ cum armura este lucrată superb până la cele mai mici detalii. Mereu mi-au plăcut acele borsete din piele în care probabil sunt stocate sticluțele cu formule chimice.

Sunt prezente diferite tipuri de vopsele, de la cele metalizate de pe componentele metalice, până la cele mate de pe straturile de piele. Mi-e foarte greu să înțeleg cum au reușit să vopsească stratul de zale fără nici cea mai mică urmă de imperfecțiune. Iar spre suprinderea mea, partea inferioară a armurii e foarte flexibilă dând impresia de piele reală.

Mă bucur să văd că Geralt al meu ține în mână o sabie perfect dreaptă în condițiile în care aceasta este confecționată dintr-un plastic mai puțin rigid.

Per ansamblu, figurina arată superb atât din față cât și din spate, iar soclul generos (baza) o face cu 4-5 cm mai înaltă. La fel ca și în cazul jocului, mă așteptam la un preț mult mai mare deși am în fața mea un produs de calitate premium. Ceea ce mă face să mă gândesc la achiziționarea altor personaje din serie care să-i țină de urât. Poate Yennefer, poate Triss, sau poate amândouă. 😀

Recenzie și poze realizate de Cătălin Balau.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.