Ascultă acest articol


Cel de-al patrulea masterclass din cadrul Student Hub a avut loc miercurea trecută, la CINETic, și a venit cu o mulțime de răspunsuri pentru studenții de film și de arte care au fost prezenți.

Și anul acesta, toate locurile au fost ocupate de studenții și tinerii pasionați de cinematografie, doritori să afle cât mai multe despre dezvoltarea unui proiect de film până la intrarea în pre-producție. Anamaria Antoci, una dintre cele mai tinere și de succes producătoare de film din România, a împărtășit cu cei prezenți din experiența sa profesională descifrând elementele la care trebuie să ne gândim când trecem prin acest proces: rolul și responsabilitățile producătorului în realizarea unui film, cum se implică acesta în dezvoltarea scenariului, dar și cum se concepe o strategie de dezvoltare și finanțare personalizată pentru fiecare proiect în parte.

Prezentarea a fost urmată de o sesiune de Q&A în care participanții au fost încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu invitata noastră. Am avut o mulțime de întrebări provocatoare pe care Anamaria le-a întâmpinat cu studii de caz din experiența ei anterioară. Masterclass-ul de luna aceasta s-a încheiat cu o serie de sfaturi practice și utile pentru primii pași în cariera cinematografică.

Inițiat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, Student Hub Masterclasses iși propune să intermedieze întâlnirea dintre profesioniști din lumea filmului și tineri aflați la începutul carierei. Masterclass #5 va avea loc în luna decembrie. Revenim curând cu mai multe informații pe site-ul asociației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.