E! People’s Choice Awards oferă o recunoaștere a activității lui Bryan Stevenson, luptător pentru drepturi egale și fondator al Equal Justice Initiative (EJI) și îi va acorda premiul inaugural People’s Champion Award în cadrul galei din 12 noiembrie de la 4:00. Prin această distincție este recunoscută contribuția lui Stevenson și impactului profund și de durată pe care îl are lupta sa pentru egalitate, acceptare și dreptate pentru toți americanii. Premiul îi va fi înmânat de către cântărețul John Legend, câștigător al unor multiple premii, apreciat de critici, compozitor și filantrop, care va adduce și un tribut muzical domnului Stevenson. People’s Champion Award este creat în parteneriat cu Erase The Hate, o campanie socială de impact a NBCUniversal Cable Entertainment, care susține și încurajează oamenii din întreaga țară să acționeaze împotriva acțiunilor de discriminare, împotriva urii și a prejudecăților.

Este o onoare să înmânez acest premiu lui Bryan Stevenson, un om care și-a dedicat întreaga carieră luptei împotriva nedreptății și a promovării drepturilor civile.” spune John Legend.  “El este întruchiparea unui erou al poporului prin dedicarea de care dă dovadă în a-i ajuta pe cei săraci, condamnați și pe cei încarcerați.”

Stevenson a lansat un program național ambițios pentru a crea spații culturale care să reflecte nedreptatea rasială în istoria Americii. Anul acesta Equal Justice Initiative (EJI) a inaugurat un muzeu clădit pe ruinele unei foste locuințe de sclavi din centrul orașului Montgomery, Alabama. The Legacy Museum: From Enslavement to Mass Incarcerationa fost ridicat în memoria victimelor segregării, în colaborare cu National Memorial for Peace and Justice și a fost numit de Washington Post ca“memorialul unei generații, unul dintre cele mai puternice și de impact”. Munca de o viață a lui Stevenson prin EJI a fost dedicată luptei împotriva încarcerării în masă și pedepsirii excesive în Statele Unite, înlăturarea nedreptăților rasiale și economice, dar și protejarea drepturilor fundamentale ale omului pentru cele mai vulnerabile categorii ale societății.

Este o onoare să îi oferim lui Bryan Stevenson acest premiu pentru eforturile neobosite de a proteja drepturile fundamentale ale omului și pe aceia care au cea mai mare nevoie de un erou.” spune Bonnie Hammer, Chairman of NBCUniversal Cable Entertainment, care a relansat Erase The Hate în 2017. “Pasiunea sa de a promova acceptarea și egalitatea, cât și dedicarea nemărginită în lupta pentru eradicarea urii și a prejudecăților s-au aliniat perfect cu misiunea campaniei noastre.

Sunt măgulit să fiu pemiat pentru eforturile depuse alături de echipa EJI, alături de simpatizanții și clienții în ultimele trei decenii,” spune Stevenson. “Efortul făcut de campaniaErase The Hate pentru a amplifica implicarea în lupta împotriva urii și persoanele care promovează mesajul campaniei au determinat deja o schimbare în comunitățile locale, dar și la nivel național și este foarte important pentru această mișcare

Cartea de succes a lui Stevenson Just Mercy: A Story of Justice and Redemption este adaptată în prezent pentru o ecranizare programată în 2020. Actorul Michael B. Jordan îl va interpreta pe Stevenson, iar filmul va expune începuturile mișcării EJI și cele mai importante procese pentru drepturile civile.

Stevenson a primit numeroase premii de-a lungul timpului ca MacArthur Foundation “Genius Grant” în 1995 și Medal of Liberty de la American Civil Liberties Union’s National. Fortune l-a inclus pe lista World’s Greatest Leaders în 2016 și 2017.

Equal Justice Initiative (EJI) asigură servicii juridice acuzaților și deținuților care nu au avut parte de un proces corect. Sub conducerea lui Stevenson, EJI a câștigat numeroase procese eliminând sentințele excesive și nedrepte, grațiind condamnați la moarte pe nedrept, diminuând abuzurile asupra celor închiși și asupra celor cu probleme psihice, dar și a minorilor condamnați ca adulți. Stevenson a susținut pledoarii la Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite ale Americii, inclusiv cea conform căreia sentințele pe viață fără control judiciar a minorilor sub 17 ani sunt neconstituționale. Stevenson a câștigat peste 125 de procese de reevaluare, reducere a pedepsei sau eliberare pentru prizonierii condamnați la moarte.

Inspirat de persoane precum Stevenson, care demarează schimbarea și continuând cu People’s Choice Awards, campania Erase The Hate lansează #EraseTheHatePledge pentru a arăta lumii că există oameni care cred și sunt dispuși să depună eforturi pentru schimbare. În prezent un număr impresionant de persoane se implică în combaterea urii. Publicul se poate informa despre cum poate contribui pe www.erasethehate.org și Erase The Hate pe Facebook, Twitter și Instagram.

Gala E! People’s Choice Awards este produsă de Wilshire Studios și Den of Thieves cu Jesse Ignjatovic și Evan Prager în rolul de producători executivi.

În România E! se găsește în oferta următorilor furnizori de televiziune: DIGI (RCS-RDS), Telekom România, UPC România, NextGen, Orange, Ines.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.